Καμμένος: Η Γενοκτονία των Ποντίων έγινε

Καμμένος: Η Γενοκτονία των Ποντίων έγινε Facebook Twitter
Andrea Bonetti / PM Handout / SOOC
1

"Nα μην διανοηθεί κανείς ότι θα παραδοθεί το όνομα της Μακεδονίας. Η Μακεδονία είναι ελληνική, η Μακεδονία είναι μία, η Μακεδονία είναι ποτισμένη με αίμα και κανείς δεν έχει δικαίωμα να διαπραγματευτεί την ονομασία της. Το λέω αυτό, διότι ακούγονται διάφορες δήθεν μοντέρνες φωνές, οι οποίες στο όνομα της παγκοσμιοποίησης, της νέας τάξης πραγμάτων, αρχίζουν και ξεχνούν ή παραλλάσουν την Ιστορία, όπως αυτό το ανιστόρητο που ακούσαμε προχθές για το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων".


Την επισήμανση αυτή έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από την Κέλλη (Φλώρινας) όπου παρέστη στον εορτασμό για την 103η επέτειο από την απελευθέρωση της, μεταδίδει το ΑΠΕ.


Και συνέχισε :"Η Γενοκτονία των Ποντίων έγινε και ως απάντηση στην προχθεσινή πολιτική πράξη του υπουργού Παιδείας, εγώ δηλώνω ότι σε όλα τα στρατόπεδα, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους θα γίνουν εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, όπως επίσης και εκδηλώσεις οι οποίες θα αφορούν το σύνολο των εθνικών μας θεμάτων, για τα οποία κάποιοι έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι ούτε συμβιβαζόμαστε, ούτε βάζουμε «νερό στο κρασί μας», ούτε υποχωρούμε", ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ο Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε την Κέλλη ως "ένα λαμπρό παράδειγμα για το πως η ελληνική ψυχή όταν χρειάζεται ομονοεί, συστρατεύεται και νικά. Εδώ, στην Κέλλη, είχαμε τη νίκη με την παρουσία του οργανωμένου Ελληνικού Στρατού -και βεβαίως εκείνη την εποχή ήταν όλες οι δυνάμεις μαζί, η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική, οι δυνάμεις εκείνες που εν καιρώ πολέμου συμμετέχουν εν όπλοις στον αγώνα, και ευχαριστώ για την παρουσία τους σήμερα- αλλά μαζί με τον ελληνικό λαό, μαζί με τις γυναίκες της Κέλλης, οι οποίες είναι οι κόρες, οι εγγονές σήμερα των Μακεδονομάχων".


Παράλληλα, απευθυνόμενος προς τους κατοίκους της Κέλλης -οι οποίοι όπως σημείωσε είναι όλοι πολύτεκνοι- τους ευχαρίστησε "γιατί παρά τον οικονομικό πόλεμο συνεχίζετε όλοι να δημιουργείτε μεγάλες οικογένειες, γιατί η οικογένεια είναι ο πυλώνας της πίστης στην πατρίδα."


Τέλος σχολίασε ότι "το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα, (στην Κέλλη), ενός αγώνα που για μια ακόμα φορά ήταν προδομένος από μέσα, απέδειξε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο οργανωμένος ελληνικός στρατός, που αποτελείται από το μόνιμο στελεχιακό προσωπικό, από τους Εφέδρους και από τους Εθνοφύλακες, αλλά και όλες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, τη δύσκολη στιγμή θα βρεθούμε μαζί στη μάχη στην κοινή γραμμή".


Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Πολιτική / Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Εμπλεκόμενοι ακούγονται να αναφέρονται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε πολιτικά πρόσωπα, να μιλούν για πιέσεις σε ελεγκτές, οικονομικά ανταλλάγματα και παρεμβάσεις σε ελέγχους
LIFO NEWSROOM
Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Πολιτική / Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται το απόγευμα από τον Παπασταύρου στη Βουλή προβλέπει δύο νέα πολεοδομικά εργαλεία - Στόχος η προστασία τόσο των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών όσο και της δημογραφικής προοπτικής της περιφέρειας
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η έρευνα αφορά περισσότερα από 40 πρόσωπα –πολιτικά στελέχη, κρατικούς υπαλλήλους και συνεργαζόμενες εταιρείες– για ενδεχόμενα αδικήματα απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια