Columbia: Η κόρη των ηθοποιών Μάγκι Τζίλενχαλ και Πίτερ Σάρσγκααρντ συνελήφθη στις διαμαρτυρίες για την Παλαιστίνη

Columbia: Η κόρη των ηθοποιών Μάγκι Τζίλενχαλ και Πίτερ Σάρσγκααρντ συνελήφθη στις διαμαρτυρίες για την Παλαιστίνη Facebook Twitter
Ο Πίτερ Σάρσγκααρντ και η Μάγκι Τζίλενχαλ / Φωτ: EPA, αρχείου
0

Ανάμεσα στους φοιτητές που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των νέων κινητοποιήσεων στο Πανεπιστήμιο Columbia βρέθηκε και η 18χρονη Ραμόνα Σάρσγκααρντ, κόρη των γνωστών ηθοποιών Μάγκι Τζίλενχαλ και Πίτερ Σάρσγκααρντ, σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων.

Η φοιτήτρια του πρώτου έτους στο Κολούμπια έλαβε κλήση για εμφάνιση στο δικαστήριο με την κατηγορία της παράνομης εισόδου, έπειτα από τη συμμετοχή της σε διαμαρτυρία στο κεντρικό κτήριο της βιβλιοθήκης Butler την Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες ακόμη φοιτητές συνελήφθησαν κατά την ίδια επιχείρηση της αστυνομίας στον χώρο του πανεπιστημίου.

Τα αιτήματα των φοιτητών του Columbia

Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από φοιτητές που αντιτίθενται στη συνεχιζόμενη ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα. Οι διαδηλωτές μετονόμασαν συμβολικά τη βιβλιοθήκη σε «Λαϊκό Πανεπιστήμιο Basel al-Araj», ανάρτησαν πανό με σύνθημα «Απεργία για τη Γάζα» και μοίρασαν φυλλάδια ζητώντας από το πανεπιστήμιο να αποσύρει τις επενδύσεις του από εταιρείες που σχετίζονται με τον πόλεμο.

Σε αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα, φοιτητές δήλωσαν ότι δέχτηκαν βίαιη καταστολή από τις αρχές ασφαλείας. Από την πλευρά της, η προσωρινή πρύτανης του Κολούμπια, Κλερ Σίπμαν, δήλωσε ότι «οι διακοπές της ακαδημαϊκής λειτουργίας δεν είναι αποδεκτές και συνιστούν παραβίαση των κανονισμών του πανεπιστημίου», τονίζοντας ότι οι εντάσεις κορυφώνονται ενόψει εξεταστικής περιόδου.

Μετά τις συλλήψεις, τέσσερις φοιτητές-δημοσιογράφοι του Columbia Spectator και του ραδιοφωνικού σταθμού WKCR τέθηκαν προσωρινά σε αργία από το Κολούμπια και το αδελφό κολλέγιο Μπάρναρντ. Παρότι είχαν δηλώσει ότι καλύπτουν δημοσιογραφικά το γεγονός, τους αποδόθηκε συμμετοχή στη διαμαρτυρία. Οι αναστολές άρθηκαν την επόμενη ημέρα.

Οι εξελίξεις εντάσσονται στο πλαίσιο της αυξανόμενης πίεσης που ασκεί η κυβέρνηση Τραμπ στα αμερικανικά πανεπιστήμια για τις φιλοπαλαιστινιακές κινητοποιήσεις. Το τελευταίο διάστημα, φοιτητές όπως ο Μοχσέν Μαντάουι και ο Μαχμούντ Καλίλ έχουν συλληφθεί ή τελούν υπό κράτηση, με αφορμή τη συμμετοχή τους σε ανάλογες διαδηλώσεις.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM