ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο Καναδάς κατασκόπευε τα downloads μας

Ο Καναδάς κατασκόπευε τα downloads μας Facebook Twitter
0

Νέα εγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα ο φυγάς, πρώην υπάλληλος της NSA, Edward Snowden, αποκαλύπτουν ότι το 2012 οι καναδική ηλεκτρονική μυστική υπηρεσία CSE, παρακολουθούσε ημερησίως 10-15 εκατομμύρια downloads σε δημοφιλή σάιτ όπως Rapidshare, Sendpsace και Megaupload με σκοπό τον εντοπισμό αρχείων που συνδέονται με την τρομοκρατία.

Όπως αναφέρει το Quartz, τα έγγραφα που παρέδωσε ο Σνόουντεν στο καναδικό δίκτυο CBC και στο σάιτ The Intercept, αποκαλύπτουν ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας, παρακολουθούσαν τα downlods αρχείων βίντεο, φωτογραφιών, και κειμένου, σε πάνω από 100 ιστοτόπους, μέσω ειδικού κυβερνητικού προγράμματος ονόματι "Levitation".

Εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου του Τορόντο και ειδκός σε θέματα cyber-security, σκιαγράφησε το πρόγραμμα παρακολούθησης Levitation παρομοιάζοντάς το με "ένα γιγαντιαίο μηχάνημα ακτινογραφιών" που σάρωνε το δίαδίκτυο για τον εντοπισμό υπόπτων αρχείων που ανεβάζουν οι χρήστες σε Αμερική, Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία. 

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Καναδάς, εμπλέκεται σε μια ευρείας κλίμακας υπόθεση κατασκοπείας, παρόλο που αποτελεί έναν από τους πέντε εταιρους του συνασπισμού αντικατασκοπείας "Five Eyes", στον οποίο συμμετέχουν επίσης η Ν. Ζηλανδία, η Αυστραλία, οι ΗΠΑ και το Ην. Βασίλειο, αναφέρει το καναδικό δίκτυο.

Τech & Science
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM