Χάλκι: Είμαστε υπερ του διαλόγου, αλλά όχι με "την τρομοκρατία"

Χάλκι: Είμαστε υπερ του διαλόγου, αλλά όχι με "την τρομοκρατία" Facebook Twitter
0

 «Είμαστε υπέρ του διαλόγου αλλά δεν θα συζητήσουμε με την τρομοκρατία», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Συρίας, Ουάελ Αλ Χάλκι σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Αλ Ουάταν, προσκείμενη στο καθεστώς Άσαντ.

Παράλληλα, τόνισε πως το καθεστώς της Δαμασκού είναι υπέρ του διαλόγου στο πλαίσιο της διεθνούς συνόδου «Γενεύη 2», αλλά δεν κάνει κανέναν διάλογο με «την τρομοκρατία», είπε, αναφερόμενος στην εξέγερση.

Εδώ και μερικούς μήνες Ρωσία και ΗΠΑ προσπαθούν να οργανώσουν διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη στη Γενεύη, με στόχο να σταματήσει ο αιματηρός εμφύλιος πόλεμος στη Συρία που μαίνεται για περισσότερο από δύο χρόνια.

Μιλώντας για «τρομοκρατία» ο Χάλκι αναφερόταν στην οργάνωση «Μέτωπο Αλ Νούσρα», προσκείμενη στην Αλ Κάιντα η οποία βρίσκεται  στη μαύρη λίστα του Συμβουλίου Ασφαλείας, λίστα που περιλαμβάνει τα ονόματα και τις δράσεις των τρομοκρατικών οργανώσεων..

Ο πρωθυπουργός της Συρίας, επέκρινε και την αντιπολίτευση που αρνείται κάθε διάλογο πριν να αποχωρήσει από την εξουσία ο πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ,. «Η αντιπολίτευση επέλεξε να αρνηθεί τον διάλογο και να συνεχίσει τον ένοπλο αγώνα εναντίον των σύρων πολιτών και του συριακού στρατού», ανέφερε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM