Δεν δίνει η κυβέρνηση τη «λίστα Νικολούδη» στη Βουλή

Δεν δίνει η κυβέρνηση τη «λίστα Νικολούδη» στη Βουλή Facebook Twitter
0

Αρνείται η κυβέρνηση, επικαλούμενη το νόμο. να δώσει στη Βουλή τη «λίστα Νικολούδη που φέρεται να ελέγχει και πολιτικά πρόσωπα. Αυτό προκύπτει από τις γραπτές απαντήσεις των Υπουργών Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου και Οικονομικών Γ. Στουρνάρα σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

 «Δεν επιτρέπεται κατά νόμον η παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας εις οιονδήποτε για την πορεία του ανακριτικού έργου διαρκούσης της κυρίας ανακρίσεως, πολλώ δε μάλλον η κατάθεση σε οποιανδήποτε άλλη Αρχή οιουδήποτε εγγράφου της ανακρίσεως», τονίζει ο Χ. Αθανασίου δηλώνοντας ότι ο Υπουργός δεν παρεμβαίνει στο έργο της απονομής δικαιοσύνης.

Ο Γιάννης Στουρνάρας παραπέμπει στη Βουλή επισημαίνοντας ότι η «Αρχή Νικολούδη» ελέγχεται κοινοβουλευτικά σύμφωνα με το 138Α άρθρο του Κανονισμού της Βουλής.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM