Παντοκρατορία

Facebook Twitter
0

Φαστ Φουντ χωρίς φότοσοπ

«Από το 1950 ως σήμερα, το φαστ φουντ έχει γίνει τόσο παγκοσμιοποιημένο που η μορφή του είναι αναγνωρίσιμη όσο και οι γνωστές ιστορικές φιγούρες. Χάμπουργκερ, πατάτες, κοτόπουλο και «ειδικά» σάντουιτς είναι φωτογραφημένα σε μαύρο φόντο απομονωμένα από τα συμφραζόμενά τους, χωρίς τα ονόματά τους, σα να αιωρούνται στο διάστημα. Το φως είναι ενιαίο και αυστηρό- χωρίς λογότυπα, συσκευασίες και εικονογράφηση, με σχεδόν επιστημονική ματιά. Οι φωτογραφίες εξερευνούν την σχέση αγάπης/μίσους που έχουν οι άνθρωποι με το φαστ φουντ και όπως άλλες πτυχές της λαϊκής κουλτούρας προκαλεί ταυτόχρονα σαγήνη και απώθηση.»

Αυτό είναι το κείμενο που συνοδεύει τις φωτογραφίες του Jon Feinstein. Οι λεζάντες κάθε φωτογραφίες αναφέρονται στα γραμμάρια λίπους που περιέχει κάθε προϊόν.

2,6 γρ

2,25 γρ

4 γρ

8 γρ.

9 γρ.

11 γρ.

12 γρ,

17 γρ.

30 γρ.

42 γρ.

Βρίσκονται παντού

Στη φωτογραφία φαίνονται τα υποκαταστήματα McDonald’s στην Αμερική. Η μέγιστη απόσταση σε όλη τη χώρα είναι 233χλμ για το υποκατάστημα που βρίσκεται στη Βόρεια Ντακότα.

Στην Αυστραλία:

Και στην Αθήνα:

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ