Στη σύλληψη ενός 26χρονου άνδρα προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, κατηγορούμενου για τον βιασμό γυναίκας σε παραλία του Λαυρίου, έπειτα από ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 30 Ιουνίου, στην περιοχή του Θησείου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λαυρεωτικής, με τη συνδρομή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ., ο 26χρονος κατηγορείται ότι τον Ιούνιο επιτέθηκε σε λουόμενη, διαπράττοντας σεξουαλική κακοποίηση σε παραλία του Λαυρίου. Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών, η οποία εντόπισε σε βραχώδη περιοχή το κινητό τηλέφωνο της γυναίκας, στοιχείο που θεωρείται κρίσιμο για την ταυτοποίηση του φερόμενου ως δράστη.
Ακολούθησαν εργαστηριακές εξετάσεις και αξιοποίηση των ψηφιακών και βιολογικών ευρημάτων, τα οποία οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη του κατηγορούμενου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 26χρονος δεν είναι άγνωστος στις αρχές, καθώς έχει απασχολήσει ξανά τη Δικαιοσύνη για παρόμοια αδικήματα, μεταξύ των οποίων βιασμός και ληστείες.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.