Η εξέγερση των κρατουμένων σε φυλακή της δυτικής Βενεζουέλας είχε αιματηρή κατάληξη. Το Παρατηρητήριο των Φυλακών της χώρας αναφέρει ότι τουλάχιστον 28 κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους και 17 τραυματίστηκαν, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για πέντε τραυματισμένους άνδρες της εθνοφρουράς.
Η εξέγερση ξεκίνησε όταν πολλοί κρατούμενοι που θεωρούνται ύποπτοι για τη δολοφονία, της πρώην διευθύντριας των φυλακών Ροζάνα Μολίνα Αβίλα, τον περασμένο Μάιο, έθεσαν υπό τον έλεγχό τους πολλές πτέρυγες της φυλακής με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων, 300 περίπου κρατούμενοι πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας της βίας που επικρατεί στις φυλακές.
Διεθνή /
Εξέγερση σε φυλακή της Βενεζουέλας
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Αλεξανδρούπολη: Φοιτήτρια βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ περιγράφει τη στιγμή που μίλησε στα παιδιά του για τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον
Ryanair: Μόνο ψηφιακές κάρτες επιβίβασης θα δέχεται η εταιρεία από τις 12 Νοεμβρίου - Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Δύο θεατές πέθαναν από αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του ATP Finals στο Τορίνο
Εύβοια: Γυναίκα βρέθηκε απαγχονισμένη μέσα στο σπίτι της
σχόλια