To κοκτέιλ της Κυριακής

Facebook Twitter
0

Το βίντεο που ακολουθεί είναι από την εκπομπή No Reservations του Travel Channel. To μπαρ λέγεται Ishinohana και βρίσκεται στην περιοχή Shibuya του Τόκιο. Το site του είναι εδώ και αν και ο κατάλογος υπάρχει, οι περιγραφές των ποτών είναι μόνο στα γιαπωνέζικα. Βλέπω ότι τα ποτά φτάνουν μέχρι 18 ευρώ.

Το Bloody Mary είναι κάπως μυστήριο κοκτέιλ: ή το αγαπάς ή το μισείς. Αν σας αρέσει η ιδέα και δυσκολεύεστε να χειριστείτε έναν παγοκόφτη όπως ο κύριος του Ishinohana μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας Bloody Mary ως εξής:

Για 1 ποτήρι

2 σφηνάκια βότκα

Χυμός από ½ λεμόνι

6 δόσεις (όπως πέφτει κάθε φορά που κουνάτε το μπουκαλάκι) Worcestershire sauce

3 δόσεις Tabasco

150 ml χυμός ντομάτας

Αλάτι, πιπέρι, κλωναράκι σέλινο

Ανακατεύετε τα υλικά σε ένα ψηλό ποτήρι + παγάκια. Δεν είναι απαραίτητο το σέικερ, αν κι έτσι θα είσαστε σίγουροι ότι ανακατεύτηκε καλά. Η ποσότητα του Tabasco είναι ζήτημα αντοχής.

Το θέμα πάντα είναι «τι εννοούμε με χυμό ντομάτας». Αν βάλετε φρέσκια ντομάτα, το αποτέλεσμα είναι πολύ παραπλήσιο της σαλάτας και τα σποράκια είναι ενοχλητικά. Αν βάλετε V8 έχετε σωστή υφή και πολλά άλλα εκτός ντομάτας, αλλά είναι το πιο εύκολο και η γεύση του ξενίζει λιγότερο. Μπορείτε να πάρετε χυμό ντομάτας σε κονσέρβα, που είναι το πιο φτηνό και το πιο πιστό στην αρχική ιδέα (κι εγώ αυτό κάνω). Ο γιαπωνέζος έβαλε και ξίδι, που δεν έχω δοκιμάσει, αλλά φαίνεται καλή ιδέα τώρα που το σκέφτομαι, αν κι έτσι θα έβαζα λιγότερο Worcestershire sauce.

Καλή Κυριακή!

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ