Ο αρθρογράφος Πατρίκ Πελού αποχωρεί από το Charlie Hebdo

Ο αρθρογράφος Πατρίκ Πελού αποχωρεί από το Charlie Hebdo Facebook Twitter
0


Ένας από τους σημαντικότερους αρθρογράφους της Charlie Hebdo, η συντακτική ομάδα της οποίας αποδεκατίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο σε μια επίθεση ακραίων ισλαμιστών, αποφάσισε να αποχωρήσει από τη γαλλική σατιρική εφημερίδα.


Ο Πατρίκ Πελού, που είναι γιατρός και χρονογράφος στην εφημερίδα τα τελευταία 12 χρόνια, ανακοίνωσε σε έναν φοιτητικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι θα διακόψει τη συνεργασία του με την εφημερίδα, κάτι που επιβεβαίωσε και μια δημοσιογράφος.


"Αποφάσισα να σταματήσω να γράφω στη Charlie Hebdo επειδή κάτι έχει τελειώσει", εξήγησε ο Πελού στον ραδιοσταθμό Web7Radio.
Η δημοσιογράφος και συνάδελφός του στην εφημερίδα Ζινέμπ Ελ Ραζουί, επιβεβαίωσε ότι ο Πελού θα αποχωρήσει στις αρχές Ιανουάριου.


Δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλοί διάσημοι σκιτσογράφοι, σκοτώθηκαν στην επίθεση που πραγματοποίησαν ακραίοι ισλαμιστές στα γραφεία της εφημερίδας στο Παρίσι, στις 7 Ιανουαρίου. Ο Πατρίκ Πελού ήταν ένας από τους πρώτους που έφτασαν στο σημείο μετά την επίθεση.


Την Τετάρτη ο γελοιογράφος Λουζ επιβεβαίωσε ότι και αυτός θα αποχωρήσει την επόμενη εβδομάδα.


"Υπάρχουν άλλοι που θα συνεχίσουν την εφημερίδα και παραμένω Charlie Hebdo στην ψυχή, όμως πρέπει να ξέρεις πότε να γυρίσεις τη σελίδα. Πιστεύω ότι δεν φέρνω πλέον τίποτα το καινούριο στην εφημερίδα. Θα φύγω χωρίς τυμπανοκρουσίες", είπε ο Πελού υπογραμμίζοντας ότι "δεν έχει πλέον το κουράγιο να συνεχίζει κάθε εβδομάδα".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας από τους πρώτους άνδρες supermodels, μια αίρεση στη Νέα Υόρκη και ο Φάμπιο: Το HBO έκανε σειρά μια απίστευτη αληθινή ιστορία

TV & Media / Ένας από τους πρώτους άνδρες supermodels, μια αίρεση στη Νέα Υόρκη και ο Φάμπιο: Το HBO έκανε σειρά μια απίστευτη αληθινή ιστορία

Το Bring Me the Beauties: A Model Cult αφηγείται την ιστορία του Χόιτ Ρίτσαρντς, ενός από τα πρώτα male supermodels των ’80s, που έζησε για χρόνια μέσα στην αίρεση Eternal Values.
THE LIFO TEAM
Ο Άντερσον Κούπερ φεύγει από το 60 Minutes τη στιγμή που η ανεξαρτησία του δοκιμάζεται

TV & Media / Ο Άντερσον Κούπερ φεύγει από το 60 Minutes τη στιγμή που η ανεξαρτησία του δοκιμάζεται

Ο Άντερσον Κούπερ αποχαιρέτησε το 60 Minutes μετά από σχεδόν 20 χρόνια, μιλώντας για τους γιους του αλλά και για την ανεξαρτησία της εκπομπής, σε μια στιγμή αναταράξεων για το CBS News.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Κόλμπερτ αποχαιρετά το Late Show με σύνθημα «Απολυμένοι αλλά γιορτινοί»

TV & Media / Ο Στίβεν Κόλμπερτ αποχαιρετά το Late Show με σύνθημα «Απολυμένοι αλλά γιορτινοί»

Μετά το τελευταίο γύρισμα του The Late Show, ο Στίβεν Κόλμπερτ οργανώνει αποχαιρετιστήριο πάρτι με σύνθημα «Απολυμένοι αλλά γιορτινοί» ένα πικρό αστείο για το τέλος μιας ολόκληρης εποχής στη βραδινή τηλεόραση.
THE LIFO TEAM
AKYLAS EUROVISION ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ ΜΑΡΙΑ ΚΟΖΑΚΟΥ

TV & Media / Κοζάκου - Καπουτζίδης για Akyla: «Γιατί ένα νέο παιδί, που ζει το όνειρο, να αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί;»

Οι δύο παρουσιαστές, με αφορμή την απολογητική στάση του Έλληνα καλλιτέχνη μετά τον τελικό της Eurovision, μίλησαν για την πίεση που βιώνουν σήμερα οι νέοι και για την ανάγκη να σταθούμε σε αυτήν και να μην την αγνοούμε
THE LIFO TEAM