IBM: Πηγή ενέργειας για φτωχές περιοχές οι μπαταρίες από παλιά Laptop

IBM: Πηγή ενέργειας για φτωχές περιοχές οι μπαταρίες από παλιά Laptop Facebook Twitter
Σωτήρια για τις φτωχογειτονιές με ελλιπή πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα μπορεί να αποδειχτεί η χρήση των μπαταριών laptop σε αχρηστία
0

Οι μπαταρίες από παροπλισμένα laptop, εξακολουθούν να έχουν αρκετή ενέργεια ώστε να παράσχουν ενέργεια σε φτωχές περιοχές του κόσμου με ελλιπή πρόσβαση σε ηλεκτρικό, υποστηρίζουν ερευνητές της IBM, σύμφωνα με το BBC.

Μια μελέτη της εταιρείας, ανέλυσε ένα δείγμα παλιών μπαταριών laptop σε αχρηστία και βρήκε ότι τουλάχιστον το 70% διέθεταν τόση ενέργεια που θα μπορούσε να κρατήσει αναμμένη μια λάμπα τεχνολογίας LED για τέσσερεις ώρες την ημέρα, επί ένα ολόκληρο χρόνο. 

Οι ερευνητές της IBM, που δοκίμασαν την ιδέα τους στην ινδική πόλη Bangalore, υποστηρίζουν ότι η χρήση των παροπλισμένων μπαταριών απο παλιά λάπτοπ αποτελεί μια πολύ φθηνότερη λύση από αυτές που χρησιμοποιούνται τώρα για την παροχή ενέργειας και που μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια και για το αυξανόμενο πρόβλημα διαχείρισης των ηλεκτρονικών αποβλήτων.

Η ομάδα της IBM δημιούργησε μια συσκευή ονόματι UrJar που χρησιμοποιεί επιτυχώς μπαταρίες ιόντων λιθίου για την τροφοδοσία συσκευών συνεχούς ρεύματος και χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, όπως ένα φως, η οποία μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα που απασχολεί τουλάχιστον 400 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας που ζουν σε παραγκουπόλεις με ελλιπή ηλεκτροδότηση.

Η συσκευή ηλεκτροδότησης από παλιές μπαταρίες λάπτοπ, UrJar

Τα πορίσματα της μελέτης παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν σε ειδικό συνέδριο στο Σάν Χοσέ της Καλιφόρνια, σύμφωνα με το MIT Technology Review.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφευρέτριες δημιούργησαν "έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο" που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Τech & Science / Εφευρέτριες στην Τυνησία δημιούργησαν «έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο» που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Το αμαξίδιο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο αφού τα άτομα που το χρησιμοποιούν μπορούν να το κινήσουν με τη χρήση οθόνης αφής, φωνητικής εντολής και εκφράσεων προσώπου.
NEWSROOM
Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Τech & Science / Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Η επιστήμη απαντά στο τι κάναμε λάθος -τόσα χρόνια- αναφορικά με το χρώμα, το ύφασμα ακόμα και την εφαρμογή των ρούχων μας το καλοκαίρι και στην προσπάθειά μας να παραμείνουμε δροσεροί
NEWSROOM
Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Τech & Science / Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Η Ελληνίδα ερευνήτρια του διαστήματος, Καθηγήτρια Αστροφυσικής με μακρά πορεία στη NASA Χρύσα Κουβελιώτου και ο κορυφαίος ερευνητής της σύγχρονης βιοϊατρικής έρευνας που καθοδηγεί την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά ερευνητικά δρώμενα, Καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης βραβεύονται για την καθοριστική τους συμβολή στην εξέλιξη της επιστήμης
NEWSROOM
Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Tech & Science / Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Ο Πίτερ Διαμαντής, ο ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δισεκατομμυριούχων που αγωνίζονται να κερδίσουν τη μακροζωία, αν όχι την αιώνια ζωή.
NEWSROOM