ΕΜΠ – Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί: Αντίθετοι στις διαγραφές φοιτητών και τις πειθαρχικές διώξεις

ΕΜΠ – Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί: Αντίθετοι στις διαγραφές φοιτητών και τις πειθαρχικές διώξεις Facebook Twitter
0

Τη διαφωνία τους με τις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ εκφράζουν οι διδάσκοντες της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσής τους.

Στο κείμενο που εγκρίθηκε –το οποίο υπογράφει και ο πρώην κοσμήτορας και νυν μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης, καθηγητής Νεκτάριος Κοζύρης– επισημαίνεται ότι οι προβλέψεις για μαζικές διαγραφές φοιτητών και αυστηροποίηση του πειθαρχικού δικαίου θίγουν την ακαδημαϊκή ελευθερία και τον δημόσιο χαρακτήρα των ιδρυμάτων.

Οι διδάσκοντες τονίζουν ότι με μέσο χρόνο αποφοίτησης άνω των επτά ετών, η εφαρμογή του νόμου «αμφισβητεί ευθέως τη δυνατότητα ολοκλήρωσης των σπουδών για τους μισούς φοιτητές της Σχολής», ενώ εκφράζουν ανησυχία για την ενίσχυση των μονοπρόσωπων οργάνων διοίκησης και την κατάργηση, όπως αναφέρουν, του αυτοδιοίκητου των ΑΕΙ.

«Το νομοσχέδιο επαναφέρει αναχρονιστικές αντιλήψεις και μετατρέπει τα μέλη ΔΕΠ από δημόσιους λειτουργούς σε υπαλλήλους του εκάστοτε υπουργού», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Αντί για πειθαρχικά μέτρα και διαγραφές, οι καθηγητές ζητούν γενναία ενίσχυση των ΑΕΙ σε προσωπικό, υποδομές και φοιτητική μέριμνα, και καλούν την κυβέρνηση σε δημόσιο διάλογο από μηδενική βάση.

Η Σχολή δηλώνει τη στήριξή της στους φοιτητές που αντιδρούν στη ρύθμιση και υπογραμμίζει ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με διοικητικές παρεμβάσεις, αλλά με επένδυση στη δημόσια ανώτατη εκπαίδευση.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιές στην Πάτρα: Δορυφορικά δεδομένα δείχνουν αύξηση έως και 12°C στη θερμοκρασία εδάφους

Ελλάδα / Φωτιές στην Πάτρα: Δορυφορικά δεδομένα δείχνουν αύξηση έως και 12°C στη θερμοκρασία εδάφους

Η θερμοκρασία εδάφους εμφανίστηκε αυξημένη κατά 10-12°C στην Κάτω Αχαΐα και έως 8-10°C στην Πάτρα, στις περιοχές που κάηκαν, γεγονός που πιθανώς επηρεάζει το μικροκλίμα
LIFO NEWSROOM
Μύκονος: Σοβαρό ατύχημα με «γουρούνα» για τον δισεκατομμυριούχο Τομ Γκρίνγουντ

Ελλάδα / Μύκονος: Σοβαρό ατύχημα με «γουρούνα» για τον δισεκατομμυριούχο Τομ Γκρίνγουντ

Ο Τομ Γκρίνγουντ υπέστη πολλαπλά κατάγματα και έμφραγμα - Διακομίσθηκε στο Γενικό Νίκαιας όπου νοσηλεύεται στη ΜΕΘ - «Η εικόνα ενός καταρρέοντος ΕΣΥ δεν είναι αλήθεια», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης - Το υπουργείο κατηγοριοποιεί τους ασθενείς με βάση την τσέπη, εμείς δεν αντιμετωπίσαμε έναν “δισεκατομμυριούχο πολυτραυματία” και κάναμε τα ίδια που κάνουμε σε όλες τις περιπτώσεις, απαντούν οι εργαζόμενοι
LIFO NEWSROOM
Γιώργος Μαζωνάκης: «Είναι ταλαιπωρημένος, αγανακτισμένος και πικραμένος» λέει ο δικηγόρος του

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: «Είναι ταλαιπωρημένος, αγανακτισμένος και πικραμένος» λέει ο δικηγόρος του

«Κρίθηκε και με τη βούλα ότι ο Γιώργος είναι υγιής. Αυτή η περιπέτεια έληξε» ανέφερε ο δικηγόρος του δημοφιλούς τραγουδιστή μετά το πέρας της περιπέτειας του
LIFO NEWSROOM