Βγες έξω επιτέλους / Βγες έξω επιτέλους!Τα νέα τραπέζια της πόλης. Facebook Twitter ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 6.11.2013 | 21:15 6.11.2013 | 21:15 Facebook Twitter E-mail 0 Διαβάστε τις γευστικές προτάσεις της Νίκης Μηταρέα, στον city guide του LiFO.grQ:Με γεύσεις από τη Νότια Αφρική.Athens beer: Μπίρα forever.Και να που μαθαίνουμε το brunch.Παιχνίδια με το κρασί. Facebook Twitter E-mail 0 ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας μια επιλογή από τα καλύτερα άρθρα του lifo.gr ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΓεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό ΕΛΛΑΔΑΜήλος: Δύο πνιγμοί απο selfie στο Σαρακήνικο ΠΟΛΙΤΙΚΗΘάνατος Λένας Σαμαρά: Η ανάρτηση του Αντώνη Σαμαρά για την κόρη του - Την Δευτέρα η κηδεία της ΠΟΛΙΤΙΚΗΛένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της ΠΟΛΙΤΙΚΗΘάνατος Λένας Σαμαρά: Συλλυπητήρια μηνύματα από όλο τον πολιτικό κόσμο ΜΟΥΣΙΚΗ9 φορές που το πάρτι μετατράπηκε σε εφιάλτη ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Γεύση / Το hangover είναι πια πασέ – ζήτω τα mocktails!Το πιο πολυσυζητημένο μπαρ αυτήν την περίοδο, το Bar Ideal των Εξαρχείων, μας δίνει τις συνταγές για τα πιο δροσιστικά cocktails χωρίς αλκοόλ, ιδανικά για τις πιο καυτές μέρες στην πόλη.ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ 7.8.2025 Γεύση / Καλοκαίρι στο ποτήρι: Πέντε νησιά μιλούν μέσα από το κρασί τουςΑπό τη Σαντορίνη μέχρι την Ικαρία και από τη Ζάκυνθο μέχρι την Πάτμο, πέντε ελληνικά νησιά δίνουν κρασιά που εκφράζουν το άρωμα, το τοπίο και την ιστορία του τόπου τους.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ 5.8.2025 Γεύση / Ο Δημήτρης Λαβίδας έχει έναν από τους καλύτερους φούρνους της πόληςΚουρού με μέλι και γιαούρτι, αραβική πίτα και άλλες μοναδικές γεύσεις σε ένα μαγαζί που αγαπάμε στην Άνω Γλυφάδα.M. HULOT 4.8.2025 Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήραΣε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 24.7.2025 Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίναςΤα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 22.7.2025 Γεύση / Αμυγδαλωτά. Tα γλυκά της χαράςΚάτασπρα, αρωματικά, ολόγλυκα, συνοδεύουν πάντα στιγμές μεγάλης χαράς: αρραβώνας, γάμος, βάπτιση, καλωσόρισμα.ΠΑΟΛΑ ΨΑΡΡΟΥ 21.7.2025 Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίησηΠώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ 20.7.2025 Γεύση / Topa: Το καφενείο της Κυψέλης που έχει γίνει talk of the townΣτα τραπέζια του, στη Φωκίωνος Νέγρη, συναντιούνται η Κρήτη με τη Χώρα των Βάσκων – η τορτίγια Bilbao με το τσιγαριαστό και το ξύγαλο, η τσικουδιά με το βερμούτ.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 18.7.2025 Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του ΑιγαίουΟι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 11.7.2025 Γεύση / To ζουμερό smash burger του Smashtag ξεκίνησε από ένα ταξίδι δυο Ιταλών στην ΑμερικήO συνιδιοκτήτης Ηρακλής Ζησιμόπουλος μιλά για το success story της επιχείρησης από τη Ρώμη στη Μύκονο και στην Αθήνα, μέσω της συνεργασίας με το efood.ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 7.7.2025 Γεύση / Δροσερές στάσεις στου Ψυρρή: 7 μέρη για το καλοκαίριΌλα όσα κάνουν τώρα τη γειτονιά του κέντρου πιο ζωντανή και ενδιαφέρουσα.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 7.7.2025 Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ 7.7.2025 Καλοπέραση / Ροδάκινα: Πώς να τα αποθεώσεις στην κουζίνα (πέρα από το να τα τρως ώριμα, στην ώρα τους)Η ιστορία τους πάει πολύ πίσω στο χρόνο. Στη μαγειρική έχουν star quality για όσους ξέρουν. Ένα κείμενο αγάπης για το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού.ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 6.7.2025 Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη ΑλεξίουΟ σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.THE LIFO TEAM 6.7.2025 Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του ΒεζούβιουΈνα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.M. HULOT 1.7.2025 Γεύση / Καλοκαίρι στην πόλη, αλλά με στυλ: 37 αγαπημένα σημεία εξόδου στην ΑθήναΌλα όσα δίνουν τώρα summer vibes στην καθημερινότητά μας, από γεύσεις μέχρι εμπειρίες και προορισμούς.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 1.7.2025 Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίριΣκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 29.6.2025 Γεύση / Nobu Matsuhisa: «Η απλότητα είναι η πιο εκλεπτυσμένη γεύση»Από το εστιατόριό του στη Νάουσα της Πάρου, ο διάσημος Ιάπωνας σεφ μιλά για το πάθος της μαγειρικής, για τις στιγμές που τον καθόρισαν αλλά και για την αγαπημένη του ταβέρνα στο νησί.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 27.6.2025 Γεύση / HAFU: Ο Σωτήρης Κοντιζάς ξανασερβίρει τα πιάτα που μας έλειψανΣεφ, ευχαριστούμε που φέρνεις ξανά στο τραπέζι μας το μπέργκερ μπακαλιάρου, το τηγανητό κοτόπουλο και τα soba noodles με ταχίνι!ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 24.6.2025 Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικόΈνα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.THE LIFO TEAM 22.6.2025 σχόλια Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
ΠΟΛΙΤΙΚΗΓεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό
ΠΟΛΙΤΙΚΗΘάνατος Λένας Σαμαρά: Η ανάρτηση του Αντώνη Σαμαρά για την κόρη του - Την Δευτέρα η κηδεία της
Γεύση / Το hangover είναι πια πασέ – ζήτω τα mocktails!Το πιο πολυσυζητημένο μπαρ αυτήν την περίοδο, το Bar Ideal των Εξαρχείων, μας δίνει τις συνταγές για τα πιο δροσιστικά cocktails χωρίς αλκοόλ, ιδανικά για τις πιο καυτές μέρες στην πόλη.ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ 7.8.2025
Γεύση / Καλοκαίρι στο ποτήρι: Πέντε νησιά μιλούν μέσα από το κρασί τουςΑπό τη Σαντορίνη μέχρι την Ικαρία και από τη Ζάκυνθο μέχρι την Πάτμο, πέντε ελληνικά νησιά δίνουν κρασιά που εκφράζουν το άρωμα, το τοπίο και την ιστορία του τόπου τους.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ 5.8.2025
Γεύση / Ο Δημήτρης Λαβίδας έχει έναν από τους καλύτερους φούρνους της πόληςΚουρού με μέλι και γιαούρτι, αραβική πίτα και άλλες μοναδικές γεύσεις σε ένα μαγαζί που αγαπάμε στην Άνω Γλυφάδα.M. HULOT 4.8.2025
Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήραΣε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 24.7.2025
Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίναςΤα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 22.7.2025
Γεύση / Αμυγδαλωτά. Tα γλυκά της χαράςΚάτασπρα, αρωματικά, ολόγλυκα, συνοδεύουν πάντα στιγμές μεγάλης χαράς: αρραβώνας, γάμος, βάπτιση, καλωσόρισμα.ΠΑΟΛΑ ΨΑΡΡΟΥ 21.7.2025
Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίησηΠώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ 20.7.2025
Γεύση / Topa: Το καφενείο της Κυψέλης που έχει γίνει talk of the townΣτα τραπέζια του, στη Φωκίωνος Νέγρη, συναντιούνται η Κρήτη με τη Χώρα των Βάσκων – η τορτίγια Bilbao με το τσιγαριαστό και το ξύγαλο, η τσικουδιά με το βερμούτ.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 18.7.2025
Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του ΑιγαίουΟι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 11.7.2025
Γεύση / To ζουμερό smash burger του Smashtag ξεκίνησε από ένα ταξίδι δυο Ιταλών στην ΑμερικήO συνιδιοκτήτης Ηρακλής Ζησιμόπουλος μιλά για το success story της επιχείρησης από τη Ρώμη στη Μύκονο και στην Αθήνα, μέσω της συνεργασίας με το efood.ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 7.7.2025
Γεύση / Δροσερές στάσεις στου Ψυρρή: 7 μέρη για το καλοκαίριΌλα όσα κάνουν τώρα τη γειτονιά του κέντρου πιο ζωντανή και ενδιαφέρουσα.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 7.7.2025
Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ 7.7.2025
Καλοπέραση / Ροδάκινα: Πώς να τα αποθεώσεις στην κουζίνα (πέρα από το να τα τρως ώριμα, στην ώρα τους)Η ιστορία τους πάει πολύ πίσω στο χρόνο. Στη μαγειρική έχουν star quality για όσους ξέρουν. Ένα κείμενο αγάπης για το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού.ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 6.7.2025
Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη ΑλεξίουΟ σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.THE LIFO TEAM 6.7.2025
Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του ΒεζούβιουΈνα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.M. HULOT 1.7.2025
Γεύση / Καλοκαίρι στην πόλη, αλλά με στυλ: 37 αγαπημένα σημεία εξόδου στην ΑθήναΌλα όσα δίνουν τώρα summer vibes στην καθημερινότητά μας, από γεύσεις μέχρι εμπειρίες και προορισμούς.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 1.7.2025
Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίριΣκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 29.6.2025
Γεύση / Nobu Matsuhisa: «Η απλότητα είναι η πιο εκλεπτυσμένη γεύση»Από το εστιατόριό του στη Νάουσα της Πάρου, ο διάσημος Ιάπωνας σεφ μιλά για το πάθος της μαγειρικής, για τις στιγμές που τον καθόρισαν αλλά και για την αγαπημένη του ταβέρνα στο νησί.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 27.6.2025
Γεύση / HAFU: Ο Σωτήρης Κοντιζάς ξανασερβίρει τα πιάτα που μας έλειψανΣεφ, ευχαριστούμε που φέρνεις ξανά στο τραπέζι μας το μπέργκερ μπακαλιάρου, το τηγανητό κοτόπουλο και τα soba noodles με ταχίνι!ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 24.6.2025
Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικόΈνα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.THE LIFO TEAM 22.6.2025
σχόλια