ΔΝΤ: Πιστωτικό γεγονός αν η Ελλάδα δεν πληρώσει τη δόση

0

Η πρόθεση του υπουργού Επικρατείας και υπεύθυνου για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκου Φλαμπουράρη πως εάν δεν έχει συγκεντρώσει η κυβέρνηση 1,4 δισ. ευρώ και έχει μαζέψει 0,8 δισ. ευρώ τότε θα ζητηθεί παράταση δύο μηνών ανησύχησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του Mega Μιχάλης Ιγνατίου πηγές του ΔΝΤ άφησαν να εννοηθεί ότι εφόσον η Aθήνα προχωρήσει σε αναβολή της δόσης χωρίς συνεννόηση με την Ουάσινγκτον και τους δανειστές τότε είναι πιθανό να προκληθεί πιστωτικό γεγονός.

Ακόμα κι αν υποβάλλει σχετικό αίτημα δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει δεκτό και είναι πιθανό να ζητηθεί η υπογραφή ενός τρίτου Μνημονίου.

Την Τετάρτη το βράδυ έγινε έκτακτο συμβούλιο υπό την προεδρία της Κριστίν Λαγκάρντ στο Ταμείο για την Ελλάδα με τα στελέχη του ΔΝΤ  να είναι καχύποπτα για τις κινήσεις της Αθήνας.

Πάντως, ο Πολ Τόμσεν υπογράμμισε ότι μπορεί η Αθήνα να ονομάσει όπως θέλει τη νέα συμφωνία, αλλά υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να μην υπάρχει Μνημόνιο, καθώς η Ευρώπη απαιτεί τον έλεγχο των μέτρων και γι' αυτό όλα πρέπει να είναι γραπτά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορυφαίος οικονομολόγος «βλέπει» επικείμενη ύφεση: Ποιους τρεις παράγοντες παρακολουθεί

Οικονομία / Κορυφαίος οικονομολόγος «βλέπει» επικείμενη ύφεση στις ΗΠΑ: Ποιους τρεις παράγοντες παρακολουθεί

Ο οικονομολόγος Μαρκ Ζάντι προειδοποιεί ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο χείλος ύφεσης, εξηγώντας ποιοι δείκτες απασχόλησης θα επιβεβαιώσουν την επιβράδυνση
LIFO NEWSROOM
Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Οικονομία / Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Από το 2026, η απόδοση ακινήτου μετά τη λήξη μίσθωσης θα μπορεί να γίνεται χωρίς δικαστική απόφαση, μέσω ειδικής «διαταγής» από δικηγόρο. Η ρύθμιση δίνει νέα εργαλεία στους ιδιοκτήτες αλλά προκαλεί ενστάσεις από ενοικιαστές, που ζητούν περισσότερες εγγυήσεις
LIFO NEWSROOM