Το γαλλικό τοστ του Kramer vs. Kramer

Facebook Twitter
3

 

Τα διαζύγια είναι πιο συχνά από τότε που γυρίστηκε το Kramer vs. Kramer (ποιός θα γύριζε τώρα ταινία που λέει για τις συνέπειες του διαζυγίου;) αλλά το άγχος και η στενοχώρια που συνεπάγονται μάλλον δεν έχουν μειωθεί αναλόγως. Η ταινία είναι γεμάτη με αμήχανες και διακριτικά θλιβερές σκηνές και, αν και παλιά, το κομμάτι με το γαλλικό τοστ θα μπορούσε να είχε γυριστεί σήμερα:

Αν είσαστε από αυτούς που κινδυνεύουν να γίνουν ρεζίλι σε περίπτωση που χρειαστεί να φτιάξουν πρωινό, ο Dave Watts, σεφ του ξενοδοχείου Cotswold House στο Gloucestershire της Αγγλίας αποκάλυψε τη συνταγή του στο Shortlist:

Γαλλικό τοστ

Για 4 άτομα

  • 8 χοντρές φέτες άσπρο ψωμί
  • 6 αβγά
  • 50γρ ζάχαρη
  • Πρέζα αλάτι
  • 50γρ κρέμα γάλακτος
  • 50γρ βούτυρο
  • Πρέζα κανέλα
  • Πρέζα μοσχοκάρυδο

Σε ένα μπολ σπάστε τα αβγά και προσθέστε τη ζάχαρη, το αλάτι, την κρέμα και τα μπαχαρικά. Χτυπήστε το μίγμα μέχρι να ανακατευτεί καλά.

Βάλτε ένα τηγάνι σε ψηλή φωτιά και προσθέστε το μισό βούτυρο. Ενώ το βούτυρο ζεσταίνεται κόψτε το ψωμί σε τρίγωνα και τοποθετήστε τα στο μίγμα με τα αβγά. Ίσως χρειαστεί να τα φτιάξετε σε δύο δόσεις. Το ψωμί πρέπει να είναι καλά καλυμμένο και από τις δύο πλευρές – τότε τα μεταφέρετε στο τηγάνι.

Περιμένετε μέχρι να ροδίσει το ψωμί. Τότε, χαμηλώστε τη φωτιά και γυρίστε το ψωμί από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει επίσης. Σκουπίστε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας για να ξεκινήσετε τη διαδικασία από την αρχή.

Σερβίρετε με μέλι ή/και γιαούρτι.

Γεύση
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ

σχόλια

3 σχόλια