Η έκθεση Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά επιστρέφει αυτή την Κυριακή

Η έκθεση Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά επιστρέφει αυτή την Κυριακή Facebook Twitter
0

Όταν πέρσι τέτοια εποχή ανακοινώναμε την απόφαση μας να λανσάρουμε την έκθεση « Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά 2014» οι αντιδράσεις ήταν πολλές και όχι όλες ευνοϊκές. Σε μια αγορά που δοκιμαζόταν από την κρίση, πολλοί αμφισβήτησαν την ύπαρξη στην Ελλάδα ενός κοινού που θα ήταν διατεθειμένο να πληρώσει μια καθόλου ευκαταφρόνητη είσοδο για να δοκιμάσει κρασιά. Ευτυχώς, παρόλους τους πιθανούς ενδοιασμούς της η μεγάλη πλειοψηφία των ελλήνων παραγωγών αλλά και εισαγωγέων στάθηκε δίπλα μας, και έτσι το στοίχημα κερδήθηκε για όλους μας, και μάλιστα με τεράστια επιτυχία. Η Vientum και εμείς – το The Food and Leisure Guide -  αποδείξαμε πως μπορεί να οργανωθεί ένα μεγάλο γευσιγνωστικό event υψηλού επιπέδου, όπου όλοι οι συμμετέχοντες –εκθέτες και επισκέπτες- θα έχουν συναίσθηση της αξίας των κρασιών που παρουσιάζονται, ενώ επιπλέον οι συνθήκες με τις οποίες δοκιμάζονται τα κρασιά και γίνονται οι συζητήσεις είναι άνετες και πολιτισμένες.

Τι θα δούμε στη δεύτερη διοργάνωση;

Η φετινή διοργάνωση (την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία)  θα πάει την όλη εμπειρία των Μεγάλων Κόκκινων Κρασιών ένα βήμα παραπέρα, κρατώντας βέβαια το βασικό concept της ιδέας. Έτσι, θα συμμετέχουν και φέτος οι κορυφαίοι –κατά την εκτίμησή μας πάντα- Έλληνες οινοπαραγωγοί με τα καλύτερα κόκκινα κρασιά τους, ενώ και οι σημαντικότεροι εισαγωγείς θα φέρουν την αφρόκρεμα των επιλογών τους ώστε να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε και να δοκιμάσουμε, στο κόστος, τα σπουδαιότερα ερυθρά κρασιά της ελληνικής αγοράς! Επίσης φέτος, θα έχουμε κοντά μας την σπουδαιότερη οινογράφο του κόσμου, την Jancis Robinson και τον κριτικό εστιατορίων των Financial Times, Nick Lander.

Η έκθεση Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά επιστρέφει αυτή την Κυριακή Facebook Twitter
Jancis Robinson και Nick Lander
 

Κόστος συμμετοχής και διαδικασία!

Με ένα αντίτιμο €38 ο επισκέπτης παραλαμβάνει ένα μπλοκ με δέκα κουπόνια αξίας €3 έκαστο τα οποία εξαργυρώνει στα σταντ των εκθετών, δοκιμάζοντας σπουδαία κρασιά στο κόστος τους, κρασιά που υπό άλλες συνθήκες δεν είναι απλώς απαγορευτικά λόγω τιμής αλλά επιπλέον δεν είναι εύκολα προσβάσιμα και σίγουρα όχι στις μεγάλες οινικές εκθέσεις. Κάθε κρασί (δόση των 50ml) κοστίζει ένα ή περισσότερα κουπόνια, ανάλογα με το κόστος του, σύμφωνα με τον ίδιο τον εκθέτη. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κρασιά με τιμή γύρω στα €120 στην κάβα θα μπορούν να δοκιμαστούν με μόνο δύο κουπόνια. Φυσικά, κάθε επισκέπτης μπορεί να αγοράζει επιπλέον κουπόνια, εφόσον το επιθυμεί.

Οι χορηγοί

Η εμπειρία όμως δεν σταματά εδώ. Μία ομάδα επιλεγμένων χορηγών, όπως η σαμπάνια Veuve Clicquot, το Νορβηγικό μεταλλικό νερό Voss και η εταιρεία Provence με τα εξαιρετικά της τυριά, θα διαθέτουν τα προϊόντα τους δωρεάν ώστε η εμπειρία να είναι όσο το δυνατόν πιο απολαυστική. Χορηγοί στα Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά είναι επίσης η κορυφαία Metropolitan Food Culture προϊόντα της οποίας θα δοκιμάσουμε στο γαστρονομιό δείπνο, η εμβληματική Gaggenau με τους εξαιρετικούς συντηρητές κρασιών της και η Volvo μία από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες, με αναπτυγμένη γαστρονομική ευαισθησία που δίνει το μήνυμα ότι το κρασί είναι αναπόσπαστο μέρος αυτού που ονομάζουμε «καλή ζωή».

Τι είναι το VIP Golden Pass;

Φέτος επίσης θα διατίθεται και  το VIP Golden Pass , μια συλλεκτική κάρτα που περιλαμβάνει το εισιτήριο εισόδου μαζί με δύο μπλοκ των δέκα επιταγών το καθένα, δίνει πρόσβαση στο δείπνο της 14ης Δεκεμβρίου, σε δύο από τα masterclasses (εκτός από το Collector’s Corner) και πρόσβαση στο VIP Lounge Veuve Clicquot, με συνολικό κόστος €250. Το VIP Lounge Veuve Clicquot είναι ένας πολυτελής χώρος που δημιουργούμε στο Golden Room της Μεγάλης Βρετανίας, όπου οι κάτοχοι της κάρτας θα μπορούν να ξεκουραστούν, να τσιμπήσουν κάτι και να απολαύσουν σαμπάνια Veuve Clicquot. Eπίσης, παράλληλα με τον κύριο εκθεσιακό χώρο, έχουμε ετοιμάσει στο Alexander’s Cigar-Lounge μια συλλογή από σπάνια οινικά αποστάγματα που θα μπορείτε να δοκιμάσετε, από τις 16:00 έως τις 19:00, με την ίδια λογική των κουπονιών σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Η έκθεση Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά επιστρέφει αυτή την Κυριακή Facebook Twitter
Από την περσινή διοργάνωση

Τα masterclasses

Oι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στα εξής:

«Αρμονία τυριού & κρασιού»

Ο Γιώργος Κυριακόπουλος της Provence και ο Γιώργος Φλούδας θα παρουσιάσουν από κοινού ένα ενδιαφέρον και ιδιαίτερα απολαυστικό σεμινάριο συνδυασμού τυριών και κρασιών.

Τυριά: Bleu de Causses / Comte 24μηνης ωρίμανσης, AOP Arnaud / Epoisses, AOP Berthaut / Morbier AOP / Valencay, AOP Fermier

Κρασιά: Chateau Rieussec, Sauternes 2003 / Chateau La Tour Melas 2013 / Anax, Αμπελώνες Αντωνόπουλος 2014 / Καλλίστη Reserve, Μπουτάρης Οινοποιητική 2012 / Sancerre, Comte Lafond 2014

Κόστος συμμετοχής: €40

«Ελληνικά λευκά κρασιά: και όμως παλαιώνουν», by Gaggenau

O οινοχόος Νικόλας Γιαννόπουλος, παγκόσμιος Brand Ambassador 2015 των συντηρητών Gaggenau, παρουσιάζει μια πρωτότυπη γευστική δοκιμή με έξι ζευγάρια εμβληματικών ελληνικών λευκών κρασιών, το ένα πρόσφατης εσοδείας και το άλλο παλαιωμένο (ίδια ετικέτα) για να αποδείξει τις δυνατότητες παλαίωσής τους και για να σας δώσει ιδέες για την κάβα σας.

Κόστος συμμετοχής: €40

«Krug masterclass»

Η Brand Ambassador της εμβληματικής Krug, η οινοχόος Martina Illek, παρουσιάζει μία από τις κορυφαίες σαμπάνιες στον κόσμο και μάς μυεί στον απολαυστικό κόσμο της.

Κόστος συμμετοχής: €40

Η έκθεση Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά επιστρέφει αυτή την Κυριακή Facebook Twitter
Από την περσινή διοργάνωση

«Collector’s Corner»

Μια ακόμη πρωτοτυπία που ξεκινούν φέτος τα Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά: προσκαλούμε ένα γνωστό συλλέκτη κρασιών να παρουσιάσει μερικές από τις πιο αγαπημένες του φιάλες, 6 μεγάλα κρασιά από τη συλλογή του, να μάς μιλήσει για το πάθος του και να μάς μεταφέρει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του. Μιλάμε για κρασιά παλαίωσης, δείτε από κοντά τι σημαίνει να είσαι συλλέκτης οίνων! Μια μοναδική ευκαιρία να δοκιμάστε σπουδαία κρασιά που δεν υπάρχουν στην ελληνική αγορά.

Τα κρασιά: 

Cote Rotie Domaine Rostaing 1999 Cote Blonde, Rhone: Το Syrah σε μια από της καλύτερες εκφράσεις του από την Cote Blonde και την σπουδαία χρονιά 1999 που έκανε τον Robert Parker να κοιτάει τον Ροδανό με άλλο μάτι, στο συγκεκριμένο κρασί μάλιστα έδωσε ένα εντυπωσιακό 100!

Domaine Comte Georges de Vogue Musigny Grand Cru 1996, Bourgogne: Το Musigny Grand Cru αποτελεί από μονό του μια ιδιαιτερότητα αφού αποτελεί το μόνο αμπελοτόπι σε όλη την Cote de Nuits που μπορεί να  δώσει λευκό Grand Cru. Η ατυχία του ότι δεν υπάρχουν φιάλες και ότι πάντα βρίσκεται στην σκιά του ερυθρού που θα έχετε στα ποτήρια σας.

 

Domaine Leroy Corton Grand Cru 2002, Bourgogne: Το Corton είναι το μεγαλύτερο σε έκταση Grand Cru στην Βουργουνδία αλλά αυτό δεν εμπόδισε την θρυλική Lalou-Bize Leroy να ξεδιπλώσει τις αρετές του Pinot Noir στην Cote de Beaune.

 

Corton Charlemagne Grand Cru Henri Boillot 2005, Bourgogne: O Henri Boillot είναι ο παραγωγός που μπορεί να σε ‘εξωθήσει’ να γίνεις φανατικός λάτρης της Βουργουνδίας και συλλέκτης. Η καθαρότητα στο στυλ του είναι απαράμιλλη σε ‘όλες τις φάσεις τις εξέλιξης των κρασιών του. Τα 10 χρόνια ενός Corton Charlemagne είναι η απόδειξη

 

Kreydenweiss Moenchberg Grand Cru Pinot Gris 1990, Alsace: Οι ιδεοληπτικοί συλλέκτες-με έμφαση στην Βουργουνδία- έχουν και τις ευχάριστες διαστροφές τους. Το Pinot Gris από Grand Cru αμπελώνα όπως το Moenchberg και το Domaine Marc Kreydenweiss είναι μια από αυτές που συμπληρώνει την μονοτονία της τελειότητας των εξαιρετικών κρασιών της Βουργουνδίας.

Τιμή συμμετοχής: 230 ευρώ το άτομο

Γαστρονομικό Δείπνο

Το ταξίδι μας κορυφώνεται το βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου στο εστιατόριο Tudor Hall με το δείπνο που θα ετοιμάσει για εμάς ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου με θέμα «Ελλάς-Γαλλία, Συμμαχία». Σας περιμένουμε σε ένα ταξίδι στον υπέροχο κόσμο των Μεγάλων Κόκκινων Κρασιών!

Τα συμμετέχοντα οινοποιεία και εισαγωγείς

ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ / AIVALIS WINERY / ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ / ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ / ΚΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ / ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ / ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ / CELLIER / DEALS / DONA SILVINA WINES / GENTILINI / ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ / ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ / ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (WINE SPECIALIST) / KYLIX / ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ / LA TOUR MELAS  / ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΛΥΚΟΥ / ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ / ΟΙΝΙΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ / ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ / ΚΤΗΜΑ ΝΕΜΕΙΟΝ / ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΥΒΟΥ / ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ  / ΚΤΗΜΑ ΠΙΕΡΙΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ / ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ / ΚΤΗΜΑ ΠΥΡΓΑΚΗ / ΚΤΗΜΑ ΣΙΓΑΛΑ  / ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ / ΤΗΝΙΑΚΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ / TRINITY WINES / ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ TSANTALI / ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ / VINALIA (NICO LAZARIDI + MONTES) / ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ

Η έκθεση Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά 2015 θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία (Βας. Γεωργίου 1 Πλατεία Συντάγματος, 210 3330000)  από την 1 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ.

Για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία  επικοινωνήστε με την κα Εύη Φέτση, 6987020663 [email protected]

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM