Σκουρλέτης: Ξέραμε ότι ήταν δύσκολο να δώσουμε την 13η σύνταξη που τάξαμε

Σκουρλέτης: Ξέραμε ότι ήταν δύσκολο να δώσουμε την 13η σύνταξη που τάξαμε Facebook Twitter
SOOC
3

«Ακόμη κι αν όλα είχαν εξελιχθεί κατ’ ευχήν και δεν είχαν συμβεί όλα αυτά, ξέραμε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να δώσουμε την 13η σύνταξη, τον Δεκέμβριο», δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης από το βήμα της Π.Γ. ενώ παράλληλα έκανε κριτική στον τρόπο δράσης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους δανειστές. «Δύο λέξεις στροβιλίζουν το μυαλό μου. Η λέξη αφέλεια και η λέξη βεβαιότητα. Μέγιστη αφέλεια η υποτίμηση των συσχετισμών και των δυσκολιών. Και πρέπει να σταθούμε αυτοκριτικά, γιατί το προηγούμενο διάστημα τα είχαμε υποτιμήσει. Το άλλο που έχει καταρρεύσει είναι οι βεβαιότητες. Διαψευστήκαμε ότι με στάση πληρωμών θα ανεβοκατέβαιναν τα χρηματιστήρια. Ότι θα λειτουργούσε η δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης», είπε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Το σενάριο επιστροφής στη δραχμή θα ήταν καταστροφικό, τόνισε.

«Για την ώρα αποτρέψαμε το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ. Αν έκανε τη διαπραγμάτευση ο Χατζηδάκης θα είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα;» ρώτησε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης, υπογραμμίζοντας στη συνέχεια: «Απέναντι στη διεθνοποίηση των παραγωγικών σχέσεων που έχει πετύχει ο νεοφιλελευθερισμός, διεθνοποιημένη πρέπει να είναι και η απάντηση της Αριστεράς. Έχω τη βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει λύση στα πλαίσια της εθνικής αναδίπλωσης».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM