"Ήξεις αφήξεις" από Βερολίνο για την αναβολή του Eurogroup

"Ήξεις αφήξεις" από Βερολίνο για την αναβολή του Eurogroup Facebook Twitter
0

Τις πληροφορίες σχετικά με ενδεχόμενη αναβολή του Euroworking Group για την Ελλάδα σχολίασε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν.

 

«Δεν θέλω να μπω σε εικασίες σε ό, τι αφορά αναβολές. Θα μπορούσαν να είναι πρακτικοί λόγοι προγράμματος. Θα πρέπει να απευθυνθείτε στις Βρυξέλλες» τόνισε η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα πληροφορίες από τις Βρυξέλλες ανέφεραν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη του αποψινού Euroworking Group , εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup τη Δευτέρα για την δόση των 2 δισ. για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πηγές, οι ευρωπαίοι περιμένουν από την ελληνική κυβέρνηση μεγαλύτερη «σαφήνεια» και περισσότερες εξηγήσεις από την Αθήνα για τα προαπαιτούμενα.

Προς το παρόν οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει συμφωνία για τους πλειστηριασμούς ενώ οι δανειστές δεν φαίνεται να πείθονται και από τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Επίσης, φέρεται να ζητάνε επιπλέον μέτρα 2 δισεκ. για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό για το 2017. Οι πιστωτές θα πρέπει να πεισθούν για να δώσουν το πράσινο φως, ότι θα διασφαλιστεί πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ το 2018.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με ιδιαίτερη μέριμνα για συνταξιούχους, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με τρία και περισσότερα παιδιά και άτομα με αναπηρία
LIFO NEWSROOM
Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οικονομία / Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οι δύο κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά τροφίμων των καταναλωτών στη χώρα, την ώρα που αντίστοιχα στην Ευρώπη το κόστος και η γεύση, έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο
LIFO NEWSROOM
Associated Press: Πώς η ΑΑΔΕ έγινε ο «κυνηγός» της φοροδιαφυγής

Οικονομία / Associated Press: Πώς η ΑΑΔΕ κατάφερε να γίνει ο «κυνηγός» της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα

Το Associated Press, έλαβε άδεια πρόσβασης στα κεντρικά γραφεία της αρχής και διαπιστώνει ότι σήμερα, η χώρα που πέρασε σχεδόν μια δεκαετία βουτηγμένη στο χρέος, έχει μετατραπεί σε έναν από τους καλύτερους δημοσιονομικούς «μαθητές»
LIFO NEWSROOM