Για ομοφοβία κατηγορείται το Siri της Apple στη ρωσική εκδοχή του

Για ομοφοβία κατηγορείται το Siri της Apple στη ρωσική εκδοχή του Facebook Twitter
0

Για ομοφοβικές απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ομοφυλοφιλία, στη ρωσική της έκδοση  κατηγορείται η υπηρεσία Siri της Apple.

Σύμφωνα με το Skynews όταν το Siri  ερωτάται αν ο γάμος των ομοφυλοφίλων είναι κανονικός απαντά: " Θεωρώ ότι αυτό το συναίσθημα θα πρέπει να θεωρείται αρνητικό"  και "Είστε τόσο αγενής» .

Όταν επαναλαμβάνεται η ερώτηση το σύστημα φωνητικών απαντήσεων της εταιρείας αντιδρά με φράσεις όπως: «Θα προσποιηθώ ότι δεν άκουσα ότι" και "Τώρα χρησιμοποιείτε αισχρολογίες και, στη συνέχεια, με τα ίδια τα χέρια θα φάτε ψωμί."

Η απάντηση της Apple είναι ότι πρόκειται για έναν ιό που προκάλεσε σφάλμα το οποίο έχει ήδη διορθωθεί.

Τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων αποτελούν ένα αμφιλεγόμενο θέμα στη Ρωσία. Ένας νόμος που απαγορεύει την γκέι "προπαγάνδα", ψηφίστηκε το 2013 και αποτρέπει τους ανθρώπους από την παροχή πληροφοριών σχετικά με την ομοφυλοφιλία σε άτομα κάτω των 18 ετών.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οφέλη και κίνδυνοι από τα «φαντάσματα» των εκλιπόντων οικείων μας μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

Τech & Science / Είμαστε σίγουροι πως θέλουμε η Τεχνητή Νοημοσύνη να «ζωντανέψει» τους νεκρούς μας;

Μια νέα μελέτη της Google εξετάζει τις απρόβλεπτες συνέπειες που μπορεί να έχει η διαδικασία μετενσάρκωσης που θα προσφέρουν στο άμεσο μέλλον οι μηχανισμοί της τεχνητής νοημοσύνης.
LIFO NEWSROOM