Αλεπού παίζει μπάλα στο γήπεδο του Ρίου 

Αλεπού παίζει μπάλα στο γήπεδο του Ρίου  Facebook Twitter
Φωτογραφία: Video
0

Μια αλεπού είναι εντυπωσιασμένη από τη μπάλα και το χορτάρι του γηπέδου στο Ρίο της Αχαΐας.

Οι υπεύθυνοι του γηπέδου στον Αετό Ρίου, το τελευταίο διάστημα, παρατηρούν την αλεπού που κατεβαίνει συχνά πυκνά στο χορτάρι και διασκεδάζει παίζοντας με τη μπάλα. Δείχνει μάλιστα εξοικειωμένη με τους ανθρώπους, που την πλησιάζουν και παίζουν μαζί της. 

Όπως επισημαίνει η οργάνωση ANIMA, oι πολίτες καλούνται πλέον να συνηθίσουν ότι οι αλεπούδες έχουν εξελιχθεί σε «αστικά» ζώα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη, καθώς όλο και συχνότερα παρατηρούνται σε πόλεις της χώρας μας. Η εμφάνιση αλεπούδων είναι συχνή στην πόλη τα τελευταία πέντε χρόνια γιατί παρατηρείται γενικά έξαρση του πληθυσμού του είδους. Επιπλέον, λόγω της αύξησης της φιλοζωίας, οι αλεπούδες βρίσκουν πλέον διαθέσιμη αρκετή τροφή - η οποία τοποθετείται για τα αδέσποτα ζώα - στην πόλη.

Σύμφωνα με την ΑΝΙΜΑ, όταν οι πολίτες βλέπουν αλεπού δεν πρέπει να επιχειρούν να την πιάσουν, καθώς -αν και ακίνδυνες- οι αλεπούδες είναι άγρια ζώα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αλεπούδες δεν αποτελούν άμεσο κίνδυνο για τα κατοικίδια. Οι αλεπούδες που «κατεβαίνουν» στην πόλη, δεν είναι δυνατόν να μεταφερθούν πίσω, σε κάποια δασική έκταση, καθώς είναι κατά κύριο λόγο υγιή και εύρωστα ζώα που δεν συλλαμβάνονται εύκολα. 

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΡΚΟΦΑΓΟ ΒΑΚΤΗΡΙΟ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Περιβάλλον / Ένα «σαρκοφάγο βακτήριο» εξαπλώνεται στα νερά της Μεσογείου

Καθώς η Ευρώπη βιώνει ένα ακόμη καλοκαίρι ακραίων θερμοκρασιών, οι επιστήμονες προειδοποιούν για την εξάπλωση του βακτηρίου Vibrio, γνωστού και ως «σαρκοφάγου βακτηρίου», το οποίο ευνοείται από τα ολοένα θερμότερα θαλάσσια νερά
THE LIFO TEAM
Το Παρίσι ψήνεται κάτω από τις ωραίες του στέγες

Περιβάλλον / Το Παρίσι ψήνεται κάτω από τις ωραίες του στέγες

Κάτω από τις περίφημες στέγες ψευδαργύρου του Παρισιού, χιλιάδες κάτοικοι ζουν πια σε διαμερίσματα που φτάνουν τους 40 βαθμούς. Η κλιματική κρίση μετατρέπει την παλιά γοητεία της σοφίτας σε ζήτημα δημόσιας υγείας.
THE LIFO TEAM