Διατροφικές παραξενιές διασήμων

Facebook Twitter
0

Διανύουμε περίοδο βραβείων, Γκράμι, BAFTA, Όσκαρ, τα πανηγύρια δεν έχουν τέλος, όπως και οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν παγκοσμίως. Η πίεση για την τέλεια φωτογραφία είναι τεράστια για τους ισχυρούς παίκτες – ταυτόχρονα όμως οι ισχυροί παίκτες διακηρύσσουν την εξουσία τους, χρησιμοποιώντας το φαγητό – πιστεύω σε όλα τα επαγγέλματα, ακόμα και σ’ αυτά που δεν έχουν άμεση σχέση με την εμφάνιση.

Στην ψηφιακή έκδοση του Gourmet η πρώην συντάκτρια του Page Six, Paula Froelich, γράφει μερικές περιπτώσεις σταρ που περιέπλεξαν το θέμα του φαγητού σε σημείο μη αναγνωρίσιμο:

«Ποιό μοντέλο/ηθοποιός διατηρεί το βάρος του με ένα ειδικό ποτό που πίνει μετά από κάθε γεύμα; Κάθε φορά που τρώει έξω, βγάζει ένα πλαστικό κύπελλο από την τσάντα της, το οποίο περιέχει ένα καθαρτικό το οποίο αποκαλεί «έξυπνη κίνηση». Μετά από κάθε γεύμα εξαφανίζεται στο μπάνιο και ισχυρίζεται ότι με τη βοήθεια του ποτού «αν φας ένα μπέργκερ, βγάζεις ένα μπέργκερ.» Αυτό ίσως εξηγεί και την κακή της διάθεση.


Ποιός μεγάλος σταρ ταινιών δράσης δε μπορεί να πάει πουθενά χωρίς τους σωματοφύλακές του; Εμφανίζεται στα εστιατόρια του Λος Άντζελες με μία ομάδα φουσκωτών και όταν τρώει, περικυκλώνουν το τραπέζι του. Παράλληλα είναι μανιακός με τον έλεγχο. Είναι πάντα σε μεγάλη ένταση – ψυχικά και σωματικά – αλλά δεν είναι λόγω ναρκωτικών. Παραγγέλνει τουλάχιστον δώδεκα κουτάκια Κόκα-Κόλα με κάθε γεύμα και δεν πίνει ούτε σταγόνα αλκοόλ γιατί «δεν θέλει να χάνει τον έλεγχο αλλά λόγω της καφεΐνης που καταναλώνει, είναι πάντα γεμάτος ένταση.»


Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός έχει πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις. Κάποτε σε ένα ξενοδοχείο του Χόλυγουντ ζήτησε να της φέρουν ένα σκέτο ψητό κοτόπουλο στο δωμάτιο που έμενε, στις 12:15 ακριβώς. Το κοτόπουλο έπρεπε να μπει στο δωμάτιο πάνω σε ένα καροτσάκι και ο υπάλληλος έπρεπε να το αφήσει πάνω σε ένα γραφείο. Η ηθοποιός δεν εμφανιζόταν, αν και όλοι ήξεραν ότι ήταν κάπου μέσα στο δωμάτιο, κι «αφού δεν είχε φύγει, μάλλον κρυβόταν». Στις 3:15 ακριβώς έπρεπε να έρθει κάποιος για να πάρει το σκελετό του κοτόπουλου που ήταν εντελώς καθαρισμένος από κρέας. Αυτό ήταν το φαγητό της για όλη τη μέρα, για όλες τις μέρες.»


Η απώλεια της Τζούντι Γκάρλαντ – στην άλλη άκρη του φάσματος, στο ίδιο περιβάλλον

Όταν κάποτε ερωτήθηκε τι ήταν αυτό που της έλειψε περισσότερο ως έφηβη, απάντησε «το φαγητό.»

Ήδη από την ηλικία των δεκαεφτά, όταν έπαιξε στην ταινία «ο Μάγος του Οζ», η Τζούντι Γκάρλαντ άρχισε να παίρνει χάπια για τον ύπνο, για «επιπλέον ενέργεια» και το στούντιο τη διέταξε να χάσει βάρος. Ο θάνατός της, ο οποίος ήρθε τριάντα χρόνια αργότερα, έχει αποδοθεί σε υπερβολική δόση βαρβιτουρικών, αλλά η online έκδοση της εγκυκλοπαίδειας Britannica γράφει ότι «υπάρχουν ενδείξεις ότι επιπλέον παράγοντες ήταν νευρική ανορεξία και βλάβη στο συκώτι.»

Το αγαπημένο της φαγητό ήταν η ψητή μπριζόλα και πίτα με νεφρά, αλλά δεν τα έφαγε ποτέ όσο δούλευε για το MGM. Οι υπάλληλοι του εστιατορίου των στούντιο είχαν την εντολή να δίνουν στην ηθοποιό μόνο κοτόσουπα με matzo balls, ό,τι κι αν τους ζητούσε, ένα φαγητό που η Γκάρλαντ αποκαλούσε «φαγητό φυλακής.»

Τα matzo balls είναι ένα παραδοσιακό εβραϊκό φαγητό, ζυμαρικό θα έλεγα, που μοιάζουν με dumplings. Οι γερμανομαθείς θα τα αναγνωρίζουν ως Knödel. Είναι πολύ ωραία, αλλά όχι για κάθε μέρα -τίποτα δεν είναι αρκετά καλό για να το τρως κάθε μέρα. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, εδώ μπορείτε να δείτε μια αναλυτική συνταγή με φωτογραφίες από τη διαδικασία.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ