Διατροφικές παραξενιές διασήμων

Facebook Twitter
0

Διανύουμε περίοδο βραβείων, Γκράμι, BAFTA, Όσκαρ, τα πανηγύρια δεν έχουν τέλος, όπως και οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν παγκοσμίως. Η πίεση για την τέλεια φωτογραφία είναι τεράστια για τους ισχυρούς παίκτες – ταυτόχρονα όμως οι ισχυροί παίκτες διακηρύσσουν την εξουσία τους, χρησιμοποιώντας το φαγητό – πιστεύω σε όλα τα επαγγέλματα, ακόμα και σ’ αυτά που δεν έχουν άμεση σχέση με την εμφάνιση.

Στην ψηφιακή έκδοση του Gourmet η πρώην συντάκτρια του Page Six, Paula Froelich, γράφει μερικές περιπτώσεις σταρ που περιέπλεξαν το θέμα του φαγητού σε σημείο μη αναγνωρίσιμο:

«Ποιό μοντέλο/ηθοποιός διατηρεί το βάρος του με ένα ειδικό ποτό που πίνει μετά από κάθε γεύμα; Κάθε φορά που τρώει έξω, βγάζει ένα πλαστικό κύπελλο από την τσάντα της, το οποίο περιέχει ένα καθαρτικό το οποίο αποκαλεί «έξυπνη κίνηση». Μετά από κάθε γεύμα εξαφανίζεται στο μπάνιο και ισχυρίζεται ότι με τη βοήθεια του ποτού «αν φας ένα μπέργκερ, βγάζεις ένα μπέργκερ.» Αυτό ίσως εξηγεί και την κακή της διάθεση.


Ποιός μεγάλος σταρ ταινιών δράσης δε μπορεί να πάει πουθενά χωρίς τους σωματοφύλακές του; Εμφανίζεται στα εστιατόρια του Λος Άντζελες με μία ομάδα φουσκωτών και όταν τρώει, περικυκλώνουν το τραπέζι του. Παράλληλα είναι μανιακός με τον έλεγχο. Είναι πάντα σε μεγάλη ένταση – ψυχικά και σωματικά – αλλά δεν είναι λόγω ναρκωτικών. Παραγγέλνει τουλάχιστον δώδεκα κουτάκια Κόκα-Κόλα με κάθε γεύμα και δεν πίνει ούτε σταγόνα αλκοόλ γιατί «δεν θέλει να χάνει τον έλεγχο αλλά λόγω της καφεΐνης που καταναλώνει, είναι πάντα γεμάτος ένταση.»


Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός έχει πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις. Κάποτε σε ένα ξενοδοχείο του Χόλυγουντ ζήτησε να της φέρουν ένα σκέτο ψητό κοτόπουλο στο δωμάτιο που έμενε, στις 12:15 ακριβώς. Το κοτόπουλο έπρεπε να μπει στο δωμάτιο πάνω σε ένα καροτσάκι και ο υπάλληλος έπρεπε να το αφήσει πάνω σε ένα γραφείο. Η ηθοποιός δεν εμφανιζόταν, αν και όλοι ήξεραν ότι ήταν κάπου μέσα στο δωμάτιο, κι «αφού δεν είχε φύγει, μάλλον κρυβόταν». Στις 3:15 ακριβώς έπρεπε να έρθει κάποιος για να πάρει το σκελετό του κοτόπουλου που ήταν εντελώς καθαρισμένος από κρέας. Αυτό ήταν το φαγητό της για όλη τη μέρα, για όλες τις μέρες.»


Η απώλεια της Τζούντι Γκάρλαντ – στην άλλη άκρη του φάσματος, στο ίδιο περιβάλλον

Όταν κάποτε ερωτήθηκε τι ήταν αυτό που της έλειψε περισσότερο ως έφηβη, απάντησε «το φαγητό.»

Ήδη από την ηλικία των δεκαεφτά, όταν έπαιξε στην ταινία «ο Μάγος του Οζ», η Τζούντι Γκάρλαντ άρχισε να παίρνει χάπια για τον ύπνο, για «επιπλέον ενέργεια» και το στούντιο τη διέταξε να χάσει βάρος. Ο θάνατός της, ο οποίος ήρθε τριάντα χρόνια αργότερα, έχει αποδοθεί σε υπερβολική δόση βαρβιτουρικών, αλλά η online έκδοση της εγκυκλοπαίδειας Britannica γράφει ότι «υπάρχουν ενδείξεις ότι επιπλέον παράγοντες ήταν νευρική ανορεξία και βλάβη στο συκώτι.»

Το αγαπημένο της φαγητό ήταν η ψητή μπριζόλα και πίτα με νεφρά, αλλά δεν τα έφαγε ποτέ όσο δούλευε για το MGM. Οι υπάλληλοι του εστιατορίου των στούντιο είχαν την εντολή να δίνουν στην ηθοποιό μόνο κοτόσουπα με matzo balls, ό,τι κι αν τους ζητούσε, ένα φαγητό που η Γκάρλαντ αποκαλούσε «φαγητό φυλακής.»

Τα matzo balls είναι ένα παραδοσιακό εβραϊκό φαγητό, ζυμαρικό θα έλεγα, που μοιάζουν με dumplings. Οι γερμανομαθείς θα τα αναγνωρίζουν ως Knödel. Είναι πολύ ωραία, αλλά όχι για κάθε μέρα -τίποτα δεν είναι αρκετά καλό για να το τρως κάθε μέρα. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, εδώ μπορείτε να δείτε μια αναλυτική συνταγή με φωτογραφίες από τη διαδικασία.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM