Reuters: Ο Καμμένος διαπραγματεύτηκε στη Ρωσία την αγορά πυραύλων S-300

Reuters: Ο Καμμένος διαπραγματεύτηκε στη Ρωσία την αγορά πυραύλων S-300 Facebook Twitter
2

Η Ελλάδα διαπραγματεύεται με την Ρωσία την αγορά πυραύλων για τα αντιπυραυλικά συστήματα S-300, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters το οποίο επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα έχει στην κατοχή της τα ρωσικά συστήματα αυτά από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Για συζητήσεις με τη Μόσχα αποκλειστικά για τη συντήρηση και την αντικατάσταση βλημάτων των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 έκανε λόγο ο Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας το δημοσίευμα.


«Οι δηλώσεις μου ήταν επαρκώς σαφείς», είπε ο κ. Καμμένος στο ΑΜΠΕ, προσθέτοντας ότι «συζητούμε με τη ρωσική πλευρά μόνο θέματα τεχνικής υποστήριξης και φυσικά αντικατάστασης των βλημάτων, που έχουν λήξει, στα υπάρχοντα συστήματα της εθνικής αεράμυνας, μεταξύ των οποίων είναι και συστήματα S-300. Tα υπόλοιπα είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας».

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Νέα πυρά Γεωργιάδη κατά Ανδρουλάκη: «Μασαμπούκωσε 1,2 εκατ. ευρώ και μας κουνά το δάκτυλο, πέρασε «ζάχαρη» τη δεκαετία των μνημονίων»

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ενοικίαση ακινήτου από το δημόσιο, ιδιοκτησίας της οικογένειας του Νίκου Ανδρουλάκη
THE LIFO TEAM
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτική / Παραιτήθηκε η Ιωάννα Γκελεστάθη από τη Νέα Δημοκρατία: Ανέφερε «πολιτικό, αξιακό και ψυχικό ρήγμα με την ηγεσία»

Η Ιωάννα Γκελεστάθη υπέβαλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή της «από κάθε κομματική ιδιότητα συμπεριλαμβανομένης και αυτής του απλού μέλους» - Η ανάρτησή της
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Το άρθρο του Reuters είναι σχεδόν γελοίο δεδομένου του εμπάργκο που υπάρχει απέναντι στην Ρωσία. Εδώ οι Γάλλοι έχουν θέμα στο να πουλήσουν (παραδόσουν) τα Mistral, ένα mega deal 1.4 δίς, θα επιτραπεί σε εμάς να.. αγοράσουμε επιπλέον S300 ή S400 (ουτοπικό); Σαν σύστημα αεράμυνας είναι κορυφαίο έναντι των αντίστοιχων του ΝΑΤΟ και μακάρι να βρεθούν τα χρήματα και ο τρόπος και να συντηρηθούν αλλά ίσως να αναβαθμιστούν επίσης σε PMU-2 (από PMU-1 που είναι σήμερα, σημαίνει καλύτερο ραντάρ, μεγαλύτερη εμβέλεια). Η Τουρκία πρόσφατα αναβάθμισε μεγάλο μέρος του στόλου των F16 της και σε λίγα χρόνια από τώρα θα αρχίσει να παραλαμβάνει τα F35 που ακόμα η ΠΑ, ΔΕΝ έχει τον τρόπο να τα αντιμετωπίσει.