Άρωμα και γεύση καφέ

Άρωμα και γεύση καφέ Facebook Twitter
0

Ένα από τα πιο όμορφα ταξίδια είναι αυτό που ξεκινά στους τροπικούς του Αιγόκερω και του Καρκίνου και καταλήγει στο φλιτζάνι μας. Στα μακρινά εκείνα εδάφη οι καλλιεργητές μαζεύουν με τα χέρια τους ώριμους καρπούς του δέντρου Coffea Rubiaceae, τους διαλέγουν και τους καβουρδίζουν για να δώσουν τις διαφορετικές ποικιλίες καφέ της Nespresso.      

Άρωμα και γεύση καφέ Facebook Twitter

Κάθε φορά που απολαμβάνω τον αγαπημένο μου espresso φέρνω στη σκέψη μου το άρωμα από το καβούρδισμα και το άλεσμα των κόκκων που καταλήγουν στη μηχανή του καφέ μου. Αυτή η μηχανή συνδυάζει τη σχεδίαση και την τεχνολογία για να προσφέρει μια εικόνα design στην κουζίνα μου και ένα γευστικό αποτέλεσμα για την προσωπική μου απόλαυση. Η Latissima Touch Glam White είναι ένας από τους τελευταίους σταθμούς που κάνει ο καφές της Nespresso αλλά και ένας από τους πιο σημαντικούς αφού είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να αναδεικνύει το άρωμα και τη γεύση της ποικιλίας που επιλέγω κάθε φορά. Ο τελικός προορισμός σε αυτή τη διαδρομή είναι τα φλιτζάνια της σειράς pure που είναι εξαιρετικά σχεδιασμένα για τον καφέ που επιλέγω. Pure espresso, pure lungo, pure cappuccino.       

Άρωμα και γεύση καφέ Facebook Twitter

Ή μάλλον για να είμαι πιο ακριβής ο τελικός προορισμός είναι οι φίλοι μου. Οι αυθεντικοί μου φίλοι με τον ιδιαίτερο τύπο τους για τους οποίους χαίρομαι να επιλέγω τον αντίστοιχο τύπο καφέ:  Dharkan, για τον Αντρέα που είναι η ήσυχη δύναμη με την ισχυρή προσωπικότητα. Dulsao do Brasil, για τη Σοφία με τους λεπτούς τρόπους, τον ισορροπημένο χαρακτήρα και την ντελικάτη όψη. Για την Αλεξάνδρα έχω πάντα έναν Ristretto που ταιριάζει στην έντονη παρουσία της σε συνδυασμό με τη διακριτικότητα του χαρακτήρα της.    

Άρωμα και γεύση καφέ Facebook Twitter

 

Ο Ciocattino ταιριάζει στον Ηλία που λατρεύει τη σοκολάτα. Ο συνδυασμός με τις νότες καραμέλας είναι η επίγευση που τον ενθουσιάζει. Για την Ελένη επιλέγω τον Arpeggio Decaffeinato που ταιριάζει στην ιδιαίτερη προσωπικότητά της. Η πλούσια γεύση αυτού του καφέ με την ξεχωριστή επεξεργασία που διατηρεί τον πλούτο και την ένταση των αρωμάτων είναι φτιαγμένη για εκείνη. Και τέλος για τον Δημήτρη ο Vivalto Lungo που ταιριάζει στην πολυπλοκότητα του χαρακτήρα του. Το ίδιο χαίρομαι όταν διαλέγω δώρα για τον κάθε ένα ξεχωριστά. Για να γιορτάσουμε τις αμέτρητες στιγμές με άρωμα καφέ που έχουμε μοιραστεί μαζί. Τι άλλο να ζητήσεις;    

  

Άρωμα και γεύση καφέ Facebook Twitter

Το επόμενο διάστημα θα δοκιμάσω τα νέα αρώματα από τη σειρά Variations που θα διατίθενται για περιορισμένο χρόνο: Vanilla Amaretti,  Ciocco Ginger και Vanilla Cardamom είναι τα νέα αρώματα της Nespresso που πρέπει κανείς να ανακαλύψει. Άλλωστε οι Nespresso Boutiques είναι εκεί για να μπορείς να ζήσεις την εμπειρία του καφέ στον χώρο που της ταιριάζει περισσότερο. Μια εμπειρία που ξεκινάει από τον καρπό και φτάνει στο φλιτζάνι σκορπίζοντας το άρωμα και τη γεύση του καφέ στην πιο αυθεντική τους μορφή.    

 

 


 

Οι πλήρεις σειρές καφέ της Nespresso είναι διαθέσιμες στο www.nespresso.com, σε ειδική εφαρμογή της Nespresso για κινητά, σε Boutiques και στο τηλεφωνικό κέντρο 24/7.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ