14,2 εκατ. δολάρια για ένα από τα παλαιότερα βιβλία της Αμερικής

14,2 εκατ. δολάρια για ένα από τα παλαιότερα βιβλία της Αμερικής Facebook Twitter
0

Το Bay Psalm Book, είναι ένα εκκλησιαστικό βιβλίο με ψαλμούς το οποίο τυπώθηκε το 1640 στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης. Είναι ένα από τα 11 σωζόμενα αντίγραφα του πρώτου βιβλίου που τυπώθηκε στην Αμερική. Χθες το βράδυ πωλήθηκε από τον οίκο Sotheby's στη Νέα Υόρκη έναντι 14,2 εκατ. δολαρίων, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ για τυπωμένο βιβλίο.

Όπως γράφει το ΑΠΕ, το αντίγραφο ανήκε στην Boston's Old South Church και πουλήθηκε για να καλύψει το κόστος της ανακατασκευής του κτηρίου της και για να χρηματοδοτήσει τη λειτουργία της. Η εκκλησία είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που χρονολογείται από το 1669 και είναι μέλος της προτεσταντικής United Church of Christ διαθέτει ένα ακόμη αντίγραφο. Τα πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Γέιλ καθώς και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα κατέχουν τα άλλα υπάρχοντα αντίγραφα του Bay Psalm Book.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM