Columbia: Η κόρη των ηθοποιών Μάγκι Τζίλενχαλ και Πίτερ Σάρσγκααρντ συνελήφθη στις διαμαρτυρίες για την Παλαιστίνη

Columbia: Η κόρη των ηθοποιών Μάγκι Τζίλενχαλ και Πίτερ Σάρσγκααρντ συνελήφθη στις διαμαρτυρίες για την Παλαιστίνη Facebook Twitter
Ο Πίτερ Σάρσγκααρντ και η Μάγκι Τζίλενχαλ / Φωτ: EPA, αρχείου
0

Ανάμεσα στους φοιτητές που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των νέων κινητοποιήσεων στο Πανεπιστήμιο Columbia βρέθηκε και η 18χρονη Ραμόνα Σάρσγκααρντ, κόρη των γνωστών ηθοποιών Μάγκι Τζίλενχαλ και Πίτερ Σάρσγκααρντ, σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων.

Η φοιτήτρια του πρώτου έτους στο Κολούμπια έλαβε κλήση για εμφάνιση στο δικαστήριο με την κατηγορία της παράνομης εισόδου, έπειτα από τη συμμετοχή της σε διαμαρτυρία στο κεντρικό κτήριο της βιβλιοθήκης Butler την Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες ακόμη φοιτητές συνελήφθησαν κατά την ίδια επιχείρηση της αστυνομίας στον χώρο του πανεπιστημίου.

Τα αιτήματα των φοιτητών του Columbia

Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από φοιτητές που αντιτίθενται στη συνεχιζόμενη ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα. Οι διαδηλωτές μετονόμασαν συμβολικά τη βιβλιοθήκη σε «Λαϊκό Πανεπιστήμιο Basel al-Araj», ανάρτησαν πανό με σύνθημα «Απεργία για τη Γάζα» και μοίρασαν φυλλάδια ζητώντας από το πανεπιστήμιο να αποσύρει τις επενδύσεις του από εταιρείες που σχετίζονται με τον πόλεμο.

Σε αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα, φοιτητές δήλωσαν ότι δέχτηκαν βίαιη καταστολή από τις αρχές ασφαλείας. Από την πλευρά της, η προσωρινή πρύτανης του Κολούμπια, Κλερ Σίπμαν, δήλωσε ότι «οι διακοπές της ακαδημαϊκής λειτουργίας δεν είναι αποδεκτές και συνιστούν παραβίαση των κανονισμών του πανεπιστημίου», τονίζοντας ότι οι εντάσεις κορυφώνονται ενόψει εξεταστικής περιόδου.

Μετά τις συλλήψεις, τέσσερις φοιτητές-δημοσιογράφοι του Columbia Spectator και του ραδιοφωνικού σταθμού WKCR τέθηκαν προσωρινά σε αργία από το Κολούμπια και το αδελφό κολλέγιο Μπάρναρντ. Παρότι είχαν δηλώσει ότι καλύπτουν δημοσιογραφικά το γεγονός, τους αποδόθηκε συμμετοχή στη διαμαρτυρία. Οι αναστολές άρθηκαν την επόμενη ημέρα.

Οι εξελίξεις εντάσσονται στο πλαίσιο της αυξανόμενης πίεσης που ασκεί η κυβέρνηση Τραμπ στα αμερικανικά πανεπιστήμια για τις φιλοπαλαιστινιακές κινητοποιήσεις. Το τελευταίο διάστημα, φοιτητές όπως ο Μοχσέν Μαντάουι και ο Μαχμούντ Καλίλ έχουν συλληφθεί ή τελούν υπό κράτηση, με αφορμή τη συμμετοχή τους σε ανάλογες διαδηλώσεις.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Διεθνή / Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Η οικογένεια Hinduja, με χαμηλό δημόσιο προφίλ αλλά τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα, βρέθηκε φέτος στην κορυφή της λίστας πλουσίων των Sunday Times με περιουσία που εκτιμάται στα 35,3 δισ. λίρες
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Διεθνή / Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Η αστυνομία είχε ήδη ταυτοποιήσει τον δράστη ως ύποπτο για προηγούμενη επίθεση με μαχαίρι στο δίκτυο του Λονδίνου, όμως δεν κατάφερε να τον εντοπίσει προτού ξεσπάσει το αιματηρό περιστατικό στο τρένο
LIFO NEWSROOM
Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Διεθνή / Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Η κατοχή και δημοσίευση τέτοιου υλικού θα αποτελούν ποινικό αδίκημα, κατατάσσοντάς τον στραγγαλισμό στην ίδια κατηγορία με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και το τρομοκρατικό περιεχόμενο.
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ μειώνει στο μισό την επισιτιστική βοήθεια για 42 εκατομμύρια Αμερικανούς

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ μειώνει στο μισό την επισιτιστική βοήθεια για 42 εκατομμύρια Αμερικανούς

Το πρόγραμμα SNAP (Supplemental Nutrition Assistance Program), γνωστό και ως «κουπόνια τροφίμων», αποτελεί τη βασική γραμμή στήριξης για νοικοκυριά με εισόδημα κάτω των 1.632 δολαρίων μηνιαίως για ένα άτομο ή 2.215 δολαρίων για ένα ζευγάρι
LIFO NEWSROOM
Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

Διεθνή / Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

«Τώρα είμαι μόνος. Κάθομαι μόνος στο δωμάτιό μου, δεν μιλάω με τη γυναίκα ή το παιδί μου. Θέλω απλώς να είμαι μόνος στο σπίτι», είπε, μεταξύ άλλων, ο Viswashkumar Ramesh
LIFO NEWSROOM