Κονγκό: Τουλάχιστον 86 νεκροί από ανατροπή πλωτού σκάφους

Κονγκό: Τουλάχιστον 86 νεκροί από ανατροπή πλωτού σκάφους Facebook Twitter
Φωτ: Χ
0

Τουλάχιστον 86 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μαθητές, έχασαν τη ζωή τους όταν μηχανοκίνητο σκάφος ανετράπη στην επαρχία Εκουατέρ, στο βορειοδυτικό Κονγκό, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το δυστύχημα σημειώθηκε την Τετάρτη στην περιοχή Μπασανκούσου. Η αιτία παραμένει αδιευκρίνιστη, ωστόσο η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι οφείλεται στην υπερφόρτωση του σκάφους και στο γεγονός ότι ταξίδευε τη νύχτα, επικαλούμενη μαρτυρίες από το σημείο. Εικόνες που φέρονται να προέρχονται από την περιοχή δείχνουν κατοίκους να θρηνούν γύρω από τα άψυχα σώματα.

Τοπική οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών κατηγόρησε την κυβέρνηση για το δυστύχημα και υποστήριξε ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι ακόμη μεγαλύτερος. Οι αρχές δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες για σχόλιο.

Τέτοιου είδους τραγωδίες είναι συχνές στο Κονγκό, καθώς οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τα ελάχιστα και κακοσυντηρημένα οδικά δίκτυα για τα φθηνότερα ξύλινα σκάφη, τα οποία συχνά υπερφορτώνονται και βρίσκονται σε κακή κατάσταση. Στα περισσότερα ταξίδια δεν υπάρχουν σωσίβια, ενώ η νυχτερινή πλεύση δυσχεραίνει τις επιχειρήσεις διάσωσης και αφήνει πολλά θύματα αγνοούμενα.

Με πληροφορίες από Associated Press

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Διεθνή / Εκπνέει το τελεσίγραφο Τραμπ: «Είμαστε σε έντονες διαπραγματεύσεις» λέει - Το Ιράν προειδοποιεί για αντίποινα

Παράλληλα, οι πολιτικοί αντίπαλοι του Τραμπ διερωτώνται για την ψυχική υγεία του - Μπορούν να τον απομακρύνουν προσφεύγοντας στην 25η Τροπολογία του Συντάγματος;
THE LIFO TEAM
Η Αννα Γουίντουρ ξαναπαίρνει το Devil Wears Prada στα χέρια της

Διεθνή / Για σένανε μπορώ τη Vogue να προδώσω: όταν η Άννα Γουίντουρ συνάντησε ξανά τη Μιράντα Πρίστλι

Η Vogue ενώνει στο εξώφυλλο του Μαΐου της Vogue την Άννα Γουίντουρ και τη Μέριλ Στριπ, λίγο πριν από το The Devil Wears Prada 2 και το Met Gala, ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο τον μύθο που συνοδεύει την ταινία εδώ και είκοσι χρόνια.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΤΡΑΜΠ ΤΕΛΕΣΗΓΡΑΦΟ

Διεθνή / Ιράν: Κάλεσμα για ανθρώπινες αλυσίδες γύρω από τις ενεργειακές εγκαταστάσεις, καθώς πλησιάζει η προθεσμία Τραμ

Η Τεχεράνη καλεί πολίτες να «προστατεύσουν» ενεργειακές εγκαταστάσεις, ενώ ο πρόεδρος Πεζεσκιάν δηλώνει ότι 14 εκατομμύρια είναι έτοιμοι να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM