Νύχτες στην Αθήνα

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Baby Guru
0

Live

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Ancient Astronauts

Baby Guru en cine-concert, 23/3, 20:00, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, 210 3398600.

Οι Baby Guru, η τρομερή μπάντα της εναλλακτικής σκηνής, μια μέρα πριν από την κυκλοφορία του τρίτου τους δίσκου θα βρεθούν στο Γαλλικό Ινστιτούτο για ένα σινε-κονσέρτο. Τι σημαίνει αυτό; Οκτώ με εννέα το βράδυ της Κυριακής στο Γαλλικό Ινστιτούτο θα προβληθούν τρεις βουβές ταινίες, τρεις θησαυροί ταινιών τεκμηρίωσης των αρχείων του γαλλικού κινηματογράφου: Voyage à la terre de feu, Le grand meteore et le mont Athos και Annales de la guerre no. 10. Οι Baby Guru θα τζαμάρουν πάνω στις ταινίες, λειτουργώντας ως η ηχητική τους υπόκρουση. Το σετ τους θα είναι ένας απίθανος αυτοσχεδιασμός για μία ώρα.

Party

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Kill Emil

Party. Dogu, 24/3, 21:00, Tiki Bar, Φαλήρου 15, Κουκάκι, 210 9236908, €5-10.

Το μισό του γερμανικού διδύμου των Ancient Astronauts, DJ και παραγωγός Dogu επισκέπτεται το Tiki Bar στο Κουκάκι για ένα... συμπαντικό DJ set. Ο ήχος των Ancient Astronauts αποδεικνύει ότι η μουσική δεν έχει όρια. Τα beats παντρεύονται με τη σόουλ και το μοντέρνο συναντά το παλιό. Το ντουέτο παραγωγής και DJ Kabanjak και
Dogu ξεκίνησε από την Κολωνία της Γερμανίας κι αποτελεί έναν εκρηκτικό συνδυασμό ήχων, στυλ και μουσικών ιδεών που συμπυκνώνονται σε triphop, old school hip-hop, nu jazz, broken beat, downtempo, electronica,
dub reggae. Ο ιδιαίτερος ρυθμός είναι σήμα κατατεθέν τους, όπως και οι ιδιαίτερες τεχνικές παραγωγής. Έχουν στο ενεργητικό τους δύο πολύ καλά άλμπουμ, το «We are to answer» και το «Into bass and time» – το δεύτερο,
μάλιστα, με καταπληκτικές συμμετοχές και αρκετά remixes και συνερ- γασίες με καλλιτέχνες όπως οι Fort Knox Five, Kid Loco, Digable Planets, Zion I, Imani, The Pharcyde, Azeem, Tippa Irie, Bajka, Phat Old Mamas, Ulf Stricker, Raashan Ahmad, Entropik.

 

Mini Festival

Icy, Soulnek & Kill Emil, Afezz, Σάικο και El Chavo, after party w/ Anna Mystic feat. Mc Dash, 20/3, 22:30, €5 είσοδος.

Ένα πολύ ενδιαφέρον μίνι φεστιβάλ θα λάβει χώρα την Πέμπτη 20/3 στο Bios. Το χιπ-χοπ θα συναντήσει τη ρέγγε-φανκ και τη soundsystem κουλτούρα και μερικούς από τους επιφανέστερους αντιπρόσωπους των ειδών στην Ελλάδα. Τη βραδιά θα ανοίξουν οι AFEZZ, Σάικο και El Chavo, μέλη του Phatskool από τα Χανιά με boom bap beats, funky λούπες, γρήγορα flows και έντονα φωνητικά. Μετά θα αναλάβει ο Soulnek, ένας mc που κινείται σε πιο σόουλ και φάνκι μονοπάτια, με τον Kill Emil στα decks. Αργότερα τη θέση θα πάρει ο Icy, ιδρυτικό μέλος των Fort Bravo και μέλος των Moriginal, σε reggae ύφος και dub, breaks ρυθμούς. Η σκυτάλη θα παραδοθεί στη Mammy Hot Anna Mystic για ένα after party σε grime-jungle ρυθμούς, με τον Mc Dash στα φωνητικά.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ