Μ. Βρετανία: Κατά 78% μειώθηκαν οι πλαστικές σακούλες από τότε που χρεώνονται

Μ. Βρετανία: Κατά 78% μειώθηκαν οι πλαστικές σακούλες από τότε που χρεώνονται Facebook Twitter
1

H Tesco, η μεγαλύτερη εταιρεία σούπερ-μάρκετ της Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα πως η χρέωση των 5 πενών που επιβλήθηκε στις πλαστικές σακούλες είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί κατά 78% ο αριθμός αυτών που χρησιμοποιούν οι πελάτες των σούπερ-μάρκετ στην Αγγλία.

Η βρετανική κυβέρνηση επέβαλε τον Οκτώβριο τη χρέωση αυτή στην Αγγλία με στόχο να μειωθούν οι πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιούν οι καταναλωτές και να βελτιωθεί έτσι το περιβάλλον. Ανάλογες χρεώσεις είχαν ήδη επιβληθεί στην Ουαλία και τη Σκωτία.

 

"Ξέραμε ότι η χρέωση που επέβαλε η κυβέρνηση για τις σακούλες θα ενθάρρυνε τους πελάτες μας να χρησιμοποιούν λιγότερες πλαστικές σακούλες και είναι σαφές ότι είχε τεράστια επίδραση", ανακοίνωσε η Tesco, το μερίδιο της οποίας στη βρετανική αγορά ειδών παντοπωλείου ανέρχεται σε 28%.


Τα χρήματα που συγκεντρώνονται από τη χρέωση αυτή πηγαίνουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι σελέμπριτι που έχουν μιλήσει ανοικτά για τη διάγνωσή τους με διπολική διαταραχή

Διεθνή / Οι σελέμπριτι που έχουν μιλήσει ανοικτά για τη διάγνωσή τους με διπολική διαταραχή

Μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου μίλησαν δημόσια για το πώς είναι να ζεις με διπολική διαταραχή, συμβάλλοντας στην αποδόμηση στερεοτύπων γύρω από την ψυχική υγεία
THE LIFO TEAM