Night calling

Facebook Twitter
0

ANOMALYS . Στο Six d.o.g.s, την Πέμπτη (20/10), λάιβ των Anomalys που παίζουν με δυο κιθαρίστες κι έναν ντράμερ (!) κι έχουν τη φήμη ότι κάνουν οργιαστικές συναυλίες, ενώ, όταν τους ζητήθηκε σε συνέντευξη να περιγράψουν τον ήχο τους, αυτοί απάντησαν: «Φανταστείτε τον Έλβις Πρίσλεϊ να κάθεται στην τουαλέτα της Graceland μετά από πολλά ναρκωτικά και μπέργκερ. Ενας τυφώνας χτυπάει το σπίτι, ο Έλβις ουρλιάζει και καφέ περιττώματα μαζί με πράσινο εμετό πετάνε παντού.

Φανταστείτε τώρα τους ήχους που συνοδεύουν όλο αυτό το σκηνικό και θα έχετε τον ήχο των Anomalys». Μαζί τους οι τρομεροί Έλληνες Bazooka. Την Παρασκευή (21/10) λάιβ των Αθηναίων indie rockers Install και αργότερα η επιστροφή των Quantized Music Label Nights με καλεσμένο τον Gavin Herlihy, γνωστό απ’ τις παραγωγές του σε μεγάλα labels, όπως Cocoon, Kindish, Get Physical και Cadenza. Το Σάββατο (22/10) η κολεκτίβα Hospital παρουσιάζει το πρώτο event της σεζόν και προσκαλεί το Grounded Theory, ένα απ’ τα πιο ξεχωριστά techno party του Βερολίνου, με το θρυλικό δίδυμο των Sandwell District στα decks.

YEAH BOY! Στο ΤΩΡΑ Κ44, την Πέμπτη (20/10), λάιβ του Simgataf (έχει συνεργαστεί με Active Member, Τζίμη Πανούση και Ρόδες), την Παρασκευή (21/10) οι Black Athena κι οι Fresh Things First διοργανώνουν το «Welcome 2 The Future» με φουτουριστική αστική μουσική απ’ το μέλλον φτιαγμένη στο παρόν κι ένα σχεδόν full line up που περιλαμβάνει τους: Narel, Circo Inverso, Jeph1 & Black Athena. Το Σάββατο (22/10) οι Yeah Boy! επιστρέφουν μ’ ένα massive «beats made of gold» party και τη βασική σύνθεση του team (Tasick Mpougkis, Phunk Sinatra και ο veejay Apollonio Kormi). Την Κυριακή (23/10) λάιβ των I Saw 43 sunsets (indie rock με επιρροές από Yeah Yeah Yeahs, Death Cab for Cutie, Arctic Monkeys) με σαπόρτ τον τρομερό Egg Hell.

Την Τρίτη (25/10) λάιβ των Lobby (alternative rock) και την Τετάρτη (26/10) κλασικά οι Wedding Singers.

UPST AIRS. Στον πάνω όροφο του Bios, την Πέμπτη (20/10), ο Εspeekay, με επιλεγμένα «μαύρα» κομμάτια και πολλά breaks, την Παρασκευή (21/10) ακολουθεί ο BnC με χιπ-χοπ αλλά και αναφορές στις λάτιν ρίζες του και το Σάββατο (22/10) ο Palov σε λάτιν ρυθμούς, μαγειρεμένους με broken beats.

FLI PPIN . Στο Higgs την Παρασκευή (21/10) πάρτι για τον έναν χρόνο του Flippinradio (ένα πολύ καλο indie web radio) με μουσικές απ’ τους παραγωγούς του σταθμού (indie, rock‘n’roll, electro pop, dubstep) και τη συνεργασία του Berlin Tattoo με graffiti artists που θα γεμίσουν την πλατεία με γκραφίτι.

SPOOKY. Στο Second Skin νέο Spookshow τo Σάββατο (22/10), μ’ ένα fashion show απ' τη βερολινέζικη εταιρεία Cyberesque που θα παρουσιάσει τις νέες της δημιουργίες, ενώ ο Γιώργος Φακίνος κι η Purplekittie θα βρίσκονται στα decks.

DIG! Τέλος, στα decks του Animal, στην παραλιακή, το Σάββατο (22/10) θ’ ανέβει ο «τεράστιος» John Digweed. Αναμένεται πανικός!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ