Night calling

Facebook Twitter
0

ANOMALYS . Στο Six d.o.g.s, την Πέμπτη (20/10), λάιβ των Anomalys που παίζουν με δυο κιθαρίστες κι έναν ντράμερ (!) κι έχουν τη φήμη ότι κάνουν οργιαστικές συναυλίες, ενώ, όταν τους ζητήθηκε σε συνέντευξη να περιγράψουν τον ήχο τους, αυτοί απάντησαν: «Φανταστείτε τον Έλβις Πρίσλεϊ να κάθεται στην τουαλέτα της Graceland μετά από πολλά ναρκωτικά και μπέργκερ. Ενας τυφώνας χτυπάει το σπίτι, ο Έλβις ουρλιάζει και καφέ περιττώματα μαζί με πράσινο εμετό πετάνε παντού.

Φανταστείτε τώρα τους ήχους που συνοδεύουν όλο αυτό το σκηνικό και θα έχετε τον ήχο των Anomalys». Μαζί τους οι τρομεροί Έλληνες Bazooka. Την Παρασκευή (21/10) λάιβ των Αθηναίων indie rockers Install και αργότερα η επιστροφή των Quantized Music Label Nights με καλεσμένο τον Gavin Herlihy, γνωστό απ’ τις παραγωγές του σε μεγάλα labels, όπως Cocoon, Kindish, Get Physical και Cadenza. Το Σάββατο (22/10) η κολεκτίβα Hospital παρουσιάζει το πρώτο event της σεζόν και προσκαλεί το Grounded Theory, ένα απ’ τα πιο ξεχωριστά techno party του Βερολίνου, με το θρυλικό δίδυμο των Sandwell District στα decks.

YEAH BOY! Στο ΤΩΡΑ Κ44, την Πέμπτη (20/10), λάιβ του Simgataf (έχει συνεργαστεί με Active Member, Τζίμη Πανούση και Ρόδες), την Παρασκευή (21/10) οι Black Athena κι οι Fresh Things First διοργανώνουν το «Welcome 2 The Future» με φουτουριστική αστική μουσική απ’ το μέλλον φτιαγμένη στο παρόν κι ένα σχεδόν full line up που περιλαμβάνει τους: Narel, Circo Inverso, Jeph1 & Black Athena. Το Σάββατο (22/10) οι Yeah Boy! επιστρέφουν μ’ ένα massive «beats made of gold» party και τη βασική σύνθεση του team (Tasick Mpougkis, Phunk Sinatra και ο veejay Apollonio Kormi). Την Κυριακή (23/10) λάιβ των I Saw 43 sunsets (indie rock με επιρροές από Yeah Yeah Yeahs, Death Cab for Cutie, Arctic Monkeys) με σαπόρτ τον τρομερό Egg Hell.

Την Τρίτη (25/10) λάιβ των Lobby (alternative rock) και την Τετάρτη (26/10) κλασικά οι Wedding Singers.

UPST AIRS. Στον πάνω όροφο του Bios, την Πέμπτη (20/10), ο Εspeekay, με επιλεγμένα «μαύρα» κομμάτια και πολλά breaks, την Παρασκευή (21/10) ακολουθεί ο BnC με χιπ-χοπ αλλά και αναφορές στις λάτιν ρίζες του και το Σάββατο (22/10) ο Palov σε λάτιν ρυθμούς, μαγειρεμένους με broken beats.

FLI PPIN . Στο Higgs την Παρασκευή (21/10) πάρτι για τον έναν χρόνο του Flippinradio (ένα πολύ καλο indie web radio) με μουσικές απ’ τους παραγωγούς του σταθμού (indie, rock‘n’roll, electro pop, dubstep) και τη συνεργασία του Berlin Tattoo με graffiti artists που θα γεμίσουν την πλατεία με γκραφίτι.

SPOOKY. Στο Second Skin νέο Spookshow τo Σάββατο (22/10), μ’ ένα fashion show απ' τη βερολινέζικη εταιρεία Cyberesque που θα παρουσιάσει τις νέες της δημιουργίες, ενώ ο Γιώργος Φακίνος κι η Purplekittie θα βρίσκονται στα decks.

DIG! Τέλος, στα decks του Animal, στην παραλιακή, το Σάββατο (22/10) θ’ ανέβει ο «τεράστιος» John Digweed. Αναμένεται πανικός!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Γεύσεις που σκάνε σαν κύμα: Η παράδοση του Αιγαίου στο πιάτο

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ