Σαμαράς σε Κινέζους: «Ελάτε να γίνετε μέρος του ελληνικού success story».

Σαμαράς σε Κινέζους: «Ελάτε να γίνετε μέρος του ελληνικού success story». Facebook Twitter
3

Στην Κινεζική Ακαδημία Επιστημών του Πεκίνου μίλησε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, καλώντας τους Κινέζους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας και να γίνουν μέρος του «ελληνικού success story».

 «Ξέρω ότι η Κίνα επενδύει παντού», είπε ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο για επενδύσεις στον τομέα των υποδομών, τον τουρισμό, την αξιοποίηση των αρχαιολογικών και ιστορικών μνημείων, αλλά και την επιστήμη και τη γνώση, «καθώς η χώρα μας διαθέτει υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό με σπουδές στα καλύτερα πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Δύσης».

Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,  ότι η Ελλάδα κερδίζει το στοίχημα καυτό φαίνεται, όπως υπογράμμισε, , από τη μείωση των spread και από τις εκτιμήσεις των αγορών. Έκανε επίσης αναφορά στους δύο αρχαίους πολιτισμούς, τον κινεζικό και τον ελληνικό, επικεντρώνοντας στο κοινό μέλλον που μπορούν να έχουν οι δύο χώρες.

Ο κ. Σαμαράς επρόκειτο να εμφανιστεί ως καλεσμένος και σε πρωινή εκπομπή της κρατικής κινεζικής τηλεόρασης, την οποία παρακολουθούν 1δις τηλεθεατές. «Ο Έλληνας είναι φιλόξενος και στην ψυχή του έχει πείσμα για να ξεπερνά τις δυσκολίες», ανέφερε επίσης κατά τη διάρκεια , παρουσίασης ντοκιμαντέρ της κινεζικής τηλεόρασης σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ με τίτλο "glamorous Greece".

Εντός της ημέρας θα έχει συνάντηση με τον Κινέζο πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Λι Κετσιάνγκ ενώ θα ξεναγηθεί και στην Απαγορευμένη πόλη.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στο ταξίδι του στην Κίνα 75 επιχειρηματίες, των οποίων η συμμετοχή θα κοστίσει 5.500 χιλιάδες ευρώ για τον καθένα με τα έξοδα να επιβαρύνουν τους ίδιους.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΑΛΜΠΟΥΜ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πολιτική / Κακλαμάνης για Καισαριανή: Υπάρχουν αναφορές για ολόκληρο άλμπουμ, δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες που είδαμε

Οι τελευταίες πληροφορίες που έλαβε ο πρόεδρος της Βουλής από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο ιστορικό αρχείο
THE LIFO TEAM
ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ ΑΡΒΕΛΕΡ ΠΕΘΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πολιτική / Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την κορυφαία βυζαντινολόγο και ακαδημαϊκό

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών   - «Με δίδαξε τη σημασία του έργου και του αποτελέσματος. Ώστε το “αν” να γίνεται “να”, όπως μου έλεγε η ίδια», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
THE LIFO TEAM
Καισαριανή: Δρομολογούνται διαδικασίες από το ΥΠΠΟ για τις φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες - Τι λέει ο συλλέκτης που τις έχει

Πολιτική / Καισαριανή: Δρομολογούνται διαδικασίες από το ΥΠΠΟ για τις φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες - Τι λέει ο συλλέκτης που τις έχει

Όσα φανέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης - Ανοιχτός σε διάλογο με τις ελληνικές Αρχές δηλώνει ο Βέλγος συλλέκτης
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
«Ξέρω ότι η Κίνα επενδύει παντού»και ως μέρος του "παντού"-κουτουρού, ελάτε και σε μας.«Ο Έλληνας είναι φιλόξενος...»...γι'αυτό έβαλε τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή του. Για να οργανώνει τις ομάδες υποδοχής των ξένων.«...και στην ψυχή του έχει πείσμα για να ξεπερνά τις δυσκολίες»Αυτό ας πούμε ότι ισχύει. Ποιός του τις προκαλεί τις δυσκολίες όμως; Και ποιά είναι η λύση που του πρότειναν τόσα χρόνια; Το ρουσφέτι και η θεσούλα στο δημόσιο δε νομίζω πως συμπεριλαμβάνονται στο "ξεπερνάω δυσκολίες"...Τι παραμύθι έχουν να ακούσουν και οι άμοιροι οι Κινέζοι...Live your Greece in Myth!!