Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εισαγωγικών εξετάσεων

Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία των εισαγωγικών εξετάσεων Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου / EUROKINISSI
0

Ολοκληρώθηκαν οι γραπτές εξετάσεις, για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία.

Οι εξετάσεις διεξήχθησαν σήμερα σε 21 εξεταστικά κέντρα για τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία, τα οποία θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά από το ερχόμενο σχολικό έτος 2025-2026.

Οι εξετάσεις σημειώνεται πως αφορούσαν τόσο στην Α’ τάξη του Ωνασείου Γυμνασίου όσο και στην Α’ τάξη του Ωνασείου Λυκείου, ενώ οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες αξιολογήθηκαν μέσω ενιαίας δοκιμασίας, με στόχο την αποτίμηση των δεξιοτήτων και των γνώσεών τους σε δύο βασικά πεδία: την κατανόηση γραπτών κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και τα Μαθηματικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διαδικασία εξελίχθηκε και ολοκληρώθηκε ομαλά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως συνολικά, είχαν υποβληθεί 3.274 αιτήσεις για την κάλυψη των 1.166 διαθέσιμων θέσεων στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία.

Σημειώνεται πως τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία, φιλοδοξούν να προσφέρουν ένα υψηλής ποιότητας δημόσιο εκπαιδευτικό μοντέλο με έμφαση στις δεξιότητες, τη δημιουργική σκέψη και τη σύγχρονη μάθηση.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Ελλάδα / Ασφάλιση ΙΧ για φυσικές καταστροφές: «Υποχρεωτική» από σήμερα - Τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί

Στις φυσικές καταστροφές περιλαμβάνονται οι πλημμύρες, οι πυρκαγιές και ακραία καιρικά φαινόμενα - Τι ισχύει για όσους δεν επιθυμούν τη συγκεκριμένη ασφαλιστική κάλυψη
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Περισσότερες από 20 προσαγωγές και μία σύλληψη μετά την διαμαρτυρία για την ακρίβεια σε σούπερ μάρκετ

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Περισσότερες από 20 προσαγωγές και μία σύλληψη μετά την διαμαρτυρία για την ακρίβεια σε σούπερ μάρκετ

Σύμφωνα με την αστυνομία παρακωλύθηκε η ομαλή λειτουργία της επιχείρησης, αφού δεν επέτρεπαν στον κόσμο εντός του μαγαζιού να προβεί στις αγορές του
LIFO NEWSROOM