Βαρύς χειμώνας ή φυσιολογικός για την εποχή καιρός; Η πρόγνωση Μαρουσάκη για την εβδομάδα που έρχεται

Βαρύς χειμώνας ή φυσιολογικός για την εποχή καιρός; Η πρόγνωση Μαρουσάκη Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

«Βαρύς χειμώνας ή φυσιολογικός για την εποχή καιρός» είναι το ερώτημα που θέτει και απαντά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των προγνωστικών συστημάτων, μέχρι και τα μέσα της άλλης εβδομάδας δείχνουν τον χειμώνα να επιστρέφει, χωρίς όμως ακρότητες. Κύμα κακοκαιρίας θα απασχολήσει τη χώρα μας «τη Δευτέρα και από τα δυτικά, δίνοντας βροχές, καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσιες - παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας». 

Από Τρίτη, το κρύο θα γίνει πιο έντονο, οι ψυχρές όμως αυτές αέριες μάζες δεν θα έχουν την απαιτούμενη δυναμική από πλευράς φαινομένων μιας και ο κύριος όγκος αυτής της πολικής κακοκαιρίας θα εκτονωθεί ανατολικότερα - βορειοανατολικότερα της χώρας μας. «Συνοψίζοντας, μπροστά μας ανοίγεται μία εβδομάδα με τυπικό χειμωνιάτικο καιρό χωρίς ακρότητες τόσο από πλευράς κρύου όσο και από πλευράς φαινομένων».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

«ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ Ή ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙΡΟΣ???

Πολύς λόγος τις τελευταίες αρκετές ημέρες για το κύμα βαρυχειμωνιάς που ορισμένοι αναμένουν να πλήξει τη χώρα μας τις πρώτες ημέρες του Φλεβάρη.

Όπως επισημάναμε και σε προηγούμενη ανάρτησή μας, η αβεβαιότητα αυτών των σεναρίων είναι αρκετά μεγάλη. Αυτή μας την τοποθέτηση έρχονται να επαληθεύσουν και τα τελευταία στοιχεία των προγνωστικών μας συστημάτων όπου μέχρι και τα μέσα της άλλης εβδομάδας δείχνουν τον Χειμώνα να επιστρέφει χωρίς όμως ακρότητες. 

Όπως μπορούμε να δούμε και στους παρακάτω χάρτες, κύμα κακοκαιρίας θα απασχολήσει τη χώρα μας τη Δευτέρα και από τα δυτικά, δίνοντας βροχές, καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσιες - παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. 

Από Τρίτη το κρύο θα γίνει πιο έντονο, οι ψυχρες όμως αυτές αέριες μάζες δεν θα έχουν την απαιτούμενη δυναμική από πλευράς φαινομένων μιας και ο κύριος όγκος αυτής της πολικής κακοκαιρίας θα εκτονωθεί ανατολικότερα - βορειοανατολικότερα της χώρας μας. 

Άρα περιμένουμε τη "συνδρομή" του Αιγαίου ώστε να πάρουν υγρασία αυτές οι πολικές αέριες μάζες και να δώσουν ότι δώσουν σε περιοχές που βλέπουν προς το Αιγαίο. 

Συνοψίζοντας, μπροστά μας ανοίγεται μία εβδομάδα με τυπικό χειμωνιάτικο καιρό χωρίς ακρότητες τόσο από πλευράς κρύου όσο και από πλευράς φαινομένων. 

Προσοχή στον Παγετό και αυτό αφορά κυρίως τους αγρότες μας!

Αυτά μέχρι και την Πέμπτη περίπου της άλλης εβδομάδας όπου έχει μαζευτεί κάπως το "κουβάρι" των προγνωστικών σεναρίων και έχουμε μια σχετικά σταθερή εικόνα. 

Για το μετά, θα μελετηθεί στην ώρα του!

Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλες και όλους!».

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM