Κατάθεση Βενιζέλου ζητά η εισαγγελέας στη δίκη Παπακωνσταντίνου

Κατάθεση Βενιζέλου ζητά η εισαγγελέας στη δίκη Παπακωνσταντίνου Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
0

Να καταθέσει μεταξύ άλλων και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζητά η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ.

Η γραμματέας του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, Σοφία Μπέλμπα που κατέθεσε σήμερα παραδέχτηκε ότι εκείνη είχε τον κωδικό πρόσβασης σε ηλεκτρονικό υπολογιστή «Σοφία», όπως είχε καταθέσει η πρώην συνεργάτιδα του κ. Παπακωνσταντίνου Σοφία Ρίτσου.

Επομένως είναι αυτή που την 1η Οκτ. του 2012 εμφανίζεται βάσει στοιχείων  να διαβάζει μέρος της λίστας Λαγκάρντ και όχι η κ. Ρίτσου, όπως είχε υποστηριχθεί αρχικά.

Η κυρία Μπέλμπα που είναι γραμματέας του κ. Βενιζέλου από το 2005 είπε στην κατάθεση της ότι τον Αύγουστό του 2011, ήρθε ο  Ιωάννης Διώτης και έδωσε ένα στικάκι στον κ. Βενιζέλο και κάποιες σελίδες, χωρίς όμως εκείνη να γνωρίζει το περιεχόμενο του.

Το στικακι αυτό εκείνη το έβαλε σε ένα κουτί και το κλείδωσε σε ένα ντουλάπι των γραφείων του ΠΑΣΟΚ το οποίο ήταν ασφαλές.

'Όταν έγινε ο θόρυβος ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από την μάρτυρα το επίμαχο στικάκι (2.10.2012) και εκείνη το άνοιξε για να δει αν είναι το συγκεκριμένο, το ξανάνοιξε πριν το δώσει στον κ. Βενιζέλο  και στη συνέχεια το έβαλε σε φάκελο και  το έστειλε με αστυνομικό στο Μαξίμου.

Όπως είπε η μάρτυρας ο κ. Βενιζέλος δεν χειρίζεται υπολογιστή και επομένως δεν είχε εικόνα του περιεχομένου. Ισχυρίστηκε ότι το στικάκι το είχε δει μόνο εκείνη.

Η εισαγγελέας της έδρας Ξένη Δημητρίου πρότεινε να κλητευθεί να καταθέσει ο πρώην αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, η διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών που πήγε στο Παρίσι να φέρει το νέο CD με την επίμαχη λίστα  Σμαράγδα Πιτέμη και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος που πήρε το στικάκι  από τον τότε οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη και τον Χρίστο Αθανασίου.

Το δικαστήριο διέκοψε για αποφασίσει επί της πρότασης της εισαγγελέως.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM