Πρόστιμο σε αμερικανική εταιρία ιατρικού εξοπλισμού

Πρόστιμο σε αμερικανική εταιρία ιατρικού εξοπλισμού Facebook Twitter
0

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ιατρικού εξοπλισμού Stryker θα πρέπει να πλήρωσε πρόστιμο ύψους 13,2 εκατ. δολαρίων προκειμένου να κανονίσει εξωδικαστικά κατηγορίες που την θέλουν να δωροδοκούσε γιατρούς και κυβερνητικούς σε Αργεντινή, Ελλάδα, Μεξικό, Πολωνία και Ρουμανία.

Όπως έγινε γνωστό από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), η Stryker έδωσε περί τα  2,2 εκατ. δολάρια για δωροδοκίες τα οποία επιχείρησε να περάσει ως νόμιμες δαπάνες για φιλανθρωπίες, προμήθειες κλπ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές η εταιρία μεταξύ 2003 και 2008 έδινε «δώρα» στους παράγοντες εκείνους που θα της επέτρεπαν να πωλεί προϊόντα σε δημόσια νοσοκομεία.

Η εταιρία δεν αποδέχτηκε ούτε και αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά προχώρησε στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Πάντως, απ' ότι φαίνεται, από την «φάμπρικα» των δωροδοκιών, η Stryker φαίνεται πως είχε κέρδη 7,5 εκατ. δολ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: «Δεν το αντέχω άλλο αυτό» - Τι έγραφε στα emails του με τον Επστάιν

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Δεν το αντέχω άλλο αυτό» - Τι έστελνε στα emails του με τον Τζέφρι Έπσταϊν

Στο φως της δημοσιότητας νέα emails που φέρεται να έστειλε στον Τζέφρι Έπσταϊν και τη Γκίσλεϊν Μάξγουελ, όταν ενημερώθηκε ότι μια βρετανική εφημερίδα επρόκειτο να δημοσιεύσει ρεπορτάζ για τους τρεις τους
LIFO NEWSROOM