To τηλεσκόπιο Δωρίδη και η μαγεία του Αττικού Ουρανού

To τηλεσκόπιο Δωρίδη και η μαγεία του Αττικού Ουρανού Facebook Twitter
0
To τηλεσκόπιο Δωρίδη και η μαγεία του Αττικού Ουρανού Facebook Twitter

Μετά από μισό περίπου αιώνα το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη ξαναλειτουργεί και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στο οποίο στεγάζεται, ξανανοίγει τις πύλες του στο κοινό.

Το 1902, με τη δωρεά του Δημήτρη Δωρίδη, κατασκευάστηκε από τον γαλλικό οίκο Gautier, το μεγαλύτερο για την εποχή του τηλεσκόπιο της Ελλάδας, με σκοπό την μελέτη και την παρακολούθηση των ουράνιων σωμάτων. Το κτίσμα αλλά και το τηλεσκόπιο διατηρήθηκαν μέχρι σήμερα, σε μια ξεχωριστή περιοχή, τον λόφο των Νυμφών στο Θησείο, απέναντι από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Τα τελευταία χρόνια, το τηλεσκόπιο έμενε παροπλισμένο λόγω έλλειψης πόρων για τη συντήρηση και αποκατάστασή του.  

To τηλεσκόπιο Δωρίδη και η μαγεία του Αττικού Ουρανού Facebook Twitter

Oι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν την εμπειρία μιας βραδινής παρατήρησης με το τηλεσκόπιο Δωρίδη, στον Αττικό ουρανό και τους πλανήτες, στην Πνύκα, σε έναν χώρο υψηλής ιστορικής σημασίας, για την παγκόσμια κοινότητα.

To τηλεσκόπιο Δωρίδη και η μαγεία του Αττικού Ουρανού Facebook Twitter
 

Μετά από αίτημα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έμπειρο τεχνικό προσωπικό του ΟΤΕ και της COSMOTE ανέλαβε τη μελέτη και αποκατάσταση των ηλεκτρομηχανολογικών και δομικών προβλημάτων του τηλεσκοπίου, του κτιρίου και της θόλου, υλοποιώντας εργασίες ανακαίνισης, συντήρησης και στεγανοποίησής τους. Επιπλέον, ανέλαβαν και τον ηλεκτροφωτισμό του μονοπατιού που οδηγεί στο χώρο του τηλεσκοπίου, καθιστώντας ακόμα πιο εύκολη την πρόσβαση των επισκεπτών.

Έτσι πια οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν την εμπειρία μιας βραδινής παρατήρησης με το τηλεσκόπιο Δωρίδη, στον Αττικό ουρανό και τους πλανήτες. Και όλα αυτά στην Πνύκα. Σε έναν χώρο υψηλής ιστορικής σημασίας, για την παγκόσμια κοινότητα.

Όσοι επιθυμούν να δουν από κοντά τον Αττικό ουρανό μέσα από το τηλεσκόπιο Δωρίδη μπορούν να επικοινωνήσουν με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και να ενημερωθούν για τις ξεναγήσεις.

Μάθετε περισσότερα:

http://www.cosmote.gr/cosmoportal/page/T37/xml/Company__articleadvanced__tileskopio-doridi/section/Politismos

To τηλεσκόπιο Δωρίδη και η μαγεία του Αττικού Ουρανού Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ελλάδα / Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ο διακεκριμένος παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, όπως και η κόρη του, σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω των μισαναπηρικών στίχων στο νέο τραγούδι του Light
LIFO NEWSROOM
Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Ελλάδα / Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά έναν άνδρα, φερόμενο ως κατασκευαστή του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος φέρεται να διέμενε με την 38χρονη σε διαμέρισμα στα Λαδάδικα που είχε νοικιαστεί μέσω Airbnb
LIFO NEWSROOM