«Αυτή τη στιγμή έχουμε αρκετό "μαξιλάρι" μέχρι το τέλος της τραπεζικής αργίας», δήλωσε νωρίτερα η Λούκα Κατσέλη στο ΜΕΓΚΑ, εκτιμώντας ότι από τη Δευτέρα το πρωί η ΕΚΤ θα λάβει τις αποφάσεις που πρέπει.
Σημείωσε επίσης ότι η φερεγγυότητα των τραπεζών ελέγχεται από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα και ότι οι συναλλαγές δεν εξαρτώνται από τη συμφωνία αλλά από το χρηματοδοτικό πλαίσιο και το όριο των αναλήψεων και τους περιορισμούς που θα υπάρχουν. «Η ρευστότητα από την Τρίτη το πρωί θα καθορίσει και το όριο των αναλήψεων και αυτή η ρευστότητα θα εξαρτηθεί από την ΕΚΤ που συνεδριάζει τη Δευτέρα το πρωί», είπε η κ. Κατσέλη και τόνισε πώς «όσο πιο γρήγορα επανέλθουμε στην ομαλότητα, τόσο πιο εύκολα θα επανέλθουν στην ομαλότητα και οι τράπεζες μας». «Υπάρχει πιθανότητα να ανοίξουν οι τράπεζες μέσα σε 48 ώρες από την απόφαση της ΕΚΤ», δήλωσε.
Σημείωσε επίσης ότι υπάρχει πιθανότητα να γίνουν περισσότερες συναλλαγές από Τρίτη, Τετάρτη και μετά, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το συνολικό πλαίσιο.
«Όποιος πολίτης θέλει μπορεί να πάει στα ΑΤΜ μέσα στο Σαββατοκύριακο και να βγάλει μέχρι 60 ευρώ χωρίς κανένα πρόβλημα», διαβεβαίωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας.
Οικονομία /
Κατσέλη: Yπάρχουν χρήματα ως το βράδυ της Δευτέρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Χειμερινές εκπτώσεις 2026: Πότε ξεκινούν
Οι καλύτερες ταινίες του 2025
Βαρδούσια: H οικογένειά του ενός ορειβάτη τον έψαχνε για να του πει ότι πέθανε ο παππούς του ενώ ήταν νεκρός
Νεκροί ορειβάτες στα Βαρδούσια: Τα τρία πιο πιθανά σενάρια της τραγωδίας
Νεκροί ορειβάτες στα Βαρδούσια: Βίντεο από την επιχείρηση ανάσυρσης - «Τους ξεγέλασε ο καιρός»