Τέσσερα σενάρια σε 140 χαρακτήρες για την «επόμενη μέρα»

Τέσσερα σενάρια σε 140 χαρακτήρες για την «επόμενη μέρα» Facebook Twitter
0

Τέσσερα πιθανά σενάρια καταγράφει ο οικονομικός αναλυτής του Reuters Χιούγκο Ντίξον μέσω Twitter, μετά την «ατμόσφαιρα ρήξης» στη συνάντηση Τσίπρα-Γιούνκερ.

Όπως γράφει ο Ντίξον το καλό σενάριο για την Ελλάδα είναι να συμφωνήσει ο Τσίπρας με τους δανειστές, να μην μπορεί όμως να πουλήσει αυτή τη συμφωνία στο εσωτερικό του κόμματος του, να προχωρά σε εκλογές και να κερδίζει.

Το δεύτερο σενάριο είναι να συμφωνεί ο Τσίπρας με τους δανειστές αλλά να κρατά τις σκληρές γραμμές του κόμματός του με αποτέλεσμα να αποτυγχάνει στην επίτευξη των στόχων και να επιστρέφει η κρίση.

Το άσχημο σενάριο προβλέπει μη επίτευξη συμφωνίας, χρεοκοπία και επιβολή capital controls με τον Τσίπρα να παραδίδει τελικά την εξουσία σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.


Το ακόμη πιο άσχημο σενάριο κατά τον Ντίξον, είναι  ο πρωθυπουργός να μην επιτυγχάνει συμφωνία, να έχουμε χρεοκοπία, να διατηρεί, όμως, την εξουσία και να συνεχίζει τη σύγκρουση.

Τέσσερα σενάρια σε 140 χαρακτήρες για την «επόμενη μέρα» Facebook Twitter
Τέσσερα σενάρια σε 140 χαρακτήρες για την «επόμενη μέρα» Facebook Twitter
Τέσσερα σενάρια σε 140 χαρακτήρες για την «επόμενη μέρα» Facebook Twitter
Τέσσερα σενάρια σε 140 χαρακτήρες για την «επόμενη μέρα» Facebook Twitter
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM