Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία» Facebook Twitter
0

Τη δική του απάντηση έδωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Μάκης Βορίδης, μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία φέρεται να τον εμπλέκει στην υπόθεση των επιχορηγήσεων σε νέους αγρότες.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή σε αξιόποινες πράξεις: «Επειδή γνωρίζω πολύ καλά τι έχω πράξει ως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν χρειάζεται να περιμένω να μάθω τι διαλαμβάνει η ως άνω δικογραφία. Ουδεμία αξιόποινη πράξη έχω τελέσει κατά την ενάσκηση των καθηκόντων μου».

Ο κ. Βορίδης πρόσθεσε ότι θα τοποθετηθεί εκ νέου όταν λάβει πλήρη γνώση του φακέλου: «Αυτά επί του παρόντος. Τα υπόλοιπα μόλις λάβω γνώση της δικογραφίας».

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων.

Παράλληλα, η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται για την εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ήδη έχουν προσδιοριστεί επτά εμπλεκόμενοι με διπλές ιδιότητες, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο διασπάθισης πόρων από κοινοτικά προγράμματα ενίσχυσης νέων αγροτών.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΦΡΑΠΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου κάλεσε την αστυνομία για τον Γιώργο Ξυλούρη - «Να ενημερωθεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου»

Ο Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός με το ψευδώνυμο «Φραπές», φέρεται να απείλησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για Τσίπρα: «Ποιος θα εμπιστευθεί τον καπετάνιο που πέταξε το πλοίο στα βράχια»

«Το «rebranding» του κ. Τσίπρα κατέληξε το πιο σύντομο ανέκδοτο» δήλωσε από την πλευρά του ο Παύλος Μαρινάκης σχετικά με τη βιβλιοπαρουσίαση της «Ιθάκης» από τον Αλέξη Τσίπρα.
LIFO NEWSROOM