Γάζα: «Αποτροπιασμός» από την ΕΕ για τις επεκτεινόμενες επιθέσεις του Ισραήλ 

Γάζα: «Αποτροπιασμός» από την ΕΕ για τις επεκτεινόμενες επιθέσεις του Ισραήλ  Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, καταδίκασε σήμερα με δριμύτητα τη συνεχιζόμενη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, κάνοντας λόγο για «αποτροπιασμό» απέναντι στην ανθρωπιστική κρίση και καλώντας την ισραηλινή κυβέρνηση να θέσει άμεσα τέλος στη βία.

«Αποτροπιασμό για την επικαιρότητα στη Γάζα: άμαχοι που λιμοκτονούν, νοσοκομεία που βομβαρδίζονται ξανά. Η βία πρέπει να σταματήσει!», έγραψε ο Κόστα στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα X. Παράλληλα, κάλεσε το Ισραήλ να τερματίσει τον αποκλεισμό της περιοχής και να διασφαλίσει την άμεση, ασφαλή και απρόσκοπτη διέλευση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Το Ισραήλ γνωστοποίησε την απόφασή του να κλιμακώσει τις επιχειρήσεις του με στόχο την ολοκληρωτική εξουδετέρωση της Χαμάς, αγνοώντας τις εντεινόμενες διεθνείς εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, 19 μήνες μετά την έναρξη του πολέμου που έχει προκαλέσει τεράστιες απώλειες.

«Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι μια βαθιά ανθρωπιστική τραγωδία. Ένας ολόκληρος λαός εκτίθεται σε μια αδυσώπητη και δυσανάλογη στρατιωτική ισχύ», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, υπογραμμίζοντας πως η ανάγκη για μια μόνιμη εκεχειρία και η άμεση, άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων είναι πλέον πιο επιτακτική από ποτέ.

Από τη Βαγδάτη, όπου συμμετέχει στις εργασίες της συνόδου κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξέφρασε έντονη ανησυχία για «τα σχέδια του Ισραήλ να επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του» και ανανέωσε την έκκλησή του για «διαρκή κατάπαυση του πυρός», ζητώντας επίσης τον άμεσο τερματισμό του αποκλεισμού που εμποδίζει τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα από τις 2 Μαρτίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία υπόσχεται σε Αφρικανούς δουλειά και τελικά βρίσκονται να πολεμούν στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία υπόσχεται σε Αφρικανούς εργασία, αλλά βρίσκονται να πολεμούν στην Ουκρανία

Αφρικανοί, παρασυρμένοι από υποσχέσεις καλών μισθών, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο - Αποκαλύψεις για στρατολογήσεις, εξαπατήσεις και θύματα από χώρες όπως το Καμερούν και η Σενεγάλη
LIFO NEWSROOM
Το μυστήριο του μηνύματος στη Βόρεια Θάλασσα σε ένα μπουκάλι λύθηκε μετά από 47 χρόνια

Διεθνή / Το μυστήριο του μηνύματος στη Βόρεια Θάλασσα σε ένα μπουκάλι λύθηκε μετά από 47 χρόνια

Δύο φίλες εντόπισαν σε σουηδικό νησί ένα ξεθωριασμένο σημείωμα του 1978 και, με τη βοήθεια του BBC, αποκάλυψαν την ιστορία ενός χαμένου ναυτικού και της ζωής του στη Βόρεια Θάλασσα
LIFO NEWSROOM
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Γαλλία μετά την απέλασή της - «Μας απήγαγε το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα»

Διεθνή / Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφτασε στη Γαλλία μετά την απέλασή της - «Μας απήγαγε το Ισραήλ σε διεθνή ύδατα»

Η Σουηδή ακτιβίστρια ταξίδεψε από το Ισραήλ στη Γαλλία και από εκεί αναχώρησε για τη Σουηδία, ενώ η παρουσία της στο αεροδρόμιο του Παρισιού συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, Εθνοφρουρά στο Τέξας και συγκρούσεις σε πολλές πολιτείες

Διεθνή / Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, Εθνοφρουρά στο Τέξας και συγκρούσεις σε πολλές πολιτείες

Η οικονομική ζημιά από τις ταραχές στο Λος Άντζελες εκτιμάται ήδη σε εκατομμύρια δολάρια, ενώ η ψυχολογική επίδραση στις κοινότητες μεταναστών είναι εκτεταμένη
LIFO NEWSROOM