Τα ρομπότ μας κλέβουν τις δουλειές

Facebook Twitter
0

Κάποιοι ανησυχούν ότι οι μετανάστες μας κλέβουν τις δουλειές αλλά φαίνεται ότι η ζωή τρέχει γρηγορότερα από τα μυαλά των συντηρητικών. Εδώ και χρόνια το Άγιο Δισκοπότηρο στη βιομηχανία των πουλερικών είναι ένα μηχάνημα που θα μπορούσε να κόψει το στήθος ενός κοτόπουλου με ακρίβεια ανθρώπινου χεριού, ή ιδανικά, ακόμα καλύτερα.

Οι εταιρίες θα γλίτωναν πολλά λεφτά, θα κέρδιζαν κι άλλο χρόνο, θα πουλούσαν περισσότερο κρέας. Οι εταιρίες είναι αυτές που χρηματοδοτούν χρόνια τώρα ανάλογες προσπάθειες, χωρίς ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Σε κάνει να εκτιμάς το ανθρώπινο μυαλό: ο άνθρωπος αναγνωρίζει αμέσως το μέγεθος, το σχήμα, ξεχωρίζει το δέρμα από το κρέας και ξέρει που να βάλει το μαχαίρι. Για να φτάσει ένα ρομπότ σε ανάλογη αποτελεσματικότητα πρέπει να είναι σε θέση να παίρνει 1000 αποφάσεις το δευτερόλεπτο.

Στην Ιαπωνία υπάρχουν ανάλογα μηχανήματα που τεμαχίζουν το χοιρινό κρέας, αλλά το κοτόπουλο είναι πιο δύσκολο θέμα, αφού οι διαστάσεις τους αλλάζουν περισσότερο. Άλλες προσπάθειες που έγιναν στην Ολλανδία δεν απέδωσαν: τα μηχανήματα έσπαγαν τα κόκκαλα, τα οποία εισχωρούσαν στο κρέας, κάτι που είναι ο φόβος και ο τρόμος των εμπόρων.

Τώρα όμως, ένας πρώην μηχανικός αεροναυτικής και υπάλληλος της NASA αποφάσισε να αφήσει τους πυραύλους και να ασχοληθεί με τα κοτόπουλα. Το πανεπιστήμιο στο οποίο έκανε αίτηση είναι στη Georgia, που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πουλερικών στις ΗΠΑ. «Είσαστε σίγουρος ότι θέλετε να ασχοληθείτε με πουλερικά, κύριε McMurray;» τον ρώτησαν και τον ξαναρώτησαν στη συνέντευξη. «Εδώ είναι αρκετά διαφορετικά από τη NASA.” Τελικά ήθελε, και φαίνεται ότι πλησιάζει στην επιτυχία.

Τώρα, μετά από χρόνια προσπάθειας στο εργαστήριο, είναι σε θέση να προτείνει ένα ρομπότ που μετράει το κοτόπουλο, στέλνει τις διαστάσεις σε έναν υπολογιστή ο οποίος στέλνει εντολές με σημάδια εισχώρησης ενός νυστεριού. Το στήθος αφαιρείται μέσα σε δευτερόλεπτα.

1ον : άνθρωπος τεμαχίζει κοτόπουλο σε 18 δευτερόλεπτα

2ον: το ρομπότ (αν δεν μπορείτε να το δείτε πηγαίνετε εδώ)

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ