Αυτά είναι τα καλύτερα σοκολατένια αυγά της Αθήνας

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά που θα βρεις στην Αθήνα τώρα Facebook Twitter
Bread Before Christ
0

BREAD B.C. | Bread Before Christ

Σ’ αυτό το μαγαζί του Χαλανδρίου μάς περιμένουν όχι ένα αλλά δύο σοκολατένια πασχαλινά αυγά. Το ένα είναι με bitter σοκολάτα, κατάλληλη για χορτοφάγους, που ξεχωρίζει για τις νότες από καβουρδισμένο κακάο, τις έντονες πικρές αποχρώσεις και τις φρέσκες, φρουτώδεις πινελιές της, και καραμελωμένα crumbs προζυμένιου ψωμιού. Το άλλο, με σοκολάτα γάλακτος με έντονο άρωμα από καβουρδισμένο κακάο, απαλές νότες καραμέλας και flakes κρουασάν βουτύρου. Και τα δύο είναι λαχταριστά.
Αγίας Παρασκευής 59, Χαλάνδρι, 210 6851961

Kora Bakery

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά που θα βρεις στην Αθήνα τώρα Facebook Twitter
Φωτ.: Alex Antoniadis

Η Kora μας έχει ετοιμάσει δύο επιλογές για φέτος σε συνεργασία με την Pralinz. Η μία είναι πιτσιλωτή: χρωματιστά αυγά με σοκολάτα γάλακτος και λευκή σοκολάτα, με ένα τραγανό εσωτερικό έκπληξη. Τα βρίσκουμε σε κίτρινο, γαλάζιο ή ροζ. Η άλλη επιλογή σίγουρα τραβάει την προσοχή μας αρχικά επειδή είναι κίτρινη! Είναι ένα ιδιαίτερο σοκολατένιο αυγό από λευκή σοκολάτα με πραλίνα αμυγδάλου, feuilletine και ένα bon bon από αλατισμένη καραμέλα στο κέντρο.
Παναγιώτου Αναγνωστοπούλου 44, Αθήνα, 210 3627855

Dimitris Economidis

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά που θα βρεις στην Αθήνα τώρα Facebook Twitter

Δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις από τη φετινή πασχαλινή συλλογή του Dimitris Economidis. Εμείς, πάντως, επιλέγουμε ένα τρισχαριτωμένο κουνελάκι, ένα αρκούδι και ένα κοτοπουλάκι. Δηλαδή το «Lapin Mon Chérie» από πραλίνα βανίλια, τον «Bon Vivant» (όπως λέμε «μπον βιβέρ») από πραλίνα βανίλια, και το «Poule Royale», το βασιλικό κοτόπουλο, από πραλίνα φιστίκι ‒ είναι φοβερό.
Λεωφ. Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό, 210 6755000

Selekos Conceptual Desserts

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά που θα βρεις στην Αθήνα τώρα Facebook Twitter

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Αντώνης Σελέκος δημιουργεί ξεχωριστά αυγά με τον δικό του τρόπο. Ένα από αυτά είναι κατακόκκινο, με σοκολάτα γάλακτος, στοιχεία λευκής σοκολάτας και βούτυρο κακάο. Το άλλο είναι φτιαγμένο από 60% σοκολάτα και καλύπτεται από φύλλο λευκής σοκολάτας. Είναι τόσο όμορφα που λυπάσαι να τα φας – ωστόσο, μην τα λυπηθείς.
Εριφύλης 2, Παγκράτι, 210 7248888

Holy Llama

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά που θα βρεις στην Αθήνα τώρα Facebook Twitter

Η πασχαλινή επιλογή από το Holy Llama μοιάζει με πινιάτα. Είναι χειροποίητο αυγό διπλής σοκολάτας, φτιαγμένο από υψηλής ποιότητας σοκολάτα Callebaut, στολισμένο με σοκολατάκια εξωτερικά. Έρχεται σε sustainable χάρτινο κουτί μαζί με ένα ξύλινο σφυρί, με το οποίο μπορείς να το σπάσεις για να βρεις, εκτός από σοκολατένιες εκπλήξεις, και ένα fortune cookie.
Nίκης 23, Σύνταγμα, 210 3318913

Αριστοκρατικόν

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά που θα βρεις στην Αθήνα τώρα Facebook Twitter

Εδώ έχουμε αυγά κλασικά, διαχρονικά. Φτιαγμένα από σοκολάτα γάλακτος και υγείας, κρύβουν στο εσωτερικό τους τα εκπληκτικά σοκολατάκια του ζαχαροπλαστείου αυτού. Επίσης, θα βρούμε αυγά κατακόκκινα, με πασχαλινά σχέδια.
Βουλής 7, Σύνταγμα, 210 3330546

Épik Gelato

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά που θα βρεις στην Αθήνα τώρα Facebook Twitter

To Épik δεν έχει μόνο παγωτά, το έχουμε μάθει πλέον. Για το φετινό Πάσχα ετοίμασε τρία αυγά που πρέπει να δοκιμάσουμε. Το ένα έχει χειροποίητη καρδιά από πραλίνα φουντουκιού, semifreddo πραλίνα φουντουκιού και είναι βουτηγμένο σε σοκολάτα γάλακτος με καραμελωμένα φουντούκια. Το δεύτερο, με χειροποίητη καρδιά από πραλίνα φουντουκιού, semifreddo Αρμενοβίλ και επικάλυψη μαύρης σοκολάτας με καραμελωμένα αμύγδαλα, είναι εξίσου λαχταριστό. Last but not least, το αυγό φιστίκι. Με χειροποίητη καρδιά από μαρμελάδα βατόμουρο, semifreddo από 100% πάστα φιστικιού Αιγίνης και επικάλυψη λευκής σοκολάτας, αρωματισμένη με πάστα φιστικιού Αιγίνης και κομμάτια φιστικιού Αιγίνης, έχει αυτό το «κάτι».
Δορυλαίου 2, Αθήνα, 210 6464105

Yum Guilt Free

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά που θα βρεις στην Αθήνα τώρα Facebook Twitter

Στο Yum Guilt Free βρίσκουμε ένα σοκολατένιο αυγό… με έκπληξη. Είναι, φυσικά, sugar-free. Έχει, φυσικά, πλούσια γεύση. Κάνει, όμως, και μια ανατροπή: μόλις το σπάσεις, αποκαλύπτονται οι χειροποίητες τρούφες που κρύβει μέσα του.Ξενοφώντος 40, Γλυφάδα, 210 9613374

ÉSOPHY

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά που θα βρεις στην Αθήνα τώρα Facebook Twitter

Από το ÉSOPHY παίρνουμε αυγά-έκπληξη για ενήλικες. Είναι μικρά, σοκολατένια, μέσα σε αυγοθήκες και προσφέρονται σε δύο εκδοχές: είτε με λευκή και μαύρη σοκολάτα, είτε με μαύρη σοκολάτα και σοκολάτα γάλακτος. Πάντα, βέβαια, μπορούμε να πάρουμε και τα δύο, για να αποφύγουμε το δίλημμα.
Λεωφ. Κηφισίας 357, Κηφισιά, 210 6230230

Ourse

Αυτά είναι τα καλύτερα σοκολατένια αυγά της Αθήνας Facebook Twitter

Φέτος, το Ourse προσφέρει δύο εξίσου εντυπωσιακές επιλογές. Η πρώτη αποτελείται από αυγά το ένα μέσα στο άλλο. Το μεγάλο είναι από σοκολάτα bitter με γέμιση πραλίνα φουντουκιού και σοκολάτα Gianduja. Τα μικρά είναι κι αυτά γεμιστά, με διάφορες γεύσεις: καραμέλα, πραλίνες ξηρών καρπών και σοκολάτας. Η δεύτερη επιλογή είναι μια συλλογή από μικρά σοκολατένια αυγά σε τρεις διαφορετικές γεύσεις (σοκολάτα γάλακτος, σοκολάτα bitter και καραμελωμένη λευκή σοκολάτα), γεμισμένα με ξηρούς καρπούς είτε δικής σου επιλογής, για να το φτιάξεις όπως ακριβώς θέλεις, είτε με έτοιμες συνθέσεις από τους ειδικούς του Ourse. Δεν τελειώνουμε εδώ – θα υπάρξει και μια limited εκδοχή του περσινού αυγού. Το εξωτερικό θα είναι από καραμελωμένη σοκολάτα, ενώ μέσα θα περιέχει τραγανή γέμιση κανέλας.
Μυστρά 39, Γλυφάδα, 212 1067019

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ