Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 10:30 το πρωί, έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που διαμαρτύρονται για την ανάκληση του διορισμού 27 εργαζομένων στον πρώην δήμο Δραπετσώνας.
Οι απολύσεις γίνονται με βάση πόρισμα του ΑΣΕΠ του 2011, σύμφωνα με το οποίο διαπιστώθηκαν παρατυπίες όσον αφορά στη νομιμοποίηση των 27 εργαζομένων, από τους οποίους οι 15 είναι ΑΜΕΑ.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ εξαγγέλλει κινητοποιήσεις, διότι πρόκειται για την πρώτη περίπτωση απολύσεων με βάση τον επανέλεγχο μετατροπής συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Συγχρόνως, καλεί το υπουργείο Εσωτερικών «να παρέμβει άμεσα προκειμένου να σταματήσει κάθε διαδικασία που θα οδηγήσει στην απόλυση των εργαζομένων και στη διάλυση των υπηρεσιών του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας».
Στην έκθεση του ΑΣΕΠ γίνεται λόγος για «βαρύτατα τρωθέν κύρος του δήμου από παράνομες πράξεις προηγούμενης διοικητικής αρχής». Γίνεται επίσης λόγος για βαρύτατες ευθύνες των εργαζομένων και για αδικήματα, όπως παράβαση καθήκοντος, απάτη, χρήση ψευδών βεβαιώσεων.
Ελλάδα /
Διαμαρτυρία ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από το υπ. Μεταρρύθμισης

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος διακινούσε βίντεο από συνευρέσεις με τη μικρότερη αδερφή του

Ξάνθη: 30χρονος γνώρισε μέσω Facebook 79χρονη και την κλείδωσε σπίτι του για ένα μήνα

Υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: Πώς αποκαλύφθηκε, τι εντόπισε δάσκαλος

Κέιτ Μίντλετον: Αποκάλυψε το νέο της look με τα ξανθά μαλλιά

Θεσσαλονίκη: 19χρονος προσπάθησε να πετάξει για Τουρκία με 15χρονη που είχε δηλωθεί εξαφανισμένη
