Μόλις κατά 500 εκ. αύξησε τον ELA η ΕΚΤ

Μόλις κατά 500 εκ. αύξησε τον ELA η ΕΚΤ Facebook Twitter
0

Σε αύξηση του ELA μόλις κατά 500 εκατ. ευρώ προχώρησε η ΕΚΤ σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της στη Λευκωσία. Σύμφωνα με την απόφαση η ΕΚΤ θα επανεξετάσει το αίτημα των ελληνικών τραπεζών για επανακαθορισμό των ορίων του ELA σε 15 μέρες (χωρίς πάντως, όπως σημειώνει το capital.gr να αποκλείεται έκτακτη παρέμβαση). Η οριακή αυτή αύξηση αποφασίζεται λίγο πριν τη  Δευτέρα που είναι το κρίσιμο Γιούρογκρουπ από το οποίο οι εταίροι αναμένουν από την ελληνική κυβέρνηση κοστολογημένες μεταρρυθμίσεις.

Η οριακή αυτή αύξηση έρχεται τη στιγμή που οι τράπεζες έχουν μειώσει σημαντικά την καταθετική τους βάση ενώ και το δημόσιο παρουσιάζει αυξημένες χρηματοδοτικές ανάγκες.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη φορά η ΕΚΤ είχε εγκρίνει την αύξηση των ορίων της παροχής ρευστότητας μέσω του ELA,  κατά 3,3 δισ. ευρώ.

Σήμερα στη Λευκωσία αναμένονται από τον Μάριο Ντράγκι κι άλλες αποφάσεις που αφορούν στην Ελλάδα όπως αν θα ξαναδεχτεί η ΕΚΤ τα ελληνικά ομόλογα, αλλά και το μεγάλο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ύψους άνω του 1 τρισεκ. το οποίο αφορά την Ελλάδα μακροπρόθεσμα αφού θα ωφεληθεί από αυτό όταν βρεθεί σε πρόγραμμα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Ιδιαίτερα υψηλή παραβατικότητα εντοπίστηκε και στις μισθώσεις ομπρελών και καθισμάτων σε παραλίες, με δεκάδες επιχειρήσεις να σφραγίζονται σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σάμο, Κέρκυρα, Σύρο, Σίφνο, Πόρο και Αίγινα
LIFO NEWSROOM
Fan bourgeois για νέο κοινό στη νέα Chanel του Matthieu Blazy 

Εβδομάδα Μόδας / Chanel: Ήσυχα αλλά τολμηρά, ο Matthieu Blazy αφυπνίζει το επαναστατικό πνεύμα της Coco

Καταργώντας (ή κάνοντας αγνώριστα) τα κλισέ που είχαν κουράσει ακόμα και το πιο πιστό κοινό της Chanel, o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού οίκου μοιάζει να πέρασε το πρώτο τεστ.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Οικονομία / Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει αύξηση των δασμών εισαγωγής χάλυβα στο 50% και μείωση των ποσοστώσεων σχεδόν στο μισό για να προστατεύσει τη βιομηχανία της από φθηνές εισαγωγές, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με ιδιαίτερη μέριμνα για συνταξιούχους, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με τρία και περισσότερα παιδιά και άτομα με αναπηρία
LIFO NEWSROOM