Τι μάθαμε από το καινούργιο τρέιλερ του Star Wars

Τι μάθαμε από το καινούργιο τρέιλερ του Star Wars Facebook Twitter
0
Τι μάθαμε από το καινούργιο τρέιλερ του Star Wars Facebook Twitter
Εικονογράφηση: The Athenean Sailor/ LIFO
  • Το τρίτο και πιο χορταστικό τρέιλερ της ταινίας, διάρκειας 2,5 λεπτών, μεταδόθηκε για πρώτη φορά χθες το βράδυ στις ΗΠΑ, από το τηλεοπτικό κανάλι ESPN, στο ημίχρονο του παιχνιδιού του αμερικανικού ποδοσφαίρου μεταξύ New York Giants και Philadelphia Eagles και προκάλεσε κύμα ενθουσιασμού στα social media. Είχε 22.000 views στο YouTube στα πρώτα 20 λεπτά και 17.000 tweets ανά λεπτό.
  • Πρόκειται για το έβδομο μέρος της saga του Πολέμου των Άστρων με τίτλο The Force Awakens. Θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 24 Δεκεμβρίου, ενώ στην Αμερική λίγο νωρίτερα, στις 18 Δεκεμβρίου.
  • Στο τρέιλερ, όπως και στην ταινία, συμμετέχουν ηθοποιοί της κλασικής περιόδου του franchise, όπως οι Χάρισον Φορντ, Μαρκ Χάμιλ, Κάρι Φίσερ.
  • Ο σκηνοθέτης της ταινίας Τζέι Τζέι Άμπραμς διαβεβαιώνει ότι το The Force Αwakens δεν θα είναι μια «ταινία της Disney», θέλοντας να καθησυχάσει τους πιστούς των ταινιών μετά την απόκτηση του franchise από τη γνωστή εταιρεία κινουμένων σχεδίων. Ο σκηνοθέτης δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι αυτός είχε την ευθύνη για το final cut της ταινίας και ότι η Disney φέρθηκε με μεγάλο σεβασμό. «Δεν προσπάθησαν να "ντισνεοποιήσουν" την ταινία» είπε χαρακτηριστικά.
  • Το σενάριο υπογράφει ο ίδιος ο Άμπραμς και ο Λόρενς Κάσνταν, ο οποίος είχε συμμετοχή και στα επεισόδια V και VI.
  • Στο νέο τρέιλερ βλέπουμε τον Χαν Σόλο, την πριγκίπισσα Λέια, τους Τσιουμπάκα, Stormtroopers, X-Wings και Tie Fighters, δηλαδή μερικά από τα κλασικά στοιχεία των ταινιών Stars Wars.
  • Στην πρώτη σκηνή του τρέιλερ βλέπουμε τη Ρέι να μπαίνει μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο μέρος που μοιάζει με υπόστεγο ενός Star Destroyer. Αν αυτό ισχύει, τότε η έρημος έξω και ο πλανήτης γενικότερα είναι ο Jakku, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε η μάχη μεταξύ της Αυτοκρατορίας και των ανταρτών.
  • Η υπόθεση της νέας ταινίας πιάνει το νήμα της ιστορίας 30 χρόνια έπειτα απ' ό,τι συνέβη στην Επιστροφή των Τζεντάι. Δεν έχουν διαρρεύσει πολλά από την πλοκή της ταινίας, όμως οι φανατικοί των ταινιών εικάζουν ορισμένα πράγματα.
  • Αρκετοί παρατήρησαν μια ομοιότητα ανάμεσα στα ρούχα της Ρέι και σε αυτά της πριγκίπισσας Λέια, όταν απελευθέρωσε τον Χαν στην Επιστροφή των Τζεντάι. Θα μπορούσε να είναι η κόρη της; Πάντως, όταν ρωτάνε τη Ρέι, λίγα δευτερόλεπτα μετά, ποια είναι, απαντά αινιγματικά: «Κανένας».
  • Ο έτερος πρωταγωνιστής, Φιν, λέει στην αρχή ότι ανατράφηκε για να κάνει ένα πράγμα μόνο, κάτι που υποδηλώνει ότι έχει κάποια σχέση με τη First Order από μικρό παιδί. Όμως στη συνέχεια φαίνεται ότι άλλαξε στρατόπεδο και μεταπήδησε στην Αντίσταση.
  • Η εικόνα της Αυτοκρατορίας μοιάζει πολύ με την παλιά, των κλασικών ταινιών. Βαθύ κόκκινο στην εικονογραφία, μαυροντυμένοι ανώτεροι στην ιεραρχία, οι κλασικοί στρατιώτες Stormtroopers.
  • Τα καινούργια TIE Fighter, τα μαχητικά μικρά διαστημόπλοια της Αυτοκρατορίας, είναι μαύρα με κόκκινο φινίρισμα.
  • Ο Kylo Ren φαίνεται πως προσπαθεί να αναπληρώσει το κενό του Darth Vader. Σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του τρέιλερ στέκεται πάνω από το κατεστραμμένο κράνος του κλασικού κακού των πρώτων ταινιών και υπόσχεται να τελειώσει αυτό που άρχισε εκείνος.
  • Ο Poe Dameron φαίνεται ότι είναι ένας πιλότος της Αντίστασης που παίρνει τα χαρακτηριστικά του Χαν Σόλο. Σε μια σκηνή στο τρέιλερ, μάλιστα, απεικονίζεται να τον βασανίζει ο Kylo Ren, κάτι που είχε υποστεί και ο Χαν από τον Darth Vader.
  • Ο Φιν και ο Χαν φαίνεται ότι ξεκινούν ένα ταξίδι για να βρουν κάτι ή κάποιον, άγνωστο ποιον, αλλά πολλοί στοιχηματίζουν ότι ψάχνουν τον Luke Skywalker.
  • Ο Φιν και η Ρέι ρωτάνε τον Χαν αν είναι αληθινές οι ιστορίες που κυκλοφορούν για τους Τζεντάι, τη Σκοτεινή Πλευρά, τη Δύναμη κ.λπ. και ο Χαν απαντά πως ναι. Θα περίμενε κανείς, λίγες μόνο δεκαετίες μετά τα κατακλυσμιαία γεγονότα που συνέβησαν στις πρώτες ταινίες, όλα αυτά να είναι πασίγνωστα, ίσως όμως η πτώση της Αυτοκρατορίας να γύρισε τον γαλαξία πολλά χρόνια πίσω, σε ένα είδος Μεσαίωνα, και δεν υπάρχει επικοινωνία σε όλα τα σημεία του.
  • Ο Luke Skywalker, ο πρωταγωνιστής των ταινιών, δεν φαίνεται πουθενά στο τρέιλερ αλλά ούτε και στην αφίσα της ταινίας, που κυκλοφόρησε πριν από δύο μέρες, ενώ ξέρουμε ότι ο ηθοποιός που τον υποδύεται παίζει στην ταινία. Μια θεωρία λέει ότι «πέρασε στη σκοτεινή πλευρά» όπως ο πατέρας του Darth Vader και είναι ο πραγματικός κακός της ταινίας ή ότι είναι Τζεντάι. Οι περισσότεροι πιθανολογούν ότι ο τύπος με το μηχανικό χέρι που αγγίζει το ρομπότ R2-D2 σε μια σκηνή του τρέιλερ είναι αυτός, όμως δεν έχουμε κανένα άλλο στοιχείο για τη θέση του στην ιστορία.
  • Ένα άλλο μεγάλο ερωτηματικό είναι το είδος της σχέσης της Λέια με τον Χαν. Μια σκηνή του τρέιλερ τους δείχνει να αγκαλιάζονται στοργικά. Τι έγινε μετά την Επιστροφή των Τζεντάι; Έμειναν μαζί ευτυχισμένοι ή χώρισαν τα τσανάκια τους;
  • Η τελευταία σκηνή στο τρέιλερ είναι η μονομαχία του Kylo Ren και του Φιν με τα σπαθιά lightsaber, μερικοί φαν όμως δεν έχουν πειστεί ότι ο Ren είναι ο πραγματικός κακός στην ταινία, ενώ υπάρχουν φήμες ότι ρόλο ενός κακού θα υποδυθεί και ο Μπενίσιο ντελ Τόρο. Κάτι που φυσικά ανεβάζει τον πήχη...
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μην πυροβολείτε τα ελληνικά blockbusters!»

The Review / «Μην πυροβολείτε τα ελληνικά blockbusters!»

«Βαλκανιζατέρ», «Ευτυχία», «Φόνισσα», «Υπάρχω», «Τελευταία Κλήση». Πίσω από τα μεγαλύτερα ελληνικά blockbusters βρίσκεται ο Διονύσης Σαμιώτης. Ποιο είναι το μυστικό του που φέρνει τον κόσμο στις αίθουσες; Υπάρχει μια «σχολή Σαμιώτη»; Τι πιστεύει για τον σημερινό ελληνικό κινηματογράφο;
ΒΕΝΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Ο πόλεμος στο επίκεντρο του 79ου Φεστιβάλ Καννών

Ανταπόκριση από τις Κάννες / Τι θα δούμε στο 79ο Φεστιβάλ Καννών

Η φετινή διοργάνωση φιλοδοξεί να αποτυπώσει την τρέχουσα γεωπολιτική αστάθεια, φέρνοντας στο επίκεντρο ιστορικές συρράξεις, από τον Α’ και Β’ Παγκόσμιο μέχρι τον Ψυχρό Πόλεμο.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ο διάβολος φοράει Prada 2

Οθόνες / «Ο Διάβολος φοράει Prada 2»: Είδαμε την πιο αναμενόμενη ταινία της χρονιάς

Επανέρχονται οι αρχικοί συντελεστές, αλλά το ενδιαφέρον μετατοπίζεται από τη μόδα, και την εντύπωση που προκαλεί, στη «δολοφονία» της δημιουργικότητας και του ταλέντου σε μια εποχή συγχωνεύσεων και πολιτιστικών εκπτώσεων.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Όταν η Κέιτ συνάντησε τον Λούσιαν

Οθόνες / Όταν η Κέιτ Μος συνάντησε τον Λούσιαν Φρόιντ

Τέλη Μαΐου βγαίνει στις βρετανικές αίθουσες τo «Moss & Freud» που αποτυπώνει τη σχέση της Κέιτ Μος με τον Λούσιαν Φρόιντ: το μοντέλο εξομολογήθηκε το όνειρό του να ποζάρει στον ζωγράφο και λίγους μήνες μετά προέκυψε το «Γυμνό Γεύμα» που πωλήθηκε για 5 εκατ. ευρώ.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Στο «Apex» η Σαρλίζ Θερόν συνεχίζει το ταξίδι της στην υπέρβαση

Οθόνες / Μόνο η Σαρλίζ Θερόν επιβιώνει από το «Apex»

Σε μια ταινία που περιφρονεί τη λογική και αποθεώνει την ομορφιά της, η Νοτιοαφρικανή ηθοποιός επιβεβαιώνει την προτίμησή της σε ρόλους περίπου «εξωγήινων» ηρωίδων που θέλουν να παίζουν με τους δικούς τους όρους.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ντιν Ταβουλάρης (1932-2026): Ο «Νονός» της σύγχρονης σκηνογραφίας

Απώλειες / Ντιν Ταβουλάρης (1932-2026): Ο «Νονός» της σύγχρονης σκηνογραφίας

Ήταν ένας από τους ελάχιστους ελληνικής καταγωγής που βραβεύτηκε με Όσκαρ. Αληθινός αρχιτέκτονας του νέου αμερικανικού σινεμά, αγαπημένος συνεργάτης του Κόπολα, conceptual καλλιτέχνης του production design ισορροπούσε πάντα ιδιοφυώς μεταξύ Τέχνης και τεχνικής.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Michael»: Είδαμε την ταινία για τη ζωή του Michael Jackson

Οθόνες / «Michael»: Είδαμε την ταινία για τη ζωή του Michael Jackson

Με αφορμή την παγκόσμια πρεμιέρα της βιογραφίας του στο Βερολίνο, είδαμε πρώτοι πώς ο σούπερ σταρ βρήκε το κουράγιο να δραπετεύσει από τον πατέρα του και θυμηθήκαμε τη συναυλία που σύστησε τη σκηνική του ιδιοφυΐα σε όλον τον πλανήτη.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Μεγάλα Λάθη»: Μια σειρά που ξεκινάει άσχημα, αλλά μετά το βρίσκει

Οθόνες / «Μεγάλα Λάθη»: Μια σειρά που ξεκινάει άσχημα, αλλά μετά το βρίσκει

Το νέο σίριαλ του Netflix είναι φασαριόζικο, προβλέψιμο και κάπως κουραστικό. Αν όμως αντέξεις τα πρώτα επεισόδια, ανταμείβει την υπομονή σου με χιούμορ, ανατροπές και έναν Νταν Λέβι που ξέρει πώς να μετατρέπει την οικογενειακή δυσλειτουργία σε απολαυστικό χάος.
M. HULOT
ΝΑΤΑΛΙ ΜΠΑΪ, Η ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ ΚΥΡΙΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ (1949-2026)

Οθόνες / Ναταλί Μπάι: Η χαμογελαστή κυρία του γαλλικού σινεμά (1948-2026)

Έξυπνη, ενστικτώδης και αστεία, κυριάρχησε τη δεκαετία του '80 στο γαλλικό σινεμά, μετρώντας συνεργασίες με τους Τριφό, Γκοντάρ, Ταβερνιέ αλλά και 4 Σεζάρ, χωρίς ποτέ να χάσει την κοριτσίστικη καρδιά που τη διέκρινε από την αρχή της καριέρας της.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η ζωή του Ρουκέλι, του Ρομά θρύλου της πυγμαχίας, γίνεται ταινία

Οθόνες / Ένας Έλληνας Ρομά ενσαρκώνει τον θρύλο της πυγμαχίας Ρουκέλι

Η ιστορία του Γιόχαν Ρουκέλι Τρόλμαν, που έχασε τον τίτλο του πρωταθλητή στη Γερμανία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου λόγω της καταγωγής του, βασανίστηκε και θανατώθηκε από τους ναζί, γίνεται διεθνής παραγωγή με ηθοποιούς Ρομά.
M. HULOT
Ταινίες τρόμου: Τι έρχεται και τι πραγματικά αξίζει;

Pulp Fiction / Ταινίες τρόμου: Τι έρχεται και τι πραγματικά αξίζει;

Με αφορμή το «Backrooms», ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος και ο Μάκης Παπασημακόπουλος αναλύουν τις πιο αναμενόμενες ταινίες τρόμου των επόμενων εβδομάδων, ξεχωρίζοντας εκείνες που έχουν κάτι νέο να πουν από άλλες που απλώς επαναλαμβάνουν γνωστές συνταγές.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ «Το να νιώθεις αποδεκτός όταν είσαι διαφορετικός δεν είναι δεδομένο»

Στέφανος Τσιβόπουλος / «Το να νιώθεις αποδεκτός όταν είσαι διαφορετικός δεν είναι δεδομένο»

Στην πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, ο εικαστικός Στέφανος Τσιβόπουλος θίγει το πόσο δύσκολο είναι να κτίσεις μια νέα εστία και ταυτότητα όντας ξένος σε έναν τόπο μεγάλων ανισοτήτων.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί οι Έλληνες δεν αγαπούν τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας;

Οθόνες / Γιατί οι Έλληνες δεν αγαπούν τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας;

Το ελληνικό κοινό, πέρα από μια μικρή σχετικά κοινότητα ορκισμένων φαν, ποτέ δεν τιμούσε ιδιαίτερα το είδος στις αίθουσες, σίγουρα όχι όπως το αμερικανικό. Ο Δημήτρης Κολιοδήμος και ο Αβραάμ Κάουα εξηγούν τους λόγους της περιορισμένης προσέλευσης.  
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
O Χριστός του Παζολίνι, μαρξιστής, σκακιστής και ακτιβιστής

Οθόνες / O Χριστός του Παζολίνι, μαρξιστής, σκακιστής και ακτιβιστής

Η ιστορία του ισπανού ερασιτέχνη ηθοποιού Ενρίκε Ιραζόκουι που στα 20 του ο Πιερ Πάολο Παζολίνι του εμπιστεύθηκε τον ρόλο του Θεανθρώπου, παρά το ότι βρισκόταν μακριά από τα ξανθογάλανα πρότυπα του δυτικού κινηματογράφου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪ́ΤΗΣ