Jerry, να θυμάσαι: δεν είναι ψέμα αν το πιστεύεις

Facebook Twitter
0

To Seinfeld είναι η κορωνίδα των sitcom στην ιστορία της τηλεόρασης και όποιος διαφωνεί να πάει στη γωνία κοιτάζοντας τον τοίχο με το ένα πόδι ψηλά. Όποιος δεν το έχει δει δεν τιμωρείται, αντιθέτως θεωρείται ιδιαίτερα τυχερός που έχει 9 σεζόν μπροστά του και καμία ατάκα ως τσίχλα ακόμα στο μυαλό του.

Το φαγητό παίζει μεγάλο ρόλο στη σειρά. Ο ίδιος ο Seinfeld είναι ένας τριαντα-κάτι εργένης που μένει μόνος του-αγαπάει τον Superman και απεχθάνεται τις σχέσεις-αγαπάει την καθαριότητα αλλά δεν ξέρει να μαγειρεύει. Ως εκ τούτου αυτός και οι φίλοι του τρώνε κορν φλέικς (τα οποία στην κουζίνα του είναι παραταγμένα ως μία άλλου είδους βιβλιοθήκη), φρούτα, πολλά αναψυκτικά με ζάχαρη, cookies, παγωτό, πολύ take out, επισκέπτονται πολλά εστιατόρια και για καθημερινό lunch βρίσκονται στο Monk’s.

Χρόνια πριν τα Φιλαράκια συναντηθούν στον πρόδρομο των Starbucks, δηλαδή στο Central Perk όπου προετοιμαστήκαμε για προκάτ ζεστή ατμόσφαιρα με υπερτιμημένους καφέδες που λίγη σχέση με καφέ έχουν μαζί με μία εσάνς λογοτεχνικού καφενείου (μα έχει wifi!), o Larry David και ο Jerry Seinfeld τοποθέτησαν τους πρωταγωνιστές εκεί που μάλλον θα ήταν, ως κάτοικοι αμερικάνικης πόλης: στο ανώνυμο diner της γειτονιάς. Εκεί τρώνε σαλάτα κοτόπουλο, τόνο σε τοστ, σαλάτα Ceasar’s, μπέργκερ με τηγανιτές πατάτες και κέτσαπ και φυσικά πίνουν καφέ.

Τα γυρίσματα εντός του Monk’s έγιναν στην πραγματικότητα σε στούντιο του Los Angeles όμως το Monk’s υπήρξε και υπάρχει ακόμα, στην οδό Broadway, μεταξύ των  West 112th and West 113th Street του Manhattan. Λάτρεις της σειράς συρρέουν ακόμα ψάχνοντας το τραπέζι που καθόταν πάντα οι πρωταγωνιστές ενώ δεν υπάρχει. Οι ιδιοκτήτες εξακολουθούν να ωφελούνται από τους φανατικούς του Seinfeld έχοντας μετατρέψει το εσωτερικό σε βωμό της σειράς ενώ αν γυρίσματα εκεί δεν έχουν γίνει ποτέ. Και για να ολοκληρωθεί το αστείο: τα αμερικάνικα diner συνήθως έχουν έλληνες ιδιοκτήτες. Το ίδιο συμβαίνει και με το συγκεκριμένο.

Όμως το πραγματικό όνομα του diner αυτού είναι διαφορετικό.

Στις 18 Νοεμβρίου του 1981, όταν η μορφή του Manhattan ήταν εντελώς διαφορετική και ειδικά σ’ αυτό το ύψος της Broadway, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο Harlem, μία φοιτήτρια αγγλικής λογοτεχνίας κάθισε σ’ ένα από τα τραπέζια για να πιει καφέ και να διαβάσει τη New York Post. Πληροφορήθηκε ότι ο William Holden, ο σταρ των Sunset Boulevard σκοτώθηκε όταν έπεσε μεθυσμένος από τον όροφο του διαμερίσματός του. Διάβασε και τα κόμιξ. Κάποια στιγμή ακούστηκαν οι καμπάνες του Cathedral of Saint John the Divine που βρίσκεται εκεί κοντά.

Η φοιτήτρια λεγόταν Suzanne Vega και βρισκόταν στο Tom’s Diner.


I am sitting

In the morning
At the diner
On the corner

I am waiting
At the counter
For the man
To pour the coffee



And he fills it
Only halfway
And before
I even argue

He is looking
Out the window
At somebody
Coming in

"It is always
Nice to see you"
Says the man
Behind the counter

To the woman
Who has come in
She is shaking
Her umbrella

And I look
The other way
As they are kissing
Their hellos

I'm pretending
Not to see them
Instead
I pour the milk

I open
Up the paper
There's a story
Of an actor

Who had died
While he was drinking
It was no one
I had heard of



And I'm turning
To the horoscope
And looking
For the funnies

When I'm feeling
Someone watching me
And so
I raise my head

There's a woman
On the outside
Looking inside
Does she see me?

No she does not
Really see me
Cause she sees
Her own reflection

And I'm trying
Not to notice
That she's hitching
Up her skirt

And while she's
Straightening her stockings
Her hair
Has gotten wet

Oh, this rain
It will continue
Through the morning
As I'm listening

To the bells
Of the cathedral
I am thinking
Of your voice...

And of the midnight picnic
Once upon a time
Before the rain began...

I finish up my coffee
It's time to catch the train

και για να μην σας αφήσω με την αποξένωση της μεγαλούπολης, δείτε τι λέει ο Jerry για το iPhone

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ