We’ll have what the celebrities are having

Facebook Twitter
0

O Ray Gelato

Ίσως θα θυμόσαστε τον περσινό σάλο –τρόπος του λέγειν- όταν η Gwyneth Paltrow έβγαλε βιβλίο μαγειρικής με τίτλο “My father’s daughter”. Για λευκές καλοζωισμένες αμερικανίδες που πιστεύουν ότι με το να σταματήσουν να παίρνουν ιδιωτικά αεροπλάνα βοηθούν τον πλανήτη, είναι αρκετά καλό. Απόσπασμα από τη σελίδα 174: «Στον κήπο μας έχουμε έναν ξυλόφουρνο για να ψήνουμε πίτσες. Πρόκειται για πολυτέλεια, το ξέρω, αλλά είναι μία από τις καλύτερες επενδύσεις που έχω κάνει.» Εμείς ακόμα προσπαθούμε να αποκτήσουμε κήπο.

Μολαταύτα, υπάρχουν και πιο αναπάντεχα παραδείγματα. Θυμόσαστε τον Coolio; Αν όχι, να σας βοηθήσω:

«Ο γκουρμέ του γκέτο».

Πωλ Νιούμαν


Μέσα στο βιβλίο υπάρχουν και συνταγές διάσημων φίλων, όπως της Μέλανι Γκρίφιθ, η οποία μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή ενός γλυκού.

Η Σέριλ Κρόου πήρε τη σοφή απόφαση να συνεργαστεί με έναν, πως το λένε, σεφ.

Η Αλίσια Σίλβερστοουν μας δείχνει πως μπορούμε να χάσουμε κιλά, σώζοντας ταυτόχρονα και τον πλανήτη.

Και τώρα, η συνδυαστική περίπτωση:

Τι γίνεται αν κάποιος είναι ΚΑΙ μουσικός ΚΑΙ σεφ; Υπάρχει και αυτή η περίπτωση, κι αν θέλετε να τη δοκιμάσετε, μπορείτε να το κάνετε αυτό το σαββατοκύριακο:

Ο Ray Gelato είναι ερμηνευτής ρετρό swing, γνωστός και με το όνομα «νονός του Swing». Αυτό το σαββατοκύριακο θα εμφανιστεί στο Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι. Αυτό που είναι όμως πραγματικά πρωτότυπο, είναι ότι ο ίδιος είναι και σεφ, με αρκετά βιβλία μαγειρικής στο ενεργητικό του. Αν θέλετε να δοκιμάσετε και αυτές του τις ικανότητες, μπορείτε να το κάνετε στο Gazarte αυτή την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου. Το μενού είναι ως εξής:

Gazarte Menu by Ray Gelato

(Τιμή/Άτομo 16 ευρώ)

Πρώτο Πιάτο

Ψητή Μελιτζάνα με ταχίνι

Σαλάτα

Μεσογειακή Σαλάτα

Κυρίως Πιάτο

Σπαγγέτι Vongole

Eπιδόρπιο

Μηλόπιτα

Digestif

Grappa


Ώρα έναρξης: 17.30

Tηλέφωνα Κρατήσεων: 210 3460347

Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ