«Πρεμιέρα» για τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία σε έξι περιοχές της χώρας

«Πρεμιέρα» για τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία σε έξι περιοχές της χώρας Facebook Twitter
0

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε στις 11 Σεπτεμβρίου η σχολική χρονιά για τα πρώτα 6 Γυμνάσια και 6 Λύκεια που εντάσσονται στο νέο δίκτυο Δημόσιων Ωνάσειων Σχολείων (ΔΗΜ.Ω.Σ.), πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Τα σχολεία λειτουργούν σε Αχαρνές, Περιστέρι, Κολωνό, Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης, Κοζάνη και Ξάνθη.

Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, παρούσα στον αγιασμό της Ξάνθης, χαρακτήρισε τα νέα σχολεία «φάρους γνώσης και προόδου για τη δημόσια εκπαίδευση», τονίζοντας τις σύγχρονες υποδομές, τα ψηφιακά εργαλεία, αλλά και τις καινοτομίες στη διδασκαλία. Όπως είπε, το Ωνάσειο Λύκειο Ξάνθης θα συμμετάσχει σε πρόγραμμα για την Τεχνητή Νοημοσύνη, με έμφαση στην ασφάλεια δεδομένων.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Σ. Παπαδημητρίου, υπογράμμισε ότι μέσα σε μόλις έξι μήνες ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ώστε να λειτουργήσουν 12 σχολεία με πλήρως ανακαινισμένες εγκαταστάσεις και σύγχρονο εξοπλισμό. «Οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που κάνουν το καλό σχολείο», σημείωσε, προσθέτοντας ότι στόχος είναι οι δράσεις των ΔΗΜ.Ω.Σ. να είναι ανοιχτές και στην τοπική κοινωνία.

Σε διάστημα μόλις 40 ημερών, πραγματοποιήθηκαν έργα αναβάθμισης σε σχολικούς χώρους συνολικής επιφάνειας 33.000 τ.μ., ενώ εξασφαλίστηκε νέος τεχνολογικός εξοπλισμός, διαδραστικοί πίνακες και υπολογιστές τελευταίας γενιάς. Παράλληλα, έχουν προβλεφθεί θέσεις ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και σχολικών νοσηλευτών, καθώς και 24ωρη φύλαξη.

Η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, Σοφία Λαμπροπούλου, έκανε λόγο για «ιστορική στιγμή για τη δημόσια εκπαίδευση» και δεσμεύτηκε πως τα Ωνάσεια Σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά στις ανάγκες μαθητών, εκπαιδευτικών και κοινωνίας.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο Παύλος τα κατάφερε» - Πέντε χρόνια από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Ελλάδα / «Ο Παύλος τα κατάφερε» - Πέντε χρόνια από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Στις 7 Οκτωβρίου 2020 η ελληνική Δικαιοσύνη καταδίκασε το τότε πολιτικό κόμμα «Χρυσή Αυγή», ως εγκληματική οργάνωση, ενώ ορισμένα ηγετικά της στελέχη κρίθηκαν ένοχα και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
LIFO NEWSROOM
ΠΑΝΟΣ ΡΟΥΤΣΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΕΚΤΑΦΗ

Ελλάδα / Πάνος Ρούτσι: Η επίσημη θέση της οικογένειας για την άδεια εκταφής του Ντενίς

Η οικογένεια Ρούτσι εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει γνωστή την αποστασιοποίησή της, ενημερώνοντας παράλληλα ότι η προγραμματισμένη και χωρίς άδεια εκταφή θα πραγματοποιηθεί
LIFO NEWSROOM
ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΜΠΙΝΓΚ

Ελλάδα / Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: «Έχετε μέρος να μείνω;» – Οι τελευταίες λέξεις του δράστη που παραμένει άφαντος

Ο δράστης της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα παραμένει άφαντος - Οι μαρτυρίες, τα σενάρια και οι λεπτομέρειες του φονικού που συγκλόνισε τη Μεσσηνία
LIFO NEWSROOM
Πένυ Σκάρου: «Βιάστηκα πριν από τρία χρόνια από έναν άνθρωπο 70 χρονών και έμεινα έγκυος»

Ελλάδα / Πένυ Σκάρου: «Βιάστηκα πριν από τρία χρόνια από έναν άνθρωπο 70 χρονών και έμεινα έγκυος»

«Έκανα την καταγγελία για τον συγκεκριμένο άνθρωπο γιατί θεωρώ ότι το έχει ξανακάνει» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση της τραγουδίστριας και πρωταθλήτριας του Παναθηναϊκού ΑμεΑ στη ξιφασκία με σπάθη
LIFO NEWSROOM