Μουσικό Μενού

Μουσικό Μενού Facebook Twitter
0
Μουσικό Μενού Facebook Twitter
Αλέξανδρος Μυράτ

Λίγοι άνθρωποι της τέχνης έχουν συνδέσει τόσο πολύ το όνομα τους με τη γαστρονομία όσο ο θρυλικός συνθέτης του Κουρέα της Σεβίλλης, Τζοακίνο Ροσίνι, που φαίνεται πως είχε μεγάλο πάθος για το καλό φαγητό.

Έτσι, την Τετάρτη, 3 Απριλίου και ώρα 20:30, μπορείτε να απολαύσετε με την Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό τον Αλέξανδρο Μυράτ, τέσσερις λυρικούς τραγουδιστές και να γευθείτε τις γαστριμαργικές δημιουργίες του σεφ Ζαν Λουί Καψαλάς στην Αίθουσα Banquet.

Ο Ζαν Λουί Καψαλάς εμπνέεται από τη μουσική του Ροσίνι και δημιουργεί ένα μενού τριών πιάτων, τα οποία οι ακροατές θα μπορούν να γευθούν κατά τη διάρκεια των δύο διαλειμμάτων. Το μενού περιλαμβάνει: για αρχή γαρίδες και λαβράκι μαριναρισμένο με λεμονανθούς, ζουλιέν κολοκυθάκια με μελισσόχορτα, μέλι και μους γιαουρτιού. Στήθος κοτόπουλο σχάρας με κρεμμυδάκια κονφί και σάλτσα από μπαλσάμικο και τζίντζερ συνοδευόμενο από πατατούλες φούρνου με πορτοκάλι και φινόκιο για κυρίως και ως επιδόρπιο πανακότα με μάνγκο και μους σοκολάτα.

Το «μουσικό μενού» με τις ωραιότερες μουσικές από δημοφιλείς του όπερες συνοδεύεται από ένα ποτήρι λευκό κρασί «Μέτρον Άριστον», χορηγία της οινοποιίας Παπαντώνη. Η ξεχωριστή βραδιά πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου «Μετατροπίες», που στόχο έχει να προτείνει στο κοινό εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας με τη μουσική.

Τιμή 35 ευρώ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 7282333.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ