Σχετικά με το αλκοόλ

Facebook Twitter
0


«Η συμβουλή μου είναι – προσεγγίστε το με προσοχή. Θέλω να πω, το κρασί μπορεί να σε παραπλανήσει, οτιδήποτε μπορεί να συμβεί.»


Μ’ αυτά τα λόγια συστήνει το κρασί των Motörhead ο Lemmy και μας κάνει να αναρωτιόμαστε: σαν τι θα μπορούσε να συμβεί δηλαδή; Το Σιράχ από την Αυστραλία, το οποίο είναι άξιο να φέρει το ιστορικό λογότυπο του συγκροτήματος «έχει φρουτώδες άρωμα με γεύση βανίλιας, βατόμουρου, ευκαλύπτου, δαμάσκηνου και γλυκόριζας. Έχει γεμάτο σώμα με τανίνες κι έχει έντονο χαρακτήρα. Ταιριάζει με πιάτα όπως αρνί στα κάρβουνα με δεντρολίβανο, με ζυμαρικά και με τυριά με προσωπικότητα.»

Ο Mikkey και ο Phil μας προτείνουν ένα ροζέ κρασί και μία βότκα αντίστοιχα αλλά θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα προκειμένου να τα δοκιμάσουμε. Αν το σιράχ της Αυστραλίας σας ενδιαφέρει, διανέμεται στην Ελλάδα για 11,90€ το μπουκάλι αλλά αν αγοράσετε μία εξάδα θα πάρετε και δώρο ένα T-Shirt. 

Γονείς, μην τρομάζετε: πρόκειται για ένα έργο-σχόλιο της Anna Utopia Giordano το οποίο έχει στόχο την κοινωνική αφύπνιση γύρω από την κατάχρηση αλκοόλ σε μικρές ηλικίες ή ακόμη και σε εγκύους, σχόλιο για το μέχρι σε ποιο σημείο είναι διατεθειμένοι να φτάσουν οι διαφημιστές προκειμένου να τραβήξουν την προσοχή μας.

Νόμιμα όρια

Nησιά Σολομώντα

Δεν είναι οι ΗΠΑ η μοναδική χώρα που απαγορεύει την κατανάλωση αλκοόλ σε νέους κάτω των 21 ετών: την ίδια νομοθεσία σχετικά με το θέμα έχουν και τα νησιά Φίτζι,  η Αίγυπτος (για κρασί και αποστάγματα), η Ινδονησία, τα νησιά του Σολομώντα, και το Πακιστάν για τους μη μουσουλμάνους. Αντίθετα, στη Γεωργία, στο Λουξεμβούργο, στη Μάλτα και στην Πορτογαλία το όριο είναι 16. Και, στην άλλη πάλι άκρη του φάσματος, σε ορισμένες πολιτείας της Ινδίας το όριο ηλικίας είναι 25, ενώ στην Καμπότζη και στη Γκάνα δεν υπάρχει καν σχετικός νόμος.

Τρεις αμερικανοί επιστήμονες (Robert Lustig, Laura Schmidt και Claire Brindis) από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, UCSF, δήλωσαν ότι η ζάχαρη είναι εθιστική και βλαβερή όσο το τσιγάρο και το αλκοόλ και η χρήση της πρέπει να οριοθετηθεί με τον ίδιο τρόπο. Δηλώνοντας ότι «η ζάχαρη είναι τοξική, πέρα από τις θερμίδες της», προτείνουν θέσπιση ορίων ηλικίας για κατανάλωση αναψυκτικών και υψηλότερη φορολογία στα προϊόντα που περιέχουν ζάχαρη.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ