Νύχτες στην Αθήνα

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Baby Guru
0

Live

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Ancient Astronauts

Baby Guru en cine-concert, 23/3, 20:00, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, 210 3398600.

Οι Baby Guru, η τρομερή μπάντα της εναλλακτικής σκηνής, μια μέρα πριν από την κυκλοφορία του τρίτου τους δίσκου θα βρεθούν στο Γαλλικό Ινστιτούτο για ένα σινε-κονσέρτο. Τι σημαίνει αυτό; Οκτώ με εννέα το βράδυ της Κυριακής στο Γαλλικό Ινστιτούτο θα προβληθούν τρεις βουβές ταινίες, τρεις θησαυροί ταινιών τεκμηρίωσης των αρχείων του γαλλικού κινηματογράφου: Voyage à la terre de feu, Le grand meteore et le mont Athos και Annales de la guerre no. 10. Οι Baby Guru θα τζαμάρουν πάνω στις ταινίες, λειτουργώντας ως η ηχητική τους υπόκρουση. Το σετ τους θα είναι ένας απίθανος αυτοσχεδιασμός για μία ώρα.

Party

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Kill Emil

Party. Dogu, 24/3, 21:00, Tiki Bar, Φαλήρου 15, Κουκάκι, 210 9236908, €5-10.

Το μισό του γερμανικού διδύμου των Ancient Astronauts, DJ και παραγωγός Dogu επισκέπτεται το Tiki Bar στο Κουκάκι για ένα... συμπαντικό DJ set. Ο ήχος των Ancient Astronauts αποδεικνύει ότι η μουσική δεν έχει όρια. Τα beats παντρεύονται με τη σόουλ και το μοντέρνο συναντά το παλιό. Το ντουέτο παραγωγής και DJ Kabanjak και
Dogu ξεκίνησε από την Κολωνία της Γερμανίας κι αποτελεί έναν εκρηκτικό συνδυασμό ήχων, στυλ και μουσικών ιδεών που συμπυκνώνονται σε triphop, old school hip-hop, nu jazz, broken beat, downtempo, electronica,
dub reggae. Ο ιδιαίτερος ρυθμός είναι σήμα κατατεθέν τους, όπως και οι ιδιαίτερες τεχνικές παραγωγής. Έχουν στο ενεργητικό τους δύο πολύ καλά άλμπουμ, το «We are to answer» και το «Into bass and time» – το δεύτερο,
μάλιστα, με καταπληκτικές συμμετοχές και αρκετά remixes και συνερ- γασίες με καλλιτέχνες όπως οι Fort Knox Five, Kid Loco, Digable Planets, Zion I, Imani, The Pharcyde, Azeem, Tippa Irie, Bajka, Phat Old Mamas, Ulf Stricker, Raashan Ahmad, Entropik.

 

Mini Festival

Icy, Soulnek & Kill Emil, Afezz, Σάικο και El Chavo, after party w/ Anna Mystic feat. Mc Dash, 20/3, 22:30, €5 είσοδος.

Ένα πολύ ενδιαφέρον μίνι φεστιβάλ θα λάβει χώρα την Πέμπτη 20/3 στο Bios. Το χιπ-χοπ θα συναντήσει τη ρέγγε-φανκ και τη soundsystem κουλτούρα και μερικούς από τους επιφανέστερους αντιπρόσωπους των ειδών στην Ελλάδα. Τη βραδιά θα ανοίξουν οι AFEZZ, Σάικο και El Chavo, μέλη του Phatskool από τα Χανιά με boom bap beats, funky λούπες, γρήγορα flows και έντονα φωνητικά. Μετά θα αναλάβει ο Soulnek, ένας mc που κινείται σε πιο σόουλ και φάνκι μονοπάτια, με τον Kill Emil στα decks. Αργότερα τη θέση θα πάρει ο Icy, ιδρυτικό μέλος των Fort Bravo και μέλος των Moriginal, σε reggae ύφος και dub, breaks ρυθμούς. Η σκυτάλη θα παραδοθεί στη Mammy Hot Anna Mystic για ένα after party σε grime-jungle ρυθμούς, με τον Mc Dash στα φωνητικά.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ