Γεύση / Le pain au chocolatΧαρούμενα κρουασάν, λυπημένα κρουασάν και μία συνταγή για κρουασάν σοκολάτας Facebook Twitter Λένα Φουτσιτζή 25.10.2012 | 09:08 25.10.2012 | 09:08 Facebook Twitter E-mail 1 Είναι το μόνο αγαπημένο πρωινό της Γαλλίας που έγινε τραγούδι:Τότε γιατί είναι τόσο λυπημένα; Facebook Twitter Ίσως επειδή η συνταγή τους είναι τόσο χρονοβόρα;Όμως υπάρχει και η γρήγορη εκδοχή με τα εξής υλικά: κουβερτούρα και έτοιμη ζύμη κρουασάν: Facebook Twitter Facebook Twitter ΓεύσηTagsFood daily Facebook Twitter E-mail 1 ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας μια επιλογή από τα καλύτερα άρθρα του lifo.gr ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑναβάλλεται ο τρίτος τελικός μπάσκετ - Τι ανακοίνωσε ο Μαρινάκης ΘΕΑΤΡΟΔημήτρης Γκοτσόπουλος: «Ήμουν ένα αγρίμι που είχε κατέβει από τα βουνά» ΕΛΛΑΔΑΓλυκερία: Μετά το Καλλιμάρμαρο, ακυρώθηκαν οι εμφανίσεις της σε Σέρρες, Μυτιλήνη και Ιωάννινα ΕΛΛΑΔΑΓκρεμίζεται το εκκλησάκι στη βίλα του Αντώνη Ρέμου στη Μύκονο ΕΛΛΑΔΑΜύκονος: 270 μαθητές καταγγέλλουν καθηγητή και ζητούν την απομάκρυνσή του από το ΓΕΛ του νησιού ΤECH & SCIENCEΠρέπει το Ozempic «να προστεθεί στο νερό» για να το παίρνουμε όλοι; ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ 2.6.2025 Γεύση / «Μου τη σπάνε αυτοί οι άνθρωποι που δεν μοιράζονται το φαγητό»Μόνο αλήθειες και χωρίς την ανησυχία ότι δεν θα μας φανούμε αρκετά εκλεπτυσμένοι στα γαστρονομικά μας γούστα, γράφουμε ένα unapologetic ημερολόγιο του τι τρώμε εμείς και οι φίλοι μας.THE LIFO TEAM 1.6.2025 Γεύση / Αντώνης Δρακουλαράκος: «Το ρύζι είναι η σημαία κάθε σουσάδικου»Ο σεφ και ιδιοκτήτης του Sushimou στο Σύνταγμα μοιράζεται το πρόγραμμα μιας ημέρας του, που καταλήγει πίσω από τον πάγκο του εξαιρετικού sushi bar του.ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑΡΑΚΟΣ 31.5.2025 Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 30.5.2025 Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη ΜάνηΣτο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 29.5.2025 Γεύση / Σκόπα: Το «παλιό καλό καφενείο» της ΗλιούποληςΜια μικρή όαση αυθεντικότητας, με μενού που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα πιο μοντέρνα μεζεδοπωλεία και πιάτα που ταιριάζουν τέλεια με το τσίπουρο.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 28.5.2025 Το κρασί με απλά λόγια / Milia Riza: Το οινοποιείο που παράγει μόνο αφρώδη κρασιάΗ Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με τη Νάνσυ Μάζου και τον Stefano Stante για το τολμηρό εγχείρημά τους να δημιουργήσουν αποκλειστικά αφρώδη κρασιά. 25.5.2025 Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μαςΕίναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 23.5.2025 Γεύση / 19 εστιατόρια για κάθε γούστο και στιγμή Από ψάρι και steak μέχρι fusion και ιταλικές γεύσεις: Αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες διευθύνσεις στην Αθήνα για να φάτε καλά, σε κάθε περίσταση.THE LIFO TEAM 23.5.2025 Γεύση / 6 τζελατερίες και μοντέρνα ζαχαροπλαστεία για να υποδεχτούμε το καλοκαίριΜε χειροποίητες κλασικές συνταγές αλλά και πειραματισμούς σε νέες γεύσεις, τα παγωτατζίδικα της Αθήνας ξέρουν όλα τα μυστικά του καλού παγωτού.THE LIFO TEAM 22.5.2025 Γεύση / 5 στάσεις για απολαυστικό street food εντός (και εκτός) ΑθηνώνΛαχταριστά burgers και καλοκαιρινές μακαρονάδες που αποδεικνύουν ότι το γρήγορο γεύμα δεν είναι πάντα και πρόχειρο.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 21.5.2025 Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 21.5.2025 Γεύση / Στο Talking Breads, ο Χρήστος Τάχιας σερβίρει συνταγές του κόσμου μέσα σε αφράτο βουτυρένιο ψωμίΤο στριτφουντάδικο που εδώ και 7 χρόνια «μπαίνει» στα σπίτια του κόσμου μέσω του efood γράφει τη δική του ιστορία μια ζύμη τη φορά.ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 20.5.2025 Γεύση / 6 all day μαγαζιά στην Αθήνα για αξέχαστες εμπειρίεςΑπό νωρίς για καφέ και brunch, μέχρι αργά το βράδυ με λαχταριστά πιάτα, cocktails και ανεβασμένους ρυθμούς. Τα νέα στέκια της πόλης για όλες τις ώρες της μέρας.THE LIFO TEAM 20.5.2025 Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόληςΕξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 19.5.2025 Γεύση / Έτσι τρώμε τώρα: Οι νέες γαστρονομικές συνήθειες της ΑθήναςΚι όμως, το πώς τρώμε και πώς πίνουμε έξω δεν ορίζεται μόνο από το TikTok, ή τουλάχιστον όχι ακόμα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 18.5.2025 Γεύση / 7 μεζεδοπωλεία στην Αθήνα για μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρίαΤαβέρνες, ρακάδικα και γαστροκαφενεία που δίνουν νέα πνοή στις ελληνικές γεύσεις και αξίζει να επισκεφθείς.THE LIFO TEAM 17.5.2025 Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ 17.5.2025 Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70sΤο σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ 17.5.2025 Γεύση / To Madame Ginger’s Kitchen μαγειρεύει καθημερινά το healthy αλλά και cool delivery της πόληςΧορταστικά, θρεπτικά γεύματα που φτάνουν ζεστά, γεμίζουν τον χώρο αρώματα και σου δίνουν ενέργεια για να συνεχίσεις τη μέρα σου.ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 15.5.2025 σχόλια Συνδεθείτε για να σχολιάσετε 1 σχόλια Ταξινόμηση: ΠαλαιότεραΠρόσφαταΠιο ενδιαφέρονταApply Nandja 25.10.2012 | 11:41Yammy, yammy..!!Κ πως πάνε με τον καφέ..!!
ΕΛΛΑΔΑΜύκονος: 270 μαθητές καταγγέλλουν καθηγητή και ζητούν την απομάκρυνσή του από το ΓΕΛ του νησιού
Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ 2.6.2025
Γεύση / «Μου τη σπάνε αυτοί οι άνθρωποι που δεν μοιράζονται το φαγητό»Μόνο αλήθειες και χωρίς την ανησυχία ότι δεν θα μας φανούμε αρκετά εκλεπτυσμένοι στα γαστρονομικά μας γούστα, γράφουμε ένα unapologetic ημερολόγιο του τι τρώμε εμείς και οι φίλοι μας.THE LIFO TEAM 1.6.2025
Γεύση / Αντώνης Δρακουλαράκος: «Το ρύζι είναι η σημαία κάθε σουσάδικου»Ο σεφ και ιδιοκτήτης του Sushimou στο Σύνταγμα μοιράζεται το πρόγραμμα μιας ημέρας του, που καταλήγει πίσω από τον πάγκο του εξαιρετικού sushi bar του.ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑΡΑΚΟΣ 31.5.2025
Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 30.5.2025
Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη ΜάνηΣτο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 29.5.2025
Γεύση / Σκόπα: Το «παλιό καλό καφενείο» της ΗλιούποληςΜια μικρή όαση αυθεντικότητας, με μενού που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα πιο μοντέρνα μεζεδοπωλεία και πιάτα που ταιριάζουν τέλεια με το τσίπουρο.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 28.5.2025
Το κρασί με απλά λόγια / Milia Riza: Το οινοποιείο που παράγει μόνο αφρώδη κρασιάΗ Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με τη Νάνσυ Μάζου και τον Stefano Stante για το τολμηρό εγχείρημά τους να δημιουργήσουν αποκλειστικά αφρώδη κρασιά. 25.5.2025
Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μαςΕίναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 23.5.2025
Γεύση / 19 εστιατόρια για κάθε γούστο και στιγμή Από ψάρι και steak μέχρι fusion και ιταλικές γεύσεις: Αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες διευθύνσεις στην Αθήνα για να φάτε καλά, σε κάθε περίσταση.THE LIFO TEAM 23.5.2025
Γεύση / 6 τζελατερίες και μοντέρνα ζαχαροπλαστεία για να υποδεχτούμε το καλοκαίριΜε χειροποίητες κλασικές συνταγές αλλά και πειραματισμούς σε νέες γεύσεις, τα παγωτατζίδικα της Αθήνας ξέρουν όλα τα μυστικά του καλού παγωτού.THE LIFO TEAM 22.5.2025
Γεύση / 5 στάσεις για απολαυστικό street food εντός (και εκτός) ΑθηνώνΛαχταριστά burgers και καλοκαιρινές μακαρονάδες που αποδεικνύουν ότι το γρήγορο γεύμα δεν είναι πάντα και πρόχειρο.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 21.5.2025
Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 21.5.2025
Γεύση / Στο Talking Breads, ο Χρήστος Τάχιας σερβίρει συνταγές του κόσμου μέσα σε αφράτο βουτυρένιο ψωμίΤο στριτφουντάδικο που εδώ και 7 χρόνια «μπαίνει» στα σπίτια του κόσμου μέσω του efood γράφει τη δική του ιστορία μια ζύμη τη φορά.ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 20.5.2025
Γεύση / 6 all day μαγαζιά στην Αθήνα για αξέχαστες εμπειρίεςΑπό νωρίς για καφέ και brunch, μέχρι αργά το βράδυ με λαχταριστά πιάτα, cocktails και ανεβασμένους ρυθμούς. Τα νέα στέκια της πόλης για όλες τις ώρες της μέρας.THE LIFO TEAM 20.5.2025
Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόληςΕξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 19.5.2025
Γεύση / Έτσι τρώμε τώρα: Οι νέες γαστρονομικές συνήθειες της ΑθήναςΚι όμως, το πώς τρώμε και πώς πίνουμε έξω δεν ορίζεται μόνο από το TikTok, ή τουλάχιστον όχι ακόμα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 18.5.2025
Γεύση / 7 μεζεδοπωλεία στην Αθήνα για μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρίαΤαβέρνες, ρακάδικα και γαστροκαφενεία που δίνουν νέα πνοή στις ελληνικές γεύσεις και αξίζει να επισκεφθείς.THE LIFO TEAM 17.5.2025
Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ 17.5.2025
Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70sΤο σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ 17.5.2025
Γεύση / To Madame Ginger’s Kitchen μαγειρεύει καθημερινά το healthy αλλά και cool delivery της πόληςΧορταστικά, θρεπτικά γεύματα που φτάνουν ζεστά, γεμίζουν τον χώρο αρώματα και σου δίνουν ενέργεια για να συνεχίσεις τη μέρα σου.ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 15.5.2025
σχόλια