Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του επιχειρησιακού αρχηγού της αλ Κάιντα

Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του επιχειρησιακού αρχηγού της αλ Κάιντα Facebook Twitter
1

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το κέντρο παρακολούθησης ισλαμικών ιστότοπων, ο ηγέτης της αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, επιβεβαίωσε μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, χθες, το θάνατο του επιχειρησιακού αρχηγού της οργάνωσης Αμπού Γιαχία αλ Λίμπι, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αμερικανικής αεροπορικής επιδρομής τον Ιούνιο στο Πακιστάν.


Σε ένα βίντεο διάρκειας 42 λεπτών, ο Ζαουάχρι, επανεμφανίζεται ύστερα από τρεις μήνες στο φακό και επιβεβαιώνει το θάνατο του Λίμπι σε επιδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους στις 4 Ιουνίου στην περιοχή του Βορείου Ουαζιριστάν, στη μεθόριο με το Αφγανιστάν.

«Με το μαρτύριο του σεΐχη Αμπού Γιαχία, ο Αλλάχ ας το ελεήσει, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα προσηλώνονται στα γραπτά και στο μήνυμά του, αν ο Θεός το θέλει», δηλώνει ο Ζαουάχρι στα αραβικά.

Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι το βίντεο δημοσιεύτηκε την παραμονή της μαύρης επετείου από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, ο Ζαουάχρι δεν κάνει καμιά αναφορά στο χτύπημα που συγκλόνισε όλον τον κόσμο, αλλά κατηγορεί τον Μπαράκ Ομπάμα ότι είναι ένα «ψεύτης» που εκλέχτηκε για να εξαπατήσει τους μουσουλμάνους.

Ο νεκρός πλέον επιχειρησιακός αρχηγός της οργάνωσης ήταν ένας Λίβυος που εθεωρείτο από τους μεγαλύτερους θεωρητικούς της αλ Κάιντα και είχε εμφανιστεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια σε βιντεοσκοπημένα μηνύματα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ εγκατέστησε Starlink στον Λευκό Οίκο και η κυβέρνηση Τραμπ «βλέπει» κίνδυνο εθνικής ασφάλειας

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προειδοποίησαν για κινδύνους ασφαλείας μετά την αθόρυβη εγκατάσταση του δορυφορικού ίντερνετ Starlink από την ομάδα του Έλον Μασκ - Πιθανές παραβιάσεις και απώλεια ελέγχου δεδομένων στο επίκεντρο ερευνών
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Μαζική κινητοποίηση της αντιπολίτευσης υπέρ των Παλαιστινίων

Διεθνή / Ιταλία: Μαζική κινητοποίηση της αντιπολίτευσης υπέρ των Παλαιστινίων

Το Δημοκρατικό Κόμμα, τα Πέντε Αστέρια, η Ιταλική Αριστερά με τους οικολόγους, συνδικάτα και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών ζήτησαν να τερματιστούν άμεσα οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: «Υπάρχνουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

Διεθνή / Ιταλία: «Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

«Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να είπε ο Βασίλε Φρουμουζάκε μέσα στη φυλακή - Οι Αρχές επεκτείνουν τώρα την έρευνα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες πέντε ετών και σε καταλόγους αγνοουμένων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ

σχόλια

1 σχόλια